Yli-Futkalle pitkän matkan SM-hopea

Amandalle juoma maistuu kartanvaihdossa. JUHO-VEIKKO HYTÖNEN

Suomen naisten paras arvokisa-hiihtosuunnistaja Rastikettujen Maria Hoskari voitti pitkän matkan Suomen mestaruuden Lapin Lumirastien jatkuessa Kemissä.

Aikuisten vauhdissa hyvin pysynyt juniori-ikäinen MS Parman Amanda Yli-Futka palkittiin SM-hopealla. Eroa Hoskariin kertyi 1.41.

Mestarin menestys pohjautui erittäin tasaiseen ja liki virheettömään suoritukseen. Hän johti kisaa eka rastista maaliin saakka. Hoskari oli huonoimmalla rastivälillään neljäs vain 16 sekuntia nopeimmasta.

Amanda teki runsaasti reitinvalintoja tarjonneessa kisassa hyvän suorituksen.  Hän oli kakkosrastista lähtien sijalla kaksi ja hiihti pohjat  11:lla rastivälillä. Amanda oli vain viisi sekuntia Hoskarista jäljessä, kun reilusti yli puolet radasta oli hiihdetty.

Loppuosalle tuli muutama huonompi reitinvalinta. Hiihtovauhtia kyllä riitti maaliin saakka, siitä kertoo seitsemän rastivälipohjaa viimeisen vartin aikana.

Naisten kärkikuusikko. JUHO-VEIKKO HYTÖNEN

- Tein useamman huonon reitinvalinnan, mutta päällisin puolin jäi hyvä fiilis. Olen vasta muutaman vuoden panostanut hiihtosuunnistukseen, joten tekniikassa on vielä tekemistä. Hiihtäminen on vahvempi puoli. Ajattelin, että jos rata on tekninen, niin Maria on varmasti kovempi. Mitaliin kuitenkin uskoin ja hopeasta tuli hyvä fiilis, Yli-Futka totesi.