| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

SM-viesti 2019

SM-viestin 2019 mitalit jaettu

HELSINGIN SUUNNISTAJAT MIESTEN YKKÖNEN

Olli Ojanaho ratkaisi viestin HS:lle.

SM-viestit suunnistettiin lopulta hyvässä kelissä Takkulantien varrella Mynämäessä Saarnavuorten vaativissa sokkeloissa. Yöllinen sade teki peltoparkkeerauksen riskialttiiksi, mutta joka tapauksessa pelloille autot ajettiin ja toivottavasti kaikki pääsivät myös kotimatkalle kohtuullisin ponnistuksin.

Pääsarjojen viestit olivat vaihtelevan mielenkiintoisia. Miesten mestaruus meni  lopulta neljän ankkurin taistelussa Helsingin Suunnistajille Olli Ojanahon ratkaistua pelin varvauksen jälkeisellä lisälenkillä.

Kärjessä matkaan päässyt Tampereen Pyrinnön Elias Kuukka ei onnistunut, vaan Ojanaho ja Ikaalisten Eetu Savolaisen ajoivat minuutin etumatkan kiinni jo alkumatkasta. Saman aikaisesti osuudelleen päässyt Kalevan Rastin Miikka Kirmula ei ollut iskussa, vaan putosi jo tässä vaiheessa kelkasta.

Pyrinnölle naisten viestikulta.

Varvaukseen Ojanaho ja Savolainen tulivat vielä yhdessä, mutta lopun putkella Ojanaho lisäsi kaasua ja Savolainen taipui. Pyrintö oli kolmas ja Kalevan Rasti neljäs.

Avausosuuden jälkeen 1,5 minuutin sisällä vaihtoi vielä 20 joukkuetta. Toinen osuus harvensi porukkaa, mutta kärkiletka, 7 joukkuetta vaihtoi vielä 35 sekunnissa ja seuraaviin oli eroa toista minuuttia. Kolmas osuus pisti sitten pakan hajalle.

PYRINTÖ NAISTEN YKKÖNEN

Naisten nelisenkymmentä joukkuetta pirstoontui jo avausosuudella, kun viiden joukkueen kärkiletka irtaantui muista. Toinen osuus pilkkoi tuokin letkan täysin hajalle ja naiset tuivat yksittäin vaihtoon järjestyksessä Pyrintö, Piffen, Pohjantähti ja Angelniemi.

Ankkuriosuudella Pyrinnön Simona Aebersold hallitsi tilanteen ja kasvatti eron Piffenin Alexandra Enlundiin 3,5 minuuttiin. Pronssille nousi Angelniemen Emily Kemp ja Pohjantähden edelle ehtivät vielä Hiidenkiertäjät ja Helsingin Suunnistajat.

 

Kiitos kaikille kilpailijoille ja järjestäjille, oli mukava päivä. Eikä muuten ketään edes tarvinnut hinata pellolta pois!  Kilpailukeskusta siivotessamme sieltä löytyi muutama omistajaansa kaipaamaan jäänyt esine, joita voi kysellä numerosta 040-5617173.

Kiitos!

Liedon Parma ja Mynämäen Suunnistajat-52