Viestiliigasta 9. sija naisille, miehet 12.

Sonja Julkusella vauhdikas startti. SSL

Viestiliiga ratkaistiin lauantai-iltana Lapuan Simpsiöllä käydyssä finaalissa, josta joukkueille jaettiin tuplapisteet.

MS Parma oli matkassa ilman Elsa Ankeloa ja EM-kisoihin keskittyvää Maija Sianojaa . Avausosuudella Sonja Julkunen läksi ylösmäkeen vauhdilla ja johdatteli joukkueet metsänsiimekseen. Hajonnat purivat alusta saakka ja puolimatkassa ero kärken oli minuutin luokka. Vaativa loppu söi aikaeroa ja sijoitus vaihdossa oli kuusitoista.

Tessa Salmia teki kakkososuudella tasaista työtä ja pystyi nostamaan sijoitusta kahteentoista illan jo hämärtyessä.

Ankkuri Enni Jalava sai lähteä maastoon tyhjässä välissä suunnistuslamppu otsalla. Edessä oleviin oli sen verran pitkä matka, että Jalava sai tyytyä sijoituksen säilyttämiseen.

Kokonaiskisassa MS Parma sijoittui yhdeksänneksi. Kakkosjoukkue oli maalissa 26.

Hyvä alku miehillä, Ossi ja Matias aivan kärjessä. SSL

MS Parman osalta miesen viestin alu alku näytti lupaavalta, kun seuran nuoret miehet Ossi Rasmus Priks ja Matias Lautamäki olivat kärkituntumassa ensimmäiset kilometrit. Kakkosjoukkueen Laitamäki selvittikin avausosuuden piikissä ja vaihtoi toisena Tampereen Pyrinnön jälkeen.

Kakkososuudella Aaro Ruohola pysyi vielä sijalla kuusitoista, mutta juniori Julius Niemelä jutui lopussa taipumaan sijalle 31.

Ykkösjoukkue oli avausoosuuden jälkeen sijalla 32, kun joukkueita oli 74. Kristo Heinmann ja Eero Lapila eivät pystyneet paljoa parantamaan, kun maali tuli vastaan sijalla 26. MS Parman loppusijoitus Viestiliigassa oli kaksitoista.

Miesten viesti juostiin kokonaisuudessaan yösuunnistuksena. Moninaiset virheet sekoittivat pakkaa joka osuudella. Pyrinnöllä oli ankkuriosuudelle selvä etumatka, mutta virheiden myötä joukkue tavoitettiin. Loppu oli kihelmöivä, kun lähes kolme minuuttia takaa tullut Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen selvitti lopun rastit puhtaasti ja kiri sekunnin voittoon Turun Metsänkävijöistä.

Tampereen Pyrintö vei nimiinsä sekä miesten että naisten Viestiliigan kokonaiskilpailut 2023.

Simpsiön erittäin vaikea maasto ja hämärtyvä ilta antoivat suunnistajille paikoin suuriakin haasteita ja viestissä nähtiin isoja virheitä.

Naisten kokonaisvoitto varmistui Pyrinnölle finaaliosakilpailun kolmossijalla. Lähes tasapisteissä Pyrinnön kanssa ennen finaalia ollut Kalevan Rasti jäi finaalissa yhdeksänneksi ja jäi kokonaiskilpailussa toiseksi. Finaalin voiton vei Porin Rastikarhut sekunnin erolla Lahden Suunnistajiin.