| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Kuusi kärkitilaa am-pitkiltä

Tuulia Viberg oli ylivoimainen am-pitkillä Kiukaisissa.

Tuulia Viberg oli ylivoimainen am-pitkillä Kiukaisissa.

Varsinais-Suomen Suunnistuksen aluemestaruudet ratkottiin yhdessä Satakunnan kanssa Kiukaisissa. Tarjolla oli pääosin hyväkulkuista ja avointa mäntymetsää vähäisillä korkeuseroilla. Rikkonaisen maaston erikoisuutena oli hankalakulkuisempi kivikauden aikainen muinaismerenranta.

Naisissa ylivoimainen mestari oli MS Parman Tuulia Viberg, joka puhtaalla suorituksella naputteli alle 6,5 minuutin kilometrivauhtia ja runsaat 4 minuuttia Angelniemen Heini Saarimäkeä nopeampana.

Kokonaisuudessaan kisasuoritus oli hyvä. Juoksu tuntui lennokaalta ja liput halkesivat hyvin. Tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn SM-kisoja. Seuraavaksi suuntaan ensi viikolla harjoittelemaan Ruotsiin maajoukkueleirille. Syksyn tavoitteena on päästä edustamaan Suomea syyskuun Virossa järjestettävään Euromeetingiin, kertoi Tuulia

Miehissä Angelniemen Mikko Siren on jälleen löytänyt kuntonsa ja oli vielä ylivoimaisempi. MS Parman Sami Hämäläinen pummaili lähes 6 minuuttia hitaampana hopealle. Matti Koiviston kohtalona oli neljästila 7 sekuntia pronssista.

Huono alku, kun tein kolmoselle n. 2 minuutin tyhmän virheen. Ekan pitkän välin alun ja lopun juoksin huonosti, niihin hukkui minuutti ylimääräistä ja lisäksi pari pienempää  mokaa vei saman verran. Fyysisesti oli kuitenkin ihan hyvää tekemistä ensimmäisiä kertoja oman Saariselän leirin jälkeen, Hämäläinen totesi.

Ykköstiloja napsivat Eero Lapila H18, Pekka Lapila H40, Antti Keskitalo H85, Jussi Ankelo H10RR ja Tuomas Ankelo H8RR. Pekan takana MS Parman kolmoisvoiton varmistivat Veli-Matti Rintala ja Jussi Karttila. Ilona Ruohola oli hopealla ja Aleks Hiidenhovi sekä Essi Valtonen pronssilla.

Kaiken kaikkiaan am-kisojen arvostus on viime vuosina laskenut huimasti, mikä näkyy suoraan osanottajamäärissä.  Alkaa olla melkoinen ongelma löytää kaikille eri am-kisoille edes järjestäjä, kun niistä kannatamattomina jää käteen tehty työ. Pitkä matka oli aikanaan se, johon osanottoa kaikki pitivät tärkeänä.  Onkohan jotain tehtävissä!

Huomisessa am-viestissä Laitilassa on sama tilanne. Joukkuemäärät eivät päätä huimaa ja kaikkia mitaleja ei saada edes jaettua, vaikka sarjamuutoksilla on haettu aktiivisuutta lisää. On ollut aika, jolloin miehissä asettui viivalle 31 joukkkuetta V-S:n silloisessa pm-viestissä. Satuin  suunnittelemaan ko. radat ja farstahajonnoilla mentiin Angelniemen hallitessa. Maasto oli sama kuin nyt syksyn Oravatonnin 30-vuotisjuhlakilpailussa ja ratamestari olen nytkin.

- Jamo -

Kisasivut