| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Vallimaili ilmoittautuminen ja ohjeistus

XXXII VALLIMAILI Järjestetään 20.11.2016 klo 12:00 Valpperin urheilutalolla.

Vallimaili syntyi elokuussa 1985 Laitilan Jukolan jälkimainingeissa Parmamailin tasoitustaulukon pohjalta MS-52:n jäsenille Jarmo Jokilan ideoimana. Suunnistajat saavat loppuaikaansa aikatasoitusta ikänsä perusteella sitä enemmän mitä kauempana heidän ikänsä on pääsarjasta. Eniten tasoitussekunteja vähennetään siis vanhimmilta veteraaneilta ja nuorimmilta oravilta. Tasoitustaulukkoa on säätänyt tasapuolisemmaksi Vallimailin Perinneyhdistys aina jokaisen vuoden kilpailun jälkeen. Ratana on normaali noin kahden kilometrin mittainen suunnistusrata.

Vallimailin kiertopalkintona on Jamon lahjoittama pokaali joka tulee kiertämään vähintään vuoteen 2019 asti.

Vuonna 2016 Vallimaili suunnistetaan nopeakulkuisessa osin pienipiirteisessä avokalliomaastossa. Vallimailin Perinneyhdistyksen jäsenet takaavat, että Vallimailin voittaja ansaitsee kunnioituksen, jota häntä kohtaan tunnetaan koko seuraava vuosi.

Virallista Vallimaili – kilpailua ei juosta, mikäli maassa on lumipeite kilpailupäivänä. Lumisessa metsässä kilpailijoille ei voida taata tasapuolisia olosuhteita. Tällaisessa tapauksessa Vallimailin perinneyhdistys muuttaa kilpailun Valliralli – juoksutapahtumaksi. Vallirallissa Vallimaili – radan voi juosta niin monta kertaa kuin haluaa. Radan voi juosta ensin tunnustellen ja sitten kierros kierrokselta nopeutta kasvattaen. Vallirallissa radan voi juosta myös kaverin kanssa vaikka vuorovedolla. Nopein aika voittaa eikä tasoitusta tunneta.

Kilpailuareenana toimii tulostekartta, mittakaava 1:10 000 käyräväli 5m. Kartoitus on tehty vuonna 2011. Maastossa ei ole tapahtunut oleellisia muutoksia kartoituksen jälkeen. Kartta on muovikotelossa ja sen saa lähtöhetkellä.

Ilmoittautuminen tapahtuu ennakkoon MSParman nettisivuilla olevaan lomakkeeseen tai sitten kilpailukeskuksessa kello 11:30 mennessä. Ilmoittauduttaessa listaan merkitään NIMI ja SYNTYMÄVUOSI.

Sääntöjen mukainen tavoiteaika 12 minuuttia. Tämän vuotisessa maastossa se tarkoittaa, että matka on 2,2 km. Radalle on sommiteltu 8 rastia.

Kilpailun suoritetaan perinteiseen iltarastityyliin eli lähtöleimaus --> rastit --> maalileimaus --> Emitin purku kilpailukeskuksessa.

Kilpailun Lähtö ja maali sijaitsevat noin 1 km:n päässä kilpailukeskuksesta. Lähtö ja maali ovat eri puolilla Valpperia, jotta näkemys ratamestarin radantekotaidoista ei aiheuttaisi pulinaa jo lähdössä. Lähtö tapahtuu lähtökellon merkistä 1min välein. Maastoon lähdetään yksi kerrallaan. Lähdön toimihenkilö valvoo lähtöä ja voi muutella lähtöjärjestystä oman mielensä mukaan. Kartan saa lähtöhetkellä eli välittömästi emitin nollauksen jälkeen.

Lähtöpisteestä matkaa K-pisteelle on 75m. Reitti K-pisteelle on viitoitettu. Loppuajoista vähennetään iän ja sukupuolen mukainen aikahyvitys. Hyvitystaulukko on nähtävissä seuran nettisivuilla ja kisapaikalla. Lähtö suljetaan klo 13.30.

Vallimailin tulokset julkaistaan ja Jamon lahjoittama kiertopalkinto luovutetaan voittajalle kauden päätösjuhlassa Valpperin urheilutalolla (jos tulokset ovat valmistuneet siihen mennessä). Tulokset julkaistaan myös seuran www-sivuilla myöhemmin. Vallirallin nopein saa hedelmätikkarin ja ”vuoden nopsajalka” -tittelin.

Vallimailin perinneyhdistys huomauttaa, että kisan jälkeen urheilijat suorittavat jälkiverryttelyn Valpperin pururadalla tai lähialueen upeilla polku- ja tieverkostoilla.

Urheilutalolla kilpailijoille on varattu pukeutumis- ja peseytymistilat.

Ilmoittautuminen