Wille Laitamäelle ensimmäinen henkilökohtainen Suomen mestaruus.

Wille Laitamäki menossa kohti SM-kultaa.

Viikonvaihteessa ratkottiin hiihtosuunnistuksen SM-mitalit sprintissä ja pariviestissä. Kilpailut pidettiin erinomaisissa lumiolosuhteissa Korkeakankaan hiihtokeskuksessa Valkeakosken Hakan järjestäminä. Lauantain sprintissä oli huippuolosuhteet eikä sunnuntai lumisatestakaan ollut liiemmälti haittaa.

Moninaiset kisat nähnyt Korkeakangas tarjoaa aina parasta. Alkuradasta oli tarjolla runsaasti ylämäkeä. Pienessä tiheässä uraverkostossa piti lähteä maltilla liikkkeelle välttyäkseen virheiltä. Pitkällä välillä sai alamäkeen kunnon vauhdit ja sen jälkeen oli pienipiirteisempää purtavaa. Ratamestarit saivat kiitosta radoistaan.

Wille Laitamäki piti MS Parman lippua korkealla H20-sarjassa ja nappasi  Suomen mestaruuden.

−Tuli aikalailla perussuoritus, tosin heti ykköselle tein huonon reitinvalinnan. Ei ollut mikään huippuveto, mutta omalla tasollani kuitenkin hyvä. Lopussa oli kaikki pelissä. Tiukallehan tuo meni, sillä hopealle tullut Kuortaneen Karri Stevander hävisi jäi vain kuuden sekunnin päähän.

Elisa ja Lotte-Line parisprintin SM-pornssille.

Tyttöjen 20-sarjassa oli tiukka taistelu mitaleista. Rastikettujen Maria Hoskari tosin hallitsi kisaa ensimmäisestä rastivälistä lähtien aina maaliin saakka.  Lotte-Line Ekström ja Rajamäen Rykmentin Vilma Pesu taistelivat keskenään hopeasta ja lopuksi kävi niin, että hopeatila jaettiin 48 sekuntia mestarin takana. −Alussa tuli pari reitinvalintavirhettä ja jäin kärjestä. Loppu tuli hyvin ja vasta parilla viimeisellä rastivälillä nousin hopealle, Ekström totesi tyytyväisenä.

SM-plaketille kuudensiksi ylsivät Elisa Pirilä D20:ssa ja Saana-Mari Ekström D15:ssa. H21:ssa Henrik Väisänen ja Peeter Pihl testasivat huippumiesten vauhtia ja päätyivät peräkkäisille sijoille 18. ja 19. 10 sekunnin erolla toisistaan. Ekströmin Tumppi oli viisvitosissa kolmastoista.

Pariviestistä SM-pronssi

Saana-Marille SM-plaketti

Sunnuntain pariviesteissä MS Parmalla oli mukana kaksi joukkuetta. SM-pronssille sarjassa D20 ylsivät Elisa Pirilä ja Lotte-Line Ekström. Kumpikin hiihti kolme osuutta vuoron perään.

Kaksi ensimmäistä osuutta joukkue kulki kakkosena minuutin kärjestä. Kolmannella osuudella Pirilä nousi piikkipaikalle ja Ekström jatkoi neljännellä osuudella samaan tahtiin puolen minuutin etumatkan turvin.

Toiseksi viimeisellä osuudella Pirilälle tuli sen verran virhettä, että oli vaihdossa kolmas. Ekström toiseksi nopeimpana ankkurina ei pystynyt enää muita mitalijoukkueita tavoittamaan ja tuloksena oli SM-pronssia.

Miesten pääsarjassa MS Parman ykköjoukkue ei päässyt lähtöviivalle alkuperäisessä kokoonpanossa Niklas Ekströmin korona-altistuksen takia. Wille Laitamäki pääsi tekemään kuitenkin kovan taitoharjoituksen  kevrinaan Thomas Ekström.

Kakkosjoukkueessa kokeneet Henrik Väisänen ja Peeter Pihl yllättivät positiivisesti selviytyen kuudenneksi ja SM-plaketille.