| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Vallimaili Koskivaaralle

Eikun kuulumiset kuultiin lähtöpaikalla. Keskittyminen suunnistuksen oli kuitenkin tikissä ja voitto tuli.

Vaikka kauden päättäjäiset turvallisuussyistä siirtyivätkin yli vuoden vaihteen, niin perinteinen Vallimaili saatiin kuitenkin juostua ja nyt 37. kerran katkeamattomasti. Aikanaan Laitilan Jukolan 1985 jälkeen kisa juostiin ensimmäisen  kerran Vallijärven Rastirannassa ja juuri kyseisen Jukolan kartalla, jolla kesämökkimmekin sijaitsee.

Pakkaskausi katkesi juuri sopivasti ja kun lunta/härmääkin oli vain nimeksi, kisa saatiin vietyä läpi vuodenaikaan nähden hyvissä olosuhteissa. Kun suotkin olivat jo paksussa umpijäässä, ei niitäkään tarvinnut väistellä.

Paikalle saapui 18 suunnistajaa ja ainakin yksi pelkään taitoharjoitukseen osallistunut. Määrää voi pitää kohtuullisen hyvänä, vaikka paljon enemmänkin olisi mahtunut nauttimaan Heikki Anderssonin Paijulan huippumaastoon virittämästä Vallimailista ja/tai Vesa-Matti Euran värkkäämistä viiden tai kolmen kilsan taitotreeneineistä. Kun karttakin oli uunituoreesta Lukkari-Jukolan harjoitusmaastosta, oli edellytykset hyvään treeniin olemassa.

Kun valtaosa edustussuunnistajista oli taitoleireilemässä etellässä tai kestävyysharjoittelemassa Lapin lumilla, ei heitä viivalla näkynyt. Positiivista, että kaksi seuraan liittynyttä uutta suunnistajaa oli mukana. Matias Lautamäki on jonkun vuoden kisannut MS Parman väreissä ja nyt mukaan tulivat veli Topias(14v) ja isä Asko HlS:n väreistä.

Iina Päärni oli vikkelin Vallimailissa.

Eija Koskivaara yllätti järjestäjät saapumalla kerrankin kisapaikalle ajoissa ja selitysten kera. Kiireinen aamu oli riittänyt alkuverryttelyksi ja parin kilsan radasta hän selvisi virheittä alle 10 minuutin kilometrivauhtia. Aikahyvityksen jälkeen selvisi, että Eija vei Vallimailin nimiinsä toistamiseen nyt välivuoden jälkeen. Eikun aika on sen verran kova, että olisi ollut mielenkiintoista nähdä edustusryhmäläisten vauhti; olisikohan riittänyt, siinä ja siinä.

Päivän kuningatar oli 14-vuotias Iina Päärni, joka oli radan nopein. Kolme sekuntia hitaampi oli poikien 14-vuotias Tuomas Ankelo He sijoittuivat Vallimailissa toiseksi ja kolmanneksi ennen kolmen herran ikämieskaartia.

Osanottajat pitivät maastosta ja radoista. Maltillinen suunnistus oli  valttia, jotta kaikki kuusi rastia löytyivät ilman isompia pummeja. Keskitalon Maken kokemuksen ääni kuului lähtöpaikalla – taitaa olla parempi, että kävelen, niin osun varmimmin.

Ylivauhti taas kostautui isomman kautta, kun ensimmäisenä maastoon lähteneen kilpailijan gps-laite paljasti juoksumatkaa tulleen neljä kilometriä kahden kilometrin radalla.

Yhtenä suosikkina matkaan lähteneelle H16-sarjan SM-mitalisti Lauri Aallolle osui huono päivä. Nutturlan rinteessä tuli pyörittyä kolmosen tuntumassa melkoinen tovi rastin löytymättä.  Mittari täyttyi ja suuntana oli paluu suoraan maaliin. Taitotreenit olivat ahkerassa käytössä, Vallimailin Perinneyhdistyksen ratamestarit kiittävät!

  • Jamo

VALLIMAILI 2021 TULOKSET

Reittihärveli_Vallimaili/Kokkovuori

KUVIA

VALLIMAILI HISTORIA