| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Viisi kärkitilaa V-S RASTIPÄIVIEN avauksessa

LOtta Lampulle sarjavoitto Rastipäiviltä.

Vakka-Rasti läksi tekemään isoa suunnistustapahtumaa seuran 50-vuotisjuhlakilpailuksi tarttuessaan yleensä hyvin väkeä vetäviin V-S Rastipäiviin.

Kilpailukeskus Lokalahdella tuulimyllyalueen katveessa löysi paikan läheiseltä murskaamolta, jonne olisi hyvin mahtunut kolminkertainenkin määrä suunnistajia. Toki eivät järjestävät sellaisesta määrästä unelmoineetkaan, mutta kuitenkin parisataa enemmän oli haaveissa, kuin nyt mukana olevat kolmesataa.

Tietysti pohdittuttaa, mistä osanottajien vähyys johtuu? Kotimaiset isot rastiviikot on jo takana, mutta rinnakkainen tapahtuma on Tampereen seudulla. Heinäkuu oli tiivis monine tapahtumineen, liekkö jo jonkinlaista väsymystä ilmassa. Ruotsissa päättyi juuri O-Ringen, Lapissa on suuri O-week Lappland ja maajoukkue valmistautuu Viron EM-kisoihin.

Maasto tarjosi avokallioita, väleissä suoalueita ja tiheiköjäkin riittävästi mausteena. Polkuja ja teitä ei tarvinnut alle hakea, sillä niitä ei kulkusuunnissa juurikaan ollut.

MS Parmasta on molempina päivinä mukana parikymmentäviisi kisailijaa. Miesten pääsarjassa vain keskimatkan juossut Akseli Ruohola oli täysin ylivoimainen johtaen kisaa alusta loppuun saakka. Vuosi sitten kolhiintunut polvi sai lisäkolhua näyttökisoissa ja syystä se ei ole vieläkään täysin  kunnossa Edessä lähipäivinä polven magneettikuvaus.

Akseli Ruohola ja täydessä vauhdissa!

– Kyllä tällaisen pyrähdyksen kestää vetää varsinkin, kun maastopohja on hyväjuoksuista. Ihan hyvä kulku oli päällä. 5,6 kilometriä taittui Aksulta puoleen tuntiin, mikä tarkoittaa rapiat päälle viiden minsan kilsavauhtia.

Kun seuraava kaksikko oli Jussi Suna ja Pasi Ikonen sekunin erolla toisiinsa, niin kolmen minuutin tappiomarginaali kertoo jotain Aksun vauhdista. Kun Ruohola ei juokse pitkää matkaa, Rastipäivien voitosta kamppailevat Suna ja Ikonen sekä myös Jussi Ankelo ja kolme muuta 1,5 minuutin tuntumassa.

Ankelon Jussi juoksi loistavasti miesten pääsarjassa. Sunalle tuli tappiota vain 46 sekuntia ja sijoitus oli viides. Kun poika oli kakkosella vasta 14. ja ero kärkeen oli jo silloin toista minuuttia, niin varsinkin radan loppupää sujui Jussilta virheittä. Eero Lapila oli yhdeksäs, kun ysillä vierähti tuulimyllyä ihastelessa toista minuuttia liikaa.

Naisten ykkönen oli Pyrinnön Saila Kinni, mutta vain 51 sekuntia kauemmin viipyi kakkonen Elsa Ankelo. – Ei tullut puhdas suoritus, mutta onneksi jalka liikkui hyvin, mistä viisi rastivälipohjaa on osoituksena. Pientä epävarmuutta oli rastinotoissa ja rastilta lähdöissä.

Seuraaville sijoille ylsivät Sanna Paukkunen ja Tuulia Viberg molemmat runsaat kaksi minuuttia kärjestä. Rastipäivien voittopotista ovat taistelemassa Kinni, Ankelo, Viberg ja Hiisin Päivi Autio.

Sarjavoittoja napsahteli Lari Aallolle viiden minuutin erolla seuravaan. 14-tytöissä LOtta Lamppu oli ykkönen.

Lukkari-Jukolan kartta- ja ratapäällikkö Pekka Lapila kertoi olevansa jo hyvin palautunut isosta urakastaan. – Kuukauden verran olen jo käynyt lenkeillä ja tuntuu taas tosi mukavalta. Taisi olla Pekalle eka veto viiskymmpisissä, ja hyvin sujui ykkösijalle.

Outi Sareila oli sarjassa täysin ylivoimainen, kun voitto tuli 12 minuutin marginaalilla. Kakkossijoilla olivat Elisa Pirilä ja Vesa Äyräs.