| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Viestihopeat Ekströmeille

Suomen tytöt tulossa EM-hopealle.

Viestipäivän aamu oli aurinkoinen ja kylmä. Pakkasta kisapaikalla oli -19 mutta aurinko lämmitti onneksi niin, että pakkanen laski -11 kisan aikana.

Lotte aloitti nuorten tyttöjen viestin.  - Suunnistus sujui nyt parhaiten näissä kisoissa, kertoi Lotte.  Lotte tuli kolmantena vaihtoon, + 0.51 Venäjän kahden joukkueen jälkeen. Vaihdossa Loten piti taas mennä leimantarkastuksen kautta sillä SI-tikku näytti ensin tyhjää. Lopulta oikeat leimat suoritukseen kuitenkin löytyivät toiselta tikulta.

Oili Holopainen oli toisella osuudella, ja oli myös tyytyväinen suoritukseensa ja nosti suomen tyttöjen joukkueen toiseksi, +1.58 Venäjän perässä. Ankkuri Vilma Pesu piti sijoituksen ja toi joukkueen hienosti hopealle.  - Venäläiset tytöt hiihtivät tosi kovaa, tuumasivat tytöt ja iloitsivat EM-hopeastaan.

M20 -viestin ykkösjoukkueen aloitti Väinö Kotro, jolla suunnistus sujui ja suksi luisti. Väinö vaihtoi Venäjän jälkeen toisena, perässä vain 35 sekuntia. Toisella osuudella Matias Maijala jatkoi joukkueen vahvaa menoa ja vaihtoi myös toisena, +1.35 Venäjän perässä. Niklas lähti ankkuriosuudelle kovaan takaa-ajoon ja kavensi hiukan eroa Venäjään nähden. Matka ei ihan riittänyt saamaan Venäjää kiinni ja pojat ylittivät maaliviivan toisena. - Hopeamitali viestistä maistui pojille ja oli upea päätös NMM-kisoille.

Poikien MM-hopea varmistuu.

Wille aloitti nuorten miesten kakkosjoukkueen ja harmitteli suksien huonoa luistoa mutta oli tyytyväinen omiin suorituksiinsa kisaviikon aikana. Willen joukkueessa hiihtivät Seeti Salonen ja Henrik Asklöf.

Murheita yhteislähtö-keskimatkoilla

Keskimatkalla Niklas aloitti vahvasti  ja tuli kartanvaihtoon aivan kärjen tuntumassa mutta kartanvaihdon jälkeen kohtaloksi koitui taas suksirikko.

– Suksi napsahti kannasta poikki aivan harmittoman tuntuisella uran kohdalla. Ei auttanut muu kuin hiihtää pari rastiväliä rikkinäisellä suksella ja käydä vaihtamassa suksi metsän suksivarikolla. Lähdin siitä sitten ajamaan kärkeä kiinni niin kovaa kuin pystyin. Etenin urilla virheittä ja saavutin yksi toisensa jälkeen kilpailijoita, kertaili Niklas kilpailun jälkeen ja harmitteli tapahtumia.

- Tänään hiihto ja suunnistus kulki tosi hyvin ja rahkeita olisi ollut parempaankin sijoitukseen, kertoi Niklas, jonka loppusija oli 7. +1.05 min voittajalle Venäjän Nikolai Taranille jääneenä.  Ilman yhtä urahaaran välttämätöntä ohiajoa varikkosuksen hakuun, olisi eväät olleet mitallisijan kynnykselle. Aikaa  keikkaan kului gepsin mukaan nelisenkymmentä sekuntia.

Wille Laitamäki oli tyytyväinen päivän kisaan ja jatkoi tasaisia suorituksiaan ollen keskimatkan 19.

Nuorten naisten (W17) keskimatkan yhteislähdössä oli dramatiikkaa. Heti lähtösuoran jälkeisessä ensimmäisessä mutkassa Loten eteen kaatui joku tyttö, jota Lotte ei ehtinyt väistää. Siinä oli sitten tyttöjä läjässä hetken aikaan. -Kärki pääsi alkuhässäkän takia karkuun. Tein myös kahden minuutin virheen enkä enää millään saanut yksin hiihtämällä kärkeä kiinni. Harmitti tosi paljon, kertoi Lotte.

  • Anu