| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Suunnistuskoulu

Suunnistuskoulu

 

 

 

 

 

MS Parman suunnistuskoulu 2021

Tule mukaan suunnistuskouluun!

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen suunnistuskouluun tehdään Lyyti-järjestelmän kautta. Ilmoittautumislinkki: https://www.lyyti.in/Suunnistuskoulu_3640 . Täytä lomake jokaisesta suunnistuskoululaisesta erikseen. Jokaisen suunnistuskoululaisen pitää ilmoittautua lomakkeen kautta. Harjoituksista poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa. Mikäli kuitenkin päätät lopettaa suunnistuskoulun, ilmoitathan asiasta Tuulialle (tuulia.s.viberg@gmail.com). Ilmoittautumisjärjestelmä tekee laskun automaattisesti. Jos olet maksanut suunnistuskoulun toimintamaksun aiemmin tänä vuonna, lasku on aiheeton. Laita siitä viestiä Tuulialle (tuulia.s.viberg@gmail.com), niin tieto kirjataan järjestelmään.

Jos olet ilmoittautunut keväällä suunnistuskouluun, ei syyskaudelle tarvitse tehdä toista ilmoittautumista Lyyti-järjestelmään.

Kalenteri
Suunnistuskoulu jatkuu keskiviikkona 18.8. klo 18 viikoittaisten suunnistusharjoituksien merkeissä. Suunnistuskoulua järjestetään vuorottain Liedossa ja Mynämäessä. Jokaisella kerralla saat suunnistusopetusta harjoituksen teeman mukaisesti. Osassa harjoituksia on tarjolla tavallisen suorasuunnistuksen lisäksi rastireitti- ja tukireittirata.

viikonpäivä Päivämäärä Tilaisuus Sijainti
keskiviikko 18.8.2021 Suunnistuskoulu Lieto, Lietohalli, Urheilutie 2
tiistai 24.8.2021 Kompassi-cup Piikkiön terveysasema
keskiviikko 25.8.2021 Suunnistuskoulu Lieto, Lietohalli, Urheilutie 2
keskiviikko 1.9.2021 Suunnistuskoulu Mynämäki, Kukonharja, https://maps.app.goo.gl/gfitnZWnbTy58aYY8
keskiviikko 8.9.2021 Kompassi-cup Valpperi
keskiviikko 15.9.2021 Suunnistuskoulu Lieto, Laurin kenttä
keskiviikko 22.9.2021 Suunnistuskoulu Masku, Hemmingin koulu
lauantai 25.9.2021 Kompassi-cup, viesti Salo
keskiviikko 29.9.2021 Suunnistuskoulu Lieto, Parmaharju
lauantai 2.10.2021 Nuorisoviesti Naantali
sunnuntai 3.10.2021 Oravatonni Mynämäki

Suunnistuskoulun ohjelmassa on myös lapsille ja nuorille suunnattu suunnistustapahtumia, Kompassi-cuppeja. Lisätietoja alta sekä seuraavasta linkistä: kompassi-cup info. Kompassi-cuppeihin ilmoittaudutaan Irman kautta.

Muita syksyn lasten ja nuorten tapahtumia:

Tietoa suunnistuskoulusta
Suunnistuskoulu sopii luonnosta, liikunnasta ja seikkailuista pitäville! Se on suunnattu 7-15-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Voit olla ensikertalainen tai kokenut rastien kiertäjä. Suunnistuskoulussa opit liikkumaan luonnossa, karttamerkkejä sekä suunnistustaidon perusteita. Lisäksi rasteilta saat kavereita, elämyksiä luonnossa sekä mukavia suunnistustehtäviä. Mukaan harjoituksiin tarvitset säänmukaisen ulkoliikuntaan soveltuvan vaatetuksen ja juomapullon. Kompassia et tarvitse, mutta jos sinulla on se jo, voit ottaa sen mukaan.

Ryhmät
Jokaisella kerralla opettelemme perusasioita suunnistuksesta leikkien ja pelien kautta. Lisäksi jokaisella kerralla käymme maastossa suunnistamassa lyhyen radan. Toivomme, että nuorten huoltajat ovat myös mukana etsimässä rasteja. Jakaudumme jokaisella kerralla pienryhmiin. Ryhmiä ovat: oravat (uudet suunnistajat ja vähän suunnistaneet), puskajussit (9–12-vuotiaat) ja palttoot (13–18-vuotiaat). Ryhmien toiminta perustuu KiHun julkaisemaan suunnistajan polkuun.

Toimintamaksu 2021
Suunnistuskoulu 100 euroa / lapsi tai nuori. Maksu sisältää suunnistuskoulun opetustuokiot ja suunnistusharjoitukset, Satatastien ja Mynärastien osanottomaksut, vakuutuksellisen kilpailulisenssin sekä kilpailujen osanottomaksut. Kaksi kokeilukertaa ovat ilmaisia. Huoltajat osallistuvat toimintaan maksutta suunnistuskoululaisen mukana.

