| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu

 

 

 

 

 

Tervetuloa mukaan MS Parman Visma-suunnistuskouluun!

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu mukaan osoitteessa:  https://www.lyyti.in/MS_Parman_Suunnistuskoulu_2023

Ilmoita lomakkeelle jokainen suunnistuskoululainen erikseen.

Lisätietoja suunnistuskoulusta, Sami Aallolta (sasaalto(ät)gmail.com).

Tietoa suunnistuskoulusta
Suunnistuskoulu sopii luonnosta, liikunnasta ja seikkailuista pitäville 7-14 –vuotiaille. Voit olla jo paljonkin suunnistanut tai vasta-alkaja. Suunnistuskoulussa opitaan liikkumaan luonnossa, ymmärtämään karttaa ja suunnistamaan sopivan helpoissa maastoissa. Ja mikä parasta, lisäksi rasteilta saa kavereita, hienoja elämyksiä luonnossa sekä upean harrastuksen, mikä tarjoaa sopivia haasteita ja onnistumisen elämyksiä.

Mukaan harjoituksiin tarvitset säänmukaisen ulkoliikuntaan soveltuvan vaatetuksen ja juomapullon. Alkeisryhmässä et tarvitse kompassia. Jatko- ja tehoryhmäläiset voivat ottaa kompassin mukaan.

Harjoituskerrat
Jokaisella harjoituskerralla saat suunnistusopetusta harjoituskerran teeman mukaisesti. Opettelemme suunnistuksen perusasioita innostavien ja liikunnallisten leikkien ja pelien kautta sekä tietenkin suunnistaen. Suunnistuskoulun ohjelmaan sisältyy myös lasten ja nuorten suunnistustapahtumasarja, Kompassi-cup.

Ohjelma - Syksy 2023

MS Parman suunnistuskoulu jatkuu taas syksyllä alla olevan ohjelman mukaisesti. Aloitamme aina ohjelmaan merkatussa paikassa klo. 18.00 ja suunnistuskoulu loppuun noin klo. 19.00. Olethan paikalla hyvissä ajoin. 

PVM Kokoontumispaikka Teema
Ke 16.8. Riviera maasto
Ke 23.8. Lausteen koulun parkkipaikka maasto
Ke 30.8. Vainionpohja, opastus Kärrysten tienhaarasta, noin 3 km Nousiaisista Mynämäkeen päin maasto
Ke 6.9. Kompassicup, Littoinen kilpailu,

Ilmoittautuminen Irma-palvelun kautta viim. 3.9.

Ke 13.9. Raisio, Kerttulan urheilukeskus sprintti
Ke 20.9. Littoinen, Työväentalon pihalla maasto
La 23.9. Nuorisoviesti, (paikka selviää kilpailukutsusta) kilpailu,

Ilmoita viestihalukkuus Irma-palveluun viim. 15.9.

Su 24.9. Oravatonni, (paikka selviää kilpailukutsusta) kilpailu,

Ilmoittautuminen Irma-palvelun kautta viikkoa ennen

Ke 27.9. Parmaharjun urheilukeskus maasto

Treenit jatkuvat yhteiskokoontumisilla kuntorasteilla ja leiripäivillä sekä 7.10. alkavilla sisävuoroilla Ilmarisissa. Näistä tarkemmin lähempänä.

Ryhmien toiminta perustuu KiHun julkaisemaan suunnistajan polkuun.

Jos yksittäiset harjoitukset jäävät väliin, ei poissaoloista tarvitse ilmoittaa. Mikäli päätät lopettaa suunnistuskoulun, ilmoitathan asiasta Samille (sasaalto(ät)gmail.com).

Harjoitusryhmät

Suunnistuskoulussa on kolme tasoryhmää, joista valitaan ilmoittautumisen yhteydessä itselle sopivin. Ryhmää voidaan muuttaa jälkikäteen milloin vain, jos siltä tuntuu.

Alkeisryhmä:
Kaikki 7-9 vuotiaat ja vasta-alkajat tai vain vähän suunnistaneet. Harjoittelemme aivan alkeista alkaen. Radat tukeutuvat selkeisiin kohteisiin, esimerkiksi kuntorataverkostoon. Osassa harjoituksissa on tarjolla rastireittirata, mikä tarkoittaa sitä, että maastoon on viety yhtenäinen nauha, joka kulkee rastilta toiselle, mutta ei suorinta reittiä.

Jatkoryhmä:
Olet vähintään 10-vuotias tai muuten edistynyt suunnistuksen saralla ja harjoitellut vähintään 1-2 vuotta aiemmin. Suunnistuksen  perusteet sinulla on jo taskussa ja osaat lukea ja hahmottaa jo itse  karttaa. Liikumme edelleen helpoissa maastoissa tukeutuen selkeisiin kohteisiin, kuten polkuihin ja kuntoratoihin. Osassa harjoituksissa tarjolla on tukireittirata, mikä tarkoittaa sitä, että maastoon on viety yhtenäinen nauha, joka kulkee läheltä rasteja mutta ei suorinta reittiä.

Tehoryhmä:
Olet suunnistanut jo useamman vuoden ja kilpaillutkin suunnistuksessa. Kykenet suunnistamaan yksin helpohkoissa maastoissa suorasuunnistusradalla. Tarjolla monipuolisia harjoituksia ja haasteita.

Ohessa olevat ryhmien kriteerit ovat ohjeellisia.
Toivomme, että myös huoltajat osallistuvat suunnistuskoulun harjoituskerroille. Erityisesti nuorimpien lasten kanssa olisi hyvä olla tuttu huoltaja mukana avustamassa.

