| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu

 

 

 

 

 

MS Parman suunnistuskoulu 2021

Tule mukaan suunnistuskouluun!

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen suunnistuskouluun tehdään Lyyti-järjestelmän kautta. Ilmoittautumislinkki: www.lyyti.fi/reg/suunnistuskoulu2021. Täytä lomake jokaisesta suunnistuskoululaisesta erikseen. Jokaisen suunnistuskoululaisen pitää ilmoittautua lomakkeen kautta. Harjoituksista poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa. Mikäli kuitenkin päätät lopettaa suunnistuskoulun, ilmoitathan asiasta Tuulialle (tuulia.s.viberg@gmail.com). Ilmoittautumisjärjestelmä tekee laskun automaattisesti. Jos olet maksanut suunnistuskoulun toimintamaksun aiemmin tänä vuonna, lasku on aiheeton. Laita siitä viestiä Tuulialle (tuulia.s.viberg@gmail.com), niin tieto kirjataan järjestelmään.

Kalenteri
Suunnistuskoulu alkaa keskiviikkona 14.4. klo 18 viikoittaisten suunnistusharjoituksien merkeissä. Suunnistuskoulun kuusi ensimmäistä kertaa järjestetään Liedossa sekä Mynämäessä. Tämän jälkeen siirrymme yhteisiin harjoituksiin. Voit aloittaa suunnistuskoulun kummassa tahansa paikassa. Jokaisella kerralla saat suunnistusopetusta harjoituksen teeman mukaisesti. Suunnistuskoulun ohjelmassa on kompassicup, joka on lapsille ja nuorille suunnattu suunnistustapahtuma. Tapahtumiin on helppo tulla mukaan ja suunnistuskoulun ohjaajat ovat mukana opastamassa. Lisätietoja kompassicupista tästä linkistä.

Päivämäärä Aloituspaikkana Lieto Aloituspaikkana Mynämäki
14.4. Lieto, Lietohalli Mynämäki, Laurin koulu
21.4. Lieto, Lietohalli Mynämäki, Killantien päässä leikkipuisto
28.4. Lieto, Lietohalli Mynämäki, Laurin koulu
5.5. Kompassicup, MS Parma
Pahkalaukkaantie 58, 21350 Lieto
Mynämäki, Mahlion tien ja Mustassuontien risteys
12.5. Lieto, Keisvuori Nousiainen, Rästäsmäki
18.5. Lieto, Keisvuori Nousiainen, Rästäsmäki
19.5. Kompassicup, Rastipiikkiö Kompassicup, Rastipiikkiö
26.5. Masku, Riviera Masku, Riviera
1.6. Kompassicup, Paimion rasti, viestikilpailu Kompassicup, Paimion rasti, viestikilpailu
14.6. Kompassicup, Turun suunnistajat Kompassicup, Turun suunnistajat
23.6. Raisio, Itäniityntie 14

Parkkeeraus Raision Gigantin parkkipaikalle

Raisio, Itäniityntie 14

Parkkeeraus Raision Gigantin parkkipaikalle

Kesätauon jälkeen suunnistuskoulu jatkuu keskiviikkona 18.8.

Tietoa suunnistuskoulusta
Suunnistuskoulu sopii luonnosta, liikunnasta ja seikkailuista pitäville! Se on suunnattu 7-15-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Voit olla ensikertalainen tai kokenut rastien kiertäjä. Suunnistuskoulussa opit liikkumaan luonnossa, karttamerkkejä sekä suunnistustaidon perusteita. Lisäksi rasteilta saat kavereita, elämyksiä luonnossa sekä mukavia suunnistustehtäviä. Mukaan harjoituksiin tarvitset säänmukaisen ulkoliikuntaan soveltuvan vaatetuksen ja juomapullon. Kompassia et tarvitse, mutta jos sinulla on se jo, voit ottaa sen mukaan.

Ryhmät
Jokaisella kerralla opettelemme perusasioita suunnistuksesta leikkien ja pelien kautta. Lisäksi jokaisella kerralla käymme maastossa suunnistamassa lyhyen radan. Toivomme, että nuorten huoltajat ovat myös mukana etsimässä rasteja. Jakaudumme jokaisella kerralla pienryhmiin. Ryhmiä ovat: oravat (uudet suunnistajat ja vähän suunnistaneet), puskajussit (9–12-vuotiaat) ja palttoot (13–18-vuotiaat). Ryhmien toiminta perustuu KiHun julkaisemaan suunnistajan polkuun.

Toimintamaksu 2021
Suunnistuskoulu 100 euroa / lapsi tai nuori. Maksu sisältää suunnistuskoulun opetustuokiot ja suunnistusharjoitukset, Satatastien ja Mynärastien osanottomaksut, vakuutuksellisen kilpailulisenssin sekä kilpailujen osanottomaksut. Kaksi kokeilukertaa ovat ilmaisia. Huoltajat osallistuvat toimintaan maksutta suunnistuskoululaisen mukana.

Tiedottaminen
Tiedottaminen tapahtuu MS Parman sivujen kautta. Lisäksi suunnistuskoululaisille lähetetään tiedotteita ajankohtaisista asioista sähköpostitse.

Varusteet
Varustevarastosta löydät seuran väreissä suunnistusvarusteita (tästä). Varustetilaus tehdään kootusti alkuvuoden aikana, seuraa MS Parman sivuja. Lisätietoja varusteita saat Samilta (sami.hamalainen@msparma.fi).

Kilpaileminen
Parhaimmillaan kilpaileminen innostaa lasta ja nuorta liikkumaan sekä urheilemaan. Kilpaileminen on kuin leikin jatke, kun se toteutuu lasten omien motiiviensa innoittamana. Kilpailuissa on mahdollista kokeilla omia rajoja, kokea huikeita tunne-elämyksiä turvallisissa ympäristöissä sekä saada uusia suunnistuskavereita. Kilpaileminen kannattaa aloittaa lähialueen nuorille suunnatuista kilpailuista – Kompassicupista. Suunnistuskoulussa harjoittelemme myös kilpailuissa toimimista. Kompassicupissa et tarvitse lisenssiä. Näissä kilpailuissa on myös saattajasarja (S), joka tarkoittaa sitä, että lapsi voi ottaa vanhemman tai ohjaajan mukaan radalle. Kaikki Suomessa järjestettävät suunnistuskilpailut löydät Irma-järjestelmästä.  Lähialueella järjestettäviä kansallisia kilpailuja ovat: Viking Line -rastit, FinnSpring, Kukkosuunnistus, Oravatonni sekä Nuorisoviesti. Ohjeet kilpailuihin ilmoittautumiseen ja kilpailuissa toimimiseen löydät osoitteesta x.

Ohjeet koronatartuntojen välttämiseksi
Suunnistuskouluun ei saa tulla, jos et tunne itseäsi täysin terveeksi. Oireisena, kuten yskä, kurkkukipu, kuume, jne. jää kotiin. Metsässä on tilaa ohittaa ilman kontakteja. Älä koske rastilippuun. Muista hyvä käsihygienia. Ota autoon tai reppuun käsidesiä. Pese kädet huolella ennen harjoitusta ja harjoituksen jälkeen. Juo aina vain omasta juomapullosta.

Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta ja tiedotamme harjoituksien peruuntumisista.