Tiedottaminen
Tiedottaminen tapahtuu MS Parman sivujen kautta. Lisäksi suunnistuskoululaisille lähetetään tiedotteita ajankohtaisista asioista sähköpostitse.

Varusteet
Varustevarastosta löydät seuran väreissä suunnistusvarusteita (tästä). Varustetilaus tehdään kootusti alkuvuoden aikana, seuraa MS Parman sivuja. Lisätietoja varusteita saat Samilta (sami.hamalainen@msparma.fi).

Kompassi-cup

Kompassi-cup tarjoaa mukavia mahdollisuuksia suunnistaa erilaisissa maastoissa, tutustua kavereihin ja nauttia tapahtuman tunnelmasta. Tapahtumat suunnitellaan lapsilähtöisiksi. Kompassi-tapahtumiin suunnistusmaasto valitaan lapsille sopiviksi. Radat kulkevat mukavissa ja turvallisissa ympäristöissä, joissa on paljon kartanlukua helpottavia selkeitä maastokohteita ja hyvä näkyväisyys.

Syyskauden aikana järjestetään Varsinais-Suomen alueella kolme cup-tapahtumaa ja yksi viestitapahtuma.  Paikalla on useita suunnistuskoulun ohjaajia, jotka neuvovat ja auttavat mielellään aloittelevia kilpailijoita. Näihin tapahtumiin ilmoittaudutaan Irma-järjestelmän kautta. Tapahtumissa nuorimmille suunnistajille (10-vuotiaat ja nuoremmat) on tarjolla rastireittirata, mikä tarkoittaa sitä, että maastossa kulkee siimari eli yhtenäinen nauha rastilta toiselle. Siimari ei kulje lyhintä reittiä, vaan oikoja tekemällä voi säästää matkassa ja ajassa. 11-12-vuotiaille on tarjolla tukireittirata, mikä tarkoittaa sitä, että sama siimari on myös heidän kartassa, mutta heidän rastit eivät ole siimarin varrella, vaan sen läheisyydessä.

Kilpailutapahtumat ovat lapsille kuin leikin jatke, kun ne toteutuvat lasten omien motiivien innoittamana. Kilpailussa on mahdollista etsiä omia rajoja, kokea huikeita tunne-elämyksiä turvallisessa ympäristössä sekä löytää uusia kavereita ja ystäviä.

Ohje ensimmäiseen Kompassi-tapahtumaan ilmoittautumiseen

1. Luo Suomisport ID lapselle: www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/osta-lisenssi/
2. Rekisteröidy Irmaan: www.suunnistusliitto.fi/irma/irma-ohjeet-suunnistaja/ohjeet-suunnistajalle/#rekisterointi
3. Kirjaa Irmaan lapsen tiedot ja Suomisport ID-numero
4. Ilmoita osoitteeseen antti.suonpaa@kolumbus.fi seuraavat tiedot lapsen nimi, Suomisportin ID ja syntymävuosi sekä aloititko suunnistuskoulun Liedossa vai Mynämäessä
5. Lisenssi maksetaan seuran puolesta
6. Kun maksutieto on siirtynyt Irmaan, ilmoittaudu Irmassa tapahtumaan.

Seuraaviin Kompassi-tapahtumiin voit ilmoittautua Irmassa osoitteessa: https://irma.suunnistusliitto.fi/ Kirjaudu Irma-järjestelmään lisenssinumerolla ja salasanallasi. Klikkaa tapahtumaluettelosta tapahtuman nimeä, johon haluat ilmoittautua, esimerkiksi "Varsinais-Suomen Kompassi-cup 2. osakilpailu". Tämän jälkeen klikkaa "Ilmoittaudu". Valitse alhaalta kohta "ilmoittaudu itse". Järjestelmä tunnistaa käyttäjän. Valitse lapsesi sarja valikosta. Tämän jälkeen klikkaa alhaalta "Jatka", ja sen jälkeen "Hyväksy ilmoittautumiset".

Kilpailutoiminta

Kaikki Suomessa järjestettävät suunnistuskilpailut löydät Irma-järjestelmästä.  Varsinais-Suomessa järjestettäviä kansallisia kilpailuja ovat muun muassa: Viking Line -rastit, FinnSpring, Kukkosuunnistus, Oravatonni sekä Nuorisoviesti.

Ohjeet koronatartuntojen välttämiseksi

Suunnistuskouluun ei saa tulla, jos et tunne itseäsi täysin terveeksi. Oireisena, kuten yskä, kurkkukipu, kuume, jne. jää kotiin. Metsässä on hyvin tilaa ohittaa ilman lähikontakteja. Älä koske rastilippuun. Muista hyvä käsihygienia. Ota autoon tai reppuun käsidesiä. Pese kädet huolella ennen harjoitusta ja harjoituksen jälkeen. Juo aina vain omasta juomapullosta.

Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista.