| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Ratamestareiden mietteitä

Tervetuloa Lukkari-Jukolan esikisoihin, R1 ja R2 SM-viesteihin ja Viestiliigan osakilpailuun Mynämäelle ja Nousiaisiin. Kilpailukeskus sijaitsee nimittäin Nousiaisten ja kilpailumaasto Mynämäen puolella.

Kilpailun ratavalvojan Vesa Elovaaran (AngA) sanoin: maasto on upeaa! SSL:n ohjeaikojen muutoksen vuoksi tarjolla on parhaimmat maastonkohteet Saarnavuoren ympärillä. Alun perin Eero-Antti Lonka (Karttahemmot) kartoitti kisakarttaa laajemmaltikin ja tämä olisi tarjonnut pidemmille sarjoille todella haasteellista metsätalousmaastoa. Ratamestareina olemme pelkästään tyytyväisiä, että voimme tarjota suunnistajille hienoa ja pääosin hyväkulkuista perivarsinaissuomalaista avokalliomaastoa toivoen, että kaikille jää hyvä mieli. Kilpailualueella ei ole varsinaisesti järjestetty kilpailuja, paitsi v.2015 FIN5:llä muutama sarja pääsi nauttimaan ko. maastosta. Maastoa voisi kuvata erämaamaastoksi, joka on yksi Lounais-Suomen parhaista ja vaativimmista suunnistusmaastoista. Paikoin erittäinkin pienipiirteiset avokallioalueet, varvikkoiset suot ja nopeat ja näkyvyydeltään hyvät kankaat vaihtelevat kisamaastossa, joka laittaa suunnistajan taidot testiin. Alavissa maastonkohteissa esiintyy heinikkoa sekä tummanvihreää karttamerkkiä, emmekä ole välttyneet uusilta hakkuualueilta ja hidastavalta pystyvihreältäkään. Aukot ovat osittain rehevöityneet ja heinittyneet. Aluetta halkaisee pari metsäautotietä, mutta muuten polustoa ei juuri ole. Alueen suuri peura-ja hirvikanta on kuitenkin juossut omat polut, joita ei ole kartoitettu. Maastopohja on hyväkulkuista, joskin paikoin kulkua voivat hidastaa karsitut oksat yms. Maasto antoi suunnitella vaativat SM-tason radat, jolloin mitalit ansaitaan tarkalla suunnistustaidolla ja rivakalla tossunnousulla!

 

Ratamestarit Heikki Andersson (miesten radat) ja Maippi Antikainen (naisten radat) sekä ratamestariryhmän johtaja Pekka Lapila