| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Epäonnea nuorten Tiomilassa (päivitetty)

Hyvin valmistauneena ja kovin odotuksin liikkeellä ollut MS Parman ykkösjoukkue ei päässyt ehjänä kuin vähän alkuun nuorten Tiomilassa Ulricehamnissa. Heti ensimmäisen osuuden jälkeen piti käydä itkumuurilla, ja siellä odotti ikävä