| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu

 

 

 

 

 

Tervetuloa mukaan MS Parman Visma-suunnistuskouluun!

Suunnistuskoulu jatkuu kesätauon jälkeen elokuussa.

Ilmoittautuminen
Ilmoittaudu mukaan osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/suunnistuskoulu22
Ilmoita lomakkeelle jokainen suunnistuskoululainen erikseen.

Ilmoittautumisjärjestelmä tekee laskun automaattisesti. Jos olet maksanut suunnistuskoulun toimintamaksun aiemmin tänä vuonna, lasku on aiheeton. Laita siitä viestiä Anulle (anu.ekstrom(ät)gmail.com), niin tieto kirjataan järjestelmään.

Tietoa suunnistuskoulusta
Suunnistuskoulu sopii luonnosta, liikunnasta ja seikkailuista pitäville 7-15 -vuotiaille! Suunnistuskoulussa opitaan liikkumaan luonnossa, karttamerkit sekä suunnistustaidon perusteita. Lisäksi rasteilta saa kavereita, hienoja elämyksiä luonnossa sekä ratkaistavaksi mukavia suunnistustehtäviä.

Mukaan harjoituksiin tarvitset säänmukaisen ulkoliikuntaan soveltuvan vaatetuksen ja juomapullon. Alkeisryhmässä et tarvitse kompassia. Jatkoryhmäläiset voivat ottaa kompassin mukaan.

Harjoituskerrat
Jokaisella harjoituskerralla saat suunnistusopetusta harjoituskerran teeman mukaisesti. Suunnistuskoulun ohjelmaan sisältyy myös lasten ja nuorten suunnistustapahtumasarja, Kompassi-cup.

Syksyn ohjelma julkaistaan kesällä.

Syksy 2022

16.8. Kompassi Cup 4, Piikkiö, ilmoittautuminen Irman kautta
17.8. Riviera, Masku, Isonkivenranta, Ruskontie 43, Masku
24.8. Riviera, Masku, Vanha Raumantie, vesikuopat
31.8. Tikanmaan koulu, Kapponkatu 15, Raisio
1.9. Kompassi Cup 5, Paimion Rasti, ilmoittautuminen Irman kautta
7.9. Kerttula, urheilukeskus
14.9. Kompassiviesti, Mynämäen urheilukeskus, ilmoittautuminen Irman kautta
21.9. Mynämäen urheilukeskus
28.9. Parmaharju, kokoontuminen Parmaharjun parkkipaikka

Opettelemme suunnistuksen perusasioita innostavien leikkien ja pelien kautta. Ryhmien toiminta perustuu KiHun julkaisemaan suunnistajan polkuun.

Jos yksittäiset harjoitukset jäävät väliin, ei poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa. Mikäli päätät lopettaa suunnistuskoulun, ilmoitathan asiasta Anulle (anu.ekstrom(ät)gmail.com).

Harjoitusryhmät

  • Perusteet: suunnattu vasta-alkajille ja niille, joilla on vain hieman kokemusta suunnistuksesta. Radat tukeutuvat selkeisiin kohteisiin, esimerkiksi kuntorataverkostoon. Osassa harjoituksissa on tarjolla rastireitti- ja tukireittirata, mikä tarkoittaa sitä, että maastoon on viety yhtenäinen nauha, joka kulkee rastilta toiselle, mutta ei suorinta reittiä.
  • Jatkoryhmä: suunnattu nuorille, jotka osaavat kiertää itsenäisesti tavallisen suora suunnistusradan. Tarjolla on monipuolisia taitoa haastavia rastivälejä.

Ohjaajat auttavat mielellään ryhmän valinnassa. Ryhmää voi myös vaihtaa kesken kauden.

Toivomme, että myös huoltajat osallistuvat suunnistuskoulun harjoituskerroille.

Kompassi-cup

Kompassi-cup tarjoaa upean mahdollisuuden päästä suunnistamaan lähialueen monipuolisissa maastoissa, tutustua paremmin kavereihin ja nauttia innostavasta tapahtumasta. Tapahtumat suunnitellaan lapsilähtöisesti. Radat kulkevat mukavissa ja turvallisissa ympäristöissä, joissa on paljon kartanlukua helpottavia selkeitä maastokohteita ja hyvä näkyväisyys. Nuorimmille suunnistajille (10-vuotiaat ja nuoremmat) on tarjolla rastireittirata, mikä tarkoittaa sitä, että maastossa kulkee siimari eli yhtenäinen nauha rastilta toiselle. Siimari ei kulje lyhintä reittiä, vaan oikoja tekemällä voi säästää matkassa ja ajassa. 11-12-vuotiaille on tarjolla tukireittirata, mikä tarkoittaa sitä, että sama siimari on myös heidän kartassa, mutta heidän rastit eivät ole siimarin varrella, vaan sen läheisyydessä. Tapahtumissa on paikalla suunnistuskoulun ohjaajia, jotka neuvovat ja auttavat mielellään ensikertalaisia.

