| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Mehiläinen Sprintti 1.5.2014

Huippuliiga käynnistyi Raisiossa vappuna, näkyy nyt AREENASSA

Huippuliigan avauskilpailun voitot menivät MS Parman Anastasia Tikhonovalle ja Paimion Rastin Frederic Tranchandille.

Päivän keli vaihteli aamun karsintojen aikaisesta tuulisesta räntäsateesta, jolloin lämpötila oli vain asteen verran plussalla iltapäivän finaalien aurinkoiseen mutta voimakkaan koillispuolisen tuulen vilpoisuuteen.

MS Parman Anastasia Tikhonova oli ykkönen Huippuliigan avauskilpailussa Raisiossa

Naisissa viimeisenä matkaan lähtenyt karsinnan ykkönen Tikhonova johti kisaa alusta loppuun saakka. Suunnistus sujui virheettömästi lukuunottamatta toiseksi viimeistä rastiväliä, jossa jalkapallokentän kiertäminen aidan ulkopuolelta oli muutamia sekuntteja hitaampi kuin porttien kautta kentän läpi juokseminen. Voittomarginaaliksi IFK Lidingön Sabina Jenseriin jäi kuitenkin kahdeksan sekuntia.

Pohjantähden Marika Teini jäi 15 sekuntia ja seuraavina olleet MS Parman Tuulia Viberg ja Maija Sianoja 21 ja 26 sekuntia.

– Alkuun oli epävarmuutta, olisi pitänyt edetä päättäväisemmin, mutta loppua kohden parani. Oikean reitinvalinnan teko oli oleelista, hävisin niissä 15 sekuntia. Kokonaisuutena oli kuitenkin melko fyysispainottainen rata. Piti osata myös edetä sen mukaisesti eli kun reitinvalinta tehty, kaasu pohjaan, totesi Sianoja.

Frederic Tranchand oli musertavan ylivoimainen miehissä.

Miehissä Tranchand oli alusta saakka ylivoimainen naputellen kymmenen rastivälipohjaa. Toiseksi tullut Angelniemen Tuomo Mäkelä jäi peräti 47 sekuntia pitäen kuitenkin rataa suhteellisen helppona.  Orientin Otto Simosas oli kolmas sekä Rajamäen Rykmentin Jesse Laukkarinen ja Vili Niemi seuraavina. Niemen perään seuraavaan minuuttiin mahtui 30 suunnistajaa.

Kisan toiseksi nopeimman ajan juosseelta maailmanmestari Mårten Boströmiltä oli yksi rasti jäänyt väliin.

Nuorten MM-näyttökilpailun finaali mitätöitiin järjestäjän kartanjaossa tapahtuneiden virheiden takia. Finaali uusittaneen SM-keskimatkan jälkeisenä sunnuntaina ja lähtöjärjestys on nyt olleen karsinnan tulos. Palkinnot jaetaan uusinnan jälkeen.

Nuorten EM-näyttökilpailun ykkösiä olivat Suunta Jyväskylän Veera Klemettinen ja OK Orientin Emil Sevelius.

NÄKYY NYT AREENASSA

Huippuliigan avauskisa on nyt YLEn Areenalla katsottavissa osoitteessa:
http://areena.yle.fi/tv/2184833

YLE:llä oli jokin tekninen haaste, että ohjelma saatiin vasta perjantaina  Areenan puolelle. Lähetys oli hyvä ja tästä on hieno jatkaa eteenpäin.
– Eilen  YLEn väki oli tyytyväinen lähetykseen, mikä on erinomaisen hieno juttu. Korostan, että  on kova juttu, että lajia/lähetystä seuraa reilu 100.000 silmäparia TV:stä.
Nämä lähetykset vievät lajia eteenpäin, ja moni laji on kateellinen suunnistuksen TV-näkyvyydestä.
Huonoa tuuria järjestäjillä oli junnusarjoissa, mutta sillä ei ollut osaa eikä arpaa H21E- ja D21E- sarjoihin. Nyt katseet kohti Tiomilaa, viestitti SSL:n toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

- Jamo -

KISAKUVAT/jamo

 

                 

 

              

                  

"8-tien varrella (Piilipuuntie 2) sijaitsevalla ABC-asemalla on lounastarjouksena tarjolla päivän keitto hintaan 6 € (sisältää salaatin, keiton ja kahvin) Päivän lounaslistan ja muut á la carte-listan annokset voit tarkistaa ABC Raision sivuilta."