Mehiläinen Sprintti 1.5.2014

Huippuliiga käynnistyi Raisiossa vappuna

Huippuliigan avauskilpailun voitot menivät MS Parman Anastasia Tikhonovalle ja Paimion Rastin Frederic Tranchandille. Tulokset kokonaisuudessaan.

Päivän keli vaihteli aamun karsintojen aikaisesta tuulisesta räntäsateesta, jolloin lämpötila oli vain asteen verran plussalla iltapäivän finaalien aurinkoiseen mutta voimakkaan koillispuolisen tuulen vilpoisuuteen.

MS Parman Anastasia Tikhonova oli ykkönen Huippuliigan avauskilpailussa Raisiossa

Naisissa viimeisenä matkaan lähtenyt karsinnan ykkönen Tikhonova johti kisaa alusta loppuun saakka. Suunnistus sujui virheettömästi lukuunottamatta toiseksi viimeistä rastiväliä, jossa jalkapallokentän kiertäminen aidan ulkopuolelta oli muutamia sekuntteja hitaampi kuin porttien kautta kentän läpi juokseminen. Voittomarginaaliksi IFK Lidingön Sarina Jenzeriin jäi kuitenkin kahdeksan sekuntia.

Pohjantähden Marika Teini jäi 15 sekuntia ja seuraavina olleet MS Parman Tuulia Viberg ja Maija Sianoja 21 ja 26 sekuntia.

– Alkuun oli epävarmuutta, olisi pitänyt edetä päättäväisemmin, mutta loppua kohden parani. Oikean reitinvalinnan teko oli oleellista, hävisin niissä 15 sekuntia. Kokonaisuutena oli kuitenkin melko fyysispainotteinen rata. Piti osata myös edetä sen mukaisesti eli kun reitinvalinta tehty, kaasu pohjaan, totesi Sianoja.

Frederic Tranchand oli musertavan ylivoimainen miehissä.

Miehissä Tranchand oli alusta saakka ylivoimainen naputellen kymmenen rastivälipohjaa. Toiseksi tullut Angelniemen Tuomo Mäkelä jäi peräti 47 sekuntia pitäen kuitenkin rataa suhteellisen helppona. Orientin Otto Simosas oli kolmas sekä Rajamäen Rykmentin Jesse Laukkarinen ja Vili Niemi seuraavina. Niemen perään seuraavaan minuuttiin mahtui 30 suunnistajaa.

Kisan toiseksi nopeimman ajan juosseelta maailmanmestari Mårten Boströmiltä oli yksi rasti jäänyt väliin.

Nuorten MM-näyttökilpailun finaali mitätöitiin järjestäjän kartanjaossa tapahtuneiden virheiden takia. Finaali uusittaneen SM-keskimatkan jälkeisenä sunnuntaina ja lähtöjärjestys on nyt olleen karsinnan tulos. Palkinnot jaetaan uusinnan jälkeen.

Nuorten EM-näyttökilpailun ykkösiä olivat Suunta Jyväskylän Veera Klemettinen ja OK Orientin Emil Sevelius.