| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Naisille Viestiliigan voitto

Anastasia Rudnayalle, Tuulia Vibergille ja Maija Sianojalle Viestiliigan kokonaisvoitto.

Viestiliiga pisteet 2018 Lopulliset

MS Parman naiset varmistivat Viestiliigan voiton  nappaamalla kärkisijan myös Raisiossa käydyssä viestiliigan finaalissa   Raision Kuninkojalla lauantaina. Finaalissa vähän epäonnistunut Tampereen Koovee oli toinen ja kolmanneksi sijoittui koko kesän pirteästi kärkikamppailussa mukana ollut Rastikarhut Porista.

Finaaliosakilpailun kakkonen Tampereen Pyrintö eikä kolmonen SK Pohjantähti Oulusta pystyneet lopulta uhkaamaan Kooveeta tai Rastikarhuja.

Muutaman vuoden jälkeen uudestaan henkiin herätetty Viestiliiga löysi paikkansa suunnistusseurojen keskuudessa. Veikkaus-TV:n suorat lähetykset osakilpailusta olivat omiaan lisäämään kiinnostusta lajia kohtaan, kuten myös netin kautta välittyvät gps-seurannat. Kohteet olivat mukana myös veikattavina.

MS Parman viestin avasi vahvasti Tuulia Viberg tuoden joukkueen kärjessä vaihtoon. Ero KooVeehen oli vain 8 sekuntia. Varvausrastille saakka Tuulia seuraili tilannetta ja painoi sen jälkeen kaasun pohjaan suunnistaen virheettömästi. Mukana oli KooVeen Johanna Hulkkonen, joka loppuviitoituksella taipui  yhdeksällä sekunnilla.

Maistuu makealle, tyytyväinen Veltti.

Anastasia Rudnaya karkasi muilta joukkueilta jo varhaisessa vaiheessa. Puhtaalla juoksulla hän venytti eron  KooVeehen kahteen minuuttiin. – Tykkäsin kisasta, odotin kyllä helpompaa suunnistusta, mutta homma sujui kuitenkin hyvin.

Ankkuri Maija Sianoja pääsi herkulliseen paikkaan, mutta yllättyi radan vaativuudesta. – Ei mennyt ollenkaan puhtaasti, piti muutamassa rastiympyrässä takerrella. Tuntui jo, että pistän  hölmöilylläni pelin jännäksi, mutta onneksi toisillekin oli tullut virheitä, voitosta tyytyväinen Sianoja totesi.

– Mentiin koko kausi suunnitelman mukaan ja pisteitä kertyi joka kisasta. Aika monta naista oli mukana kokonaispotin kasaamisessa. Ei tarvinnut tehdä ihmeitä, vain se mitä osattiin, myhäili manageri Veltti Hanhela.

Lopullisissa pisteissä MS Parma oli 70 pistettä edellä KooVeetä ja Rastikarhut oli 105 pisteen päässä.

Miesten finaalin voittanut Paimion Rasti ei pystynyt uhkaamaan kokonaiskisan voittajaa Tampereen Pyrintöä, joka oli osakilpailun kakkonen. MS Parma oli finaalin neljäs ja edellä oli vielä Pyrintö 2 ja vain 18 pistettä erotti pronssisijan, johon olisi riittänyt finaalissa Pyrintö kakkosen lyöminen.

Avausosuuden juossut nuori Akseli Ruohola piti kärkipaikkaa halussaan loppulenkille saakka. − Vilkuilin liikaa mukana ollutta Hiisin kaveria ja oma suunnistus hetkeksi unohtui. Koukkuhan siinä tuli ja takaa tullut letka sai kiinni, kakkospaikalla vaihtanut Ruohola kertoi.

Kärjessä mennään, Arto ja Sami viimeisessä vaihdossa.

Arto Talvinen kakkososuudella teki kauden parhaan juoksunsa ja vaihtoi kolme selkuntia piikkipaikasta. Sami Hämäläinen joutui ankkurina tiukkaan paikkaan. Niin kuin  oli odotettua maailmanmestari Olav Lundanes karkasi muilta ja korjasi voiton. Pisimpään mukana pysyi Pyrinnön Johan Runesson, joka otti kakkospaikan.

Takaa tullut Pyrintö kakkosen Elias Kuukka tavoitti Hämäläisen. − Loppuun tuli tokavikalle virhe, kun karttakin oli tuhraantunut rastin kohdalta. Pitää olla tyytyväinen neljänteen tilaan, Hämäläinen kuittasi.