| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Vallimaili Elsa Ankelolle

Lähtölaite piippasi ja ei kun menoksi, Elsa Ankelo.

38. kerran suunnistetun Vallimailin voitto meni arvokisasuunnistajalle. Tuore MM-pronssimitalisti Elsa Ankelo selvitti ratamestari Heikki Anderssonin koukerot parhaiten, ja kun tarjolla oli vielä tasoitus, oli voittomarginaali tasan kaksi minuuttia Sanna Paukkuseen. Kolmas oli Pertti Päärni 11 sekuntia Paukkusesta.

Viiden asteen pakkanen ja koillisesta puhaltanut viima oli omiaan vaikeuttaamaan suunnistussuorituksia. Vallimaililla kaikki suunnistavat saman tällä kertaa 2,3 kilometriä pitkän radan väliaikalähdöllä. Mukana oli kolmisenkymmentä suunnistajaa.

Pääsarjalaisten tuloksen määrää juoksuaika, mutta muut saavat lopputuloksiin hyvitystä iän ja sukupuolen mukaan. Tällä kertaa kaikki pääsarjan kilpailivat loistivat poissaolollaan ja niin tavoiteajasta jäätiin reilusti.

Tarjolla täyttä suunnistusta koko reitillä. Maltillinen suunnistus olisi ollut vaativissa olosuhteissa valttia, mutta siihen ei tällä kertaa kukaan pystynyt. Maasto oli hyvin juostavaa, mutta upottavissa soissa vesi oli jäätävän kylmää.

Pertti Päärni valmistautuu lähtöön Marin valvonnassa.

‒ Heti ykkösellä oli vaikeuksia. Matalia kumpareita oli vaikea paikantaa ja kun ei heti löytynyt, kartasta kiinnisaaminen oli vaikeaa. Jatkossa maltoin ottaa rastit huolellisemmin. Ihan parasta kilpavauhtiani en mennyt, joten uskoisin, että kolmisen inuuttia olisin voinut ajastani parantaa, Ankelo analysoi suoritustaan.

Ykkösrasti oli tuottanut monille muillekin vaikeuksia. Liekkö lyhyen kilpailumatkan tuottama ylivauhti ollut syynä kartalta putoamiseen.

Tuulia Viberg tuli maastosta  hymyssä suin. ‒ Tein virheitä tosi paljon. Heti ykköstä pyörin, kun en malttanut hyödyntää tarjolla ollut linjaa. Jatkokaan ei mennyt parhaiten. Vielä viimeistä rastia lähestyin ihan oikein, mutta sata metriä ennen rastia kaarsin reilusti vasemmalle. Hukkasin varmaan yhteensä kymmenkunta minuuttia pummeihin, Viberg harmitteli ja suuntasi samantien neljän kilometrin taitoharjoitukseen.

Sanna Paukkunen oli kolhaissut maastossa polveaan ja juoksu oli ollut kankeaa. Jos Vallimailissa jatkossa osuu pakkaskeli, niin Sanna uhkasi jättää kisan väliin.

Kahdesti Vallimailin voittanut Eija Koskivaara tuli paikalle viimeisten joukossa, mutta hyvin ajoissa. Jotain ongelmaa oli ollut maastossa, kun matkanteko jäi nyt kesken. Silmälaseja käyttävälle pakkaskeli ei ole suosikki.

Pakkanen saattoi vaikuttaa myös leimaamiseen, kun muutamilta puuttui rastileima tai ei ollut tallentunut yhtään leimaa.