Tapahtumiin ilmoittaudutaan Irma-järjestelmän kautta.

Ohjeet ensimmäiseen Kompassi-tapahtumaan ilmoittautumiseen:

1. Luo Suomisport ID lapselle: www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/osta-lisenssi/
2. Rekisteröidy Irmaan: www.suunnistusliitto.fi/irma/irma-ohjeet-suunnistaja/ohjeet-suunnistajalle/#rekisterointi
3. Kirjaa Irmaan lapsen tiedot ja Suomisport ID-numero
4. Ilmoita osoitteeseen antti.suonpaa@kolumbus.fi seuraavat tiedot lapsen nimi, Suomisportin ID ja syntymävuosi sekä aloititko suunnistuskoulun Liedossa vai Mynämäessä
5. Lisenssi maksetaan seuran puolesta
6. Kun maksutieto on siirtynyt Irmaan, ilmoittaudu Irmaessa tapahtumaan.

Seuraaviin Kompassi-tapahtumiin voit ilmoittautua Irmassa osoitteessa: https://irma.suunnistusliitto.fi/ Kirjaudu Irma-järjestelmään lisenssinumerolla ja salasanallasi. Klikkaa tapahtumaluettelosta tapahtuman nimeä, johon haluat ilmoittautua, esimerkiksi "Varsinais-Suomen Kompassi-cup 2. osakilpailu". Tämän jälkeen klikkaa "Ilmoittaudu". Valitse alhaalta kohta "ilmoittaudu itse". Järjestelmä tunnistaa käyttäjän. Valitse lapsesi sarja valikosta. Tämän jälkeen klikkaa alhaalta "Jatka", ja sen jälkeen "Hyväksy ilmoittautumiset".

Toimintamaksu 2022
Suunnistuskoulun kausimaksu on 100 euroa per lapsi.  Hinta sisältää kevät- sekä syyskauden toiminnan. Syyskauden hinta on 50 euroa.

Maksu sisältää suunnistuskoulun opetustuokiot ja suunnistusharjoitukset, Satatastien ja Mynärastien osanottomaksut, vakuutuksellisen kilpailulisenssin sekä kilpailujen osanottomaksut. Kaksi kokeilukertaa ovat ilmaisia.

Tiedottaminen
Tiedottaminen tapahtuu MS Parman sivujen kautta. Lisäksi suunnistuskoululaisille lähetetään tiedotteita ajankohtaisista asioista sähköpostitse. Huoltajat voivat halutessaan liittyä suunnistuskoulun What's up -ryhmään.

Varusteet
Varustevarastosta löydät seuran väreissä suunnistusvarusteita. Varustetilaus tehdään kootusti alkuvuoden aikana, seuraa MS Parman sivuja. Lisätietoja varusteita saat Samilta (sami.hamalainen@msparma.fi).

Kilpailutoiminta
Kilpailutoiminta on parhaimmillaan leikin jatke, innostavaa ja mieluisaa. Suunnistuskilpailuihin osallistumalla pääset uusiin maastoihin ja saat uusia kokemuksia turvallisessa ympäristössä. Kaikki Suomessa järjestettävät suunnistuskilpailut löydät Irma-järjestelmästä. Kilpailuun ilmoittautuaksesi tarvitset Suomisport ID:n sekä lisenssin. Lähiseudulla järjestettäviä kilpailuja on esimerkiksi Viking Line -rastit, Ankkurirastit, Kukkosuunnistus, Oravatonni sekä Nuorisoviesti.

Kuntorastitoiminta
Kuntorastit ovat matalan kynnyksen tapahtumia, joissa ratavaihtoehtoja on tarjolla runsaasti. Kuntorasteja järjestetään arki-iltaisin. Sinun ei tarvitse kuulua suunnistusseuraan osallistuaksesi kuntorasteille. Mynämäen suunnistajat järjestää maanantaisin Mynärasteja ja Liedon Parma tiistaisin Satarasteja. Voit katsoa lähialueen kuntorasti tarjonnan osoitteesta: https://www.rastilippu.fi/

Ohjeet koronatartuntojen välttämiseksi

Suunnistuskouluun ei saa tulla, jos et tunne itseäsi täysin terveeksi. Oireisena, kuten yskä, kurkkukipu, kuume, jne. jää kotiin. Metsässä on hyvin tilaa ohittaa ilman lähikontakteja. Älä koske rastilippuun. Muista hyvä käsihygienia. Ota autoon tai reppuun mukaan käsidesiä. Pese kädet huolella ennen harjoitusta ja harjoituksen jälkeen. Juo aina vain omasta juomapullosta.