| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu

 

 

 

 

 

 

MS Parman suunnistuskoulu 2021

Tule mukaan suunnistuskouluun!

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen suunnistuskouluun tehdään Lyyti-järjestelmän kautta. Ilmoittautumislinkki tulee tähän maaliskuussa 2021. Kaikkien suunnistuskoululaisten tulee ilmoittautua linkin kautta. Harjoituksista poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa erikseen. Mikäli kuitenkin päätät lopettaa suunnistuskoulun, ilmoitathan asiasta Tuulialle (tuulia.s.viberg@gmail.com).

Kalenteri
Suunnistuskoulu alkaa keskiviikkona 14.4. viikoittaisten suunnistusharjoituksien merkeissä. Suunnistuskoulun kuusi ensimmäistä kertaa järjestetään Liedossa sekä Mynämäessä. Tämän jälkeen siirrymme yhteisiin harjoituksiin. Voit aloittaa suunnistuskoulun kummassa tahansa paikassa. Jokaisella kerralla saat suunnistusopetusta harjoituksen teeman mukaisesti. Suunnistuskoulun ohjelmassa on kompassicup, joka on lapsille ja nuorille suunnattu kilpailusarja. Tapahtumiin on helppo tulla mukaan ja suunnistuskoulun ohjaajat ovat mukana opastamassa.

Päivämäärä Aloituspaikkana Lieto Aloituspaikkana Mynämäki
14.4. Lieto, Lietohalli Mynämäki, Laurin koulu
21.4. Lieto, Lietohalli Mynämäki, Laurin koulu
28.4. Lieto, Lietohalli Mynämäki, Laurin koulu
5.5. Kompassicup, MS Parma Mynämäki, Mahlio
12.5. Lieto, Keisvuori Nousiainen, Rästäsmäki
18.5. Lieto, Keisvuori Nousiainen, Rästäsmäki
19.5. Kompassicup, Rastipiikkiö Kompassicup, Rastipiikkiö
26.5. Masku, Riviera Masku, Riviera
1.6. Kompassicup, Paimion rasti, viestikilpailu Kompassicup, Paimion rasti, viestikilpailu
14.6. Kompassicup, Turun suunnistajat Kompassicup, Turun suunnistajat
23.6. Turku, Impivaara Turku, Impivaara

Kesätauon jälkeen suunnistuskoulu jatkuu keskiviikkona 18.8.

Tietoa suunnistuskoulusta
Suunnistuskoulu sopii luonnosta, liikunnasta ja seikkailuista pitäville! Se on suunnattu 7-15-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Voit olla ensikertalainen tai kokenut rastien kiertäjä. Suunnistuskoulussa opit liikkumaan luonnossa, karttamerkkejä sekä suunnistustaidon perusteita. Lisäksi rasteilta saat kavereita, elämyksiä luonnossa sekä mukavia suunnistustehtäviä. Mukaan harjoituksiin tarvitset säänmukaisen ulkoliikuntaan soveltuvan vaatetuksen ja juomapullon. Kompassia et tarvitse, mutta jos sinulla on se jo, voit ottaa sen mukaan.

Ryhmät
Jokaisella kerralla opettelemme perusasioita suunnistuksesta leikkien ja pelien kautta. Lisäksi jokaisella kerralla käymme maastossa suunnistamassa lyhyen radan. Toivomme, että nuorten huoltajat ovat myös mukana etsimässä rasteja. Jakaudumme jokaisella kerralla pienryhmiin. Ryhmiä ovat: oravat (uudet suunnistajat ja vähän suunnistaneet), puskajussit (9–12-vuotiaat) ja palttoot (13–18-vuotiaat). Ryhmien toiminta perustuu KiHun julkaisemaan suunnistajan polkuun.

Toimintamaksu 2021
Toimintamaksu tarkentuu keväällä. Kevätkausi x € / lapsi ja syyskausi x € / lapsi. Kaksi kokeilukertaa ovat ilmaisia. Seuran toimintamaksu ei kata suunnistuskoulua. Maksut eivät sisällä vakuutusta. Jos tarvitset vakuutuksen, voit hankkia sen esimerkiksi Suomisport-palvelusta.

MS Parmaan liittyminen
Sinun ei tarvitse olla MS Parman jäsen osallistuaksesi suunnistuskouluun. Seuran jäsenenä saat kuitenkin hyviä palveluja. Jäsenmaksu sisältää muun muassa:

  •  talvikaudella lajinomaista toimintaa
  •  omatoimisia suunnistusharjoituksia (kartat keskustelupalstalla)
  •  nuorten leiripäiviin ja tapahtumiin osallistumisen
  •  palvelumaksusta riippuen maksuton osallistumisoikeus Satarasteille ja/tai Mynärasteille

MS Parma on kahden eri seuran yhteinen edustusseura. Jokainen MS Parman suunnistaja on Liedon Parman tai Mynämäen Suunnistajat -52:n jäsen. Ohje Liedon Parmaan liittymiseen (tästä)Ohje Mynämäen Suunnistajat -52:seen liittymiseen (tästä).

Tiedottaminen
Tiedottaminen tapahtuu MS Parman sivujen kautta. Lisäksi suunnistuskouluun osallistujille lähetetään tiedotteita ajankohtaisista asioista sähköpostitse.

Varusteet
Varustevarastosta löydät seuran väreissä suunnistusvarusteita (tästä). Varustetilaus tehdään kootusti alkuvuoden aikana, seuraa MS Parman sivuja. Lisätietoja varusteita saat Samilta (sami.hamalainen@msparma.fi).

Kilpaileminen
Parhaimmillaan kilpaileminen innostaa lasta ja nuorta liikkumaan sekä urheilemaan. Kilpaileminen on kuin leikin jatke, kun se toteutuu lasten omien motiiviensa innoittamana. Kilpailuissa on mahdollista kokeilla omia rajoja, kokea huikeita tunne-elämyksiä turvallisissa ympäristöissä sekä saada uusia suunnistuskavereita. Kilpaileminen kannattaa aloittaa lähialueen nuorille suunnatuista kilpailuista – Kompassicupista. Suunnistuskoulussa harjoittelemme myös kilpailuissa toimimista. Kompassicupissa et tarvitse lisenssiä. Näissä kilpailuissa on myös saattajasarja (S), joka tarkoittaa sitä, että lapsi voi ottaa vanhemman tai ohjaajan mukaan radalle. Kaikki Suomessa järjestettävät suunnistuskilpailut löydät Irma-järjestelmästä.  Lähialueella järjestettäviä kansallisia kilpailuja ovat: Viking Line -rastit, FinnSpring, Kukkosuunnistus, Oravatonni sekä Nuorisoviesti. Ohjeet kilpailuihin ilmoittautumiseen ja kilpailuissa toimimiseen löydät osoitteesta x.

Ohjeet koronatartuntojen välttämiseksi
Suunnistuskouluun ei saa tulla, jos et tunne itseäsi täysin terveeksi. Oireisena, kuten yskä, kurkkukipu, kuume, jne. jää kotiin. Metsässä on tilaa ohittaa ilman kontakteja. Älä koske rastilippuun. Muista hyvä käsihygienia. Ota autoon tai reppuun käsidesiä. Pese kädet huolella ennen harjoitusta ja harjoituksen jälkeen. Juo aina vain omasta juomapullosta. Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta ja tiedotamme harjoituksien peruutuksista.