| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Viestiliiga alkaa Elimäellä

Tessa Salmia oli voittamassa syksyllä Lukkari-viestiä ja juoksee Viestiliigan avauksessa toista osuutta.

Kymen Rastiviesti palaa Viestiliigan ohjelmaan sen avauskilpailuna, mutta ilman MS Parman miesten joukkuetta ja naisiinkin riittää vain yksi kokonainen joukkue.

– Akseli Ruohola ja Arto Talvinenhan ovat matkanneet jo Sveitsiin valmistautumaan sprintin EM-kisoihin, mutta siitä huolimatta joukkue oli alkujaan hyvin koossa. Koronakaranteeni sekä yllättänyt  työeste karsivat porukkaa ja samanaikaiset nuorten 2-päiväiset näyttökisat tekivät sen, ettei valmennuksellisesti kolmantena päivänä peräkkäin ole järkeä vetää kovaa kisaa. Kun vielä äitienpäiväkin on käsillä, niin halukkaita paikaajia ei tähän hätään enää löytynyt riittävästi, Salmenoja pohdiskeli.

Jatkossa on kuitenkin tarkoitus saada joukkueita muihin osakilpailuihin. – Viestiliiga kokonaisuutena ei ole meille erityinen tavoite. Tärkeämpää  on  tarjota hyviä paikkoja kehittyville nuorillemme eri osuuksilla, jotta he pääsevät kokemaan, missä menevät  ja minkälaista vauhtia menestymiseen vaaditaan, Salmenoja toteaa.

Ykkösprioriteettina on SM-viestit ja Jukola, joihin seura panostaa täysillä. Niihin on vielä hyvin aikaa valmistautua, kun Jukolakin siirtyi alustavasti elokuun loppupuolelle ja SM-viesti on kolme viikkoa myöhemmin syyskuussa.

Naisiin MS Parma lähtee joukkueella Sanna Paukkunen, Tessa Salmia ja Enni  Jalava. Kakkosessa aloittaa Minna Miettinen, mutta jatkajia ei ole. Tässäkin terveys edellä mennään.

– Tavoitteena ehjä viestisuoritus, joukkueella jossa kokemusta ja nuoruutta. Ennille debyyttiviesti uudessa seurassa ja pääsee kokeilemaan ankkurin roolia, Veltti kertoi.

– Kokonaisuudessaan tarkoitus hankkia viesteistä kokemusta nuorille ja myös menestyä viestiliigan kokonaiskisassa. Avainurheilijoiden kisakalenteri määrittelee, kuinka kovat joukkueet mihinkin viestiin saadaan. Toiveissa on, että loukkaantumisista kärsineet urheilijat saavat itsensä kisakuntoon ja sitä kautta saadaan useampia joukkueita kilvoittelemaan joka viestiin.

Päätavoitteet ovat Venlat ja SM-viesti, toivottavasti silloin suunnistusmaailmakin on jo normaali pandemian jäljiltä.

Kisoja voi seurata suorana IS-TV:n välityksellä. Gepsit on auki vasta kisalähetysten jälkeen.