Kompassi-cup -tapahtumat

Kompassi-cup tarjoaa upean mahdollisuuden päästä suunnistamaan lähialueen monipuolisissa maastoissa, tutustua paremmin kavereihin ja nauttia innostavasta tapahtumasta. Tapahtumat suunnitellaan lapsilähtöisesti. Radat kulkevat mukavissa ja turvallisissa ympäristöissä, joissa on paljon kartanlukua helpottavia selkeitä maastokohteita ja hyvä näkyväisyys. Nuorimmille suunnistajille (10-vuotiaat ja nuoremmat) on tarjolla rastireittirata, mikä tarkoittaa sitä, että maastossa kulkee siimari eli yhtenäinen nauha rastilta toiselle. Siimari ei kulje lyhintä reittiä, vaan oikoja tekemällä voi säästää matkassa ja ajassa. 11-12-vuotiaille on tarjolla tukireittirata, mikä tarkoittaa sitä, että sama siimari on myös heidän kartassa, mutta heidän rastit eivät ole siimarin varrella, vaan sen läheisyydessä. Tapahtumissa on paikalla suunnistuskoulun ohjaajia, jotka neuvovat ja auttavat mielellään ensikertalaisia.

Tapahtumiin ilmoittaudutaan suunnistusliiton Irma-järjestelmän kautta.

Ohjeet ensimmäiseen Kompassi-tapahtumaan ilmoittautumiseen:

 1. Luo Suomisport ID lapselle: www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/osta-lisenssi/
  (lisenssiä ei tarvitse tässä kohtaa maksaa itse – seura hoitaa sen)
  2. Rekisteröidy Irmaan: www.suunnistusliitto.fi/irma/irma-ohjeet-suunnistaja/ohjeet-suunnistajalle/#rekisterointi
  3. Kirjaa Irmaan lapsen tiedot ja Suomisport ID-numero. Merkitse myös suunnistusseuraksi MS Parma Hae-toiminnolla.
  4. Ilmoita osoitteeseen antti.suonpaa@kolumbus.fi seuraavat tiedot lapsen nimi, Suomisportin ID ja syntymävuosi sekä aloititko suunnistuskoulun Liedossa vai Mynämäessä
  5. Lisenssi maksetaan seuran puolesta
  6. Kun maksutieto on siirtynyt Irmaan, ilmoittaudu Irmaessa tapahtumaan.

Kompassi-tapahtumiin voit ilmoittautua Irmassa osoitteessa: https://irma.suunnistusliitto.fi/ Kirjaudu Irma-järjestelmään lisenssinumerolla ja salasanallasi. Klikkaa tapahtumaluettelosta tapahtuman nimeä, johon haluat ilmoittautua, esimerkiksi "Varsinais-Suomen Kompassi-cup 2. osakilpailu". Tämän jälkeen klikkaa "Ilmoittaudu". Valitse alhaalta kohta "ilmoittaudu itse". Järjestelmä tunnistaa käyttäjän. Valitse lapsesi sarja valikosta. Tämän jälkeen klikkaa alhaalta "Jatka", ja sen jälkeen "Hyväksy ilmoittautumiset".

Suunnistuskoulun maksu 2023
Suunnistuskoulun kausimaksu on 100 euroa per lapsi.  Hinta sisältää kevät- sekä syyskauden toiminnan.

Maksu sisältää suunnistuskoulun harjoitukset, Kompassi-cupin tapahtumat, Satarastien ja Mynärastien osanottomaksut, vakuutuksellisen kilpailulisenssin, kilpailujen osanottomaksut sekä seuran jäsenmaksun. Kaksi ensimmäistä kokeilukertaa ovat ilmaisia.

Tiedottaminen
Tiedottaminen tapahtuu MS Parman sivujen kautta sekä huoltajille sähköpostitse. Huoltajat voivat halutessaan liittyä suunnistuskoulun WhatApp -ryhmään.

Kilpailutoiminta
Kilpailutoiminta on parhaimmillaan leikin jatke - innostavaa ja mieluisaa. Kannustamme osallistumaan lähialueen kilpailuihin rohkeasti. Lasten radat ovat helppoja ja turvallisissa maastoissa ja tarkoitus onkin luoda onnistumisen tunteita. Suunnistuskilpailuihin osallistumalla pääset uusiin maastoihin ja saat uusia kokemuksia turvallisessa ympäristössä. Kaikki Suomessa järjestettävät suunnistuskilpailut löydät Irma-järjestelmästä. Kilpailuun ilmoittautuaksesi tarvitset Suomisport ID:n sekä lisenssin. Seura maksaa suunnistuskoululaisten (alle 15 v.) lisenssin. Lähiseudulla järjestettäviä kilpailuja on esimerkiksi Viking Line -rastit, Ankkurirastit, Kukkosuunnistus, Oravatonni sekä Nuorisoviesti.

Kuntorastitoiminta (iltarastit)
Kuntorastit ovat matalan kynnyksen tapahtumia, joissa ratavaihtoehtoja on tarjolla runsaasti. Kuntorasteja järjestetään arki-iltaisin. Sinun ei tarvitse kuulua suunnistusseuraan osallistuaksesi kuntorasteille. Mynämäen suunnistajat järjestää maanantaisin Mynärasteja ja Liedon Parma tiistaisin Satarasteja. Voit katsoa lähialueen kuntorasti tarjonnan osoitteesta: https://www.rastilippu.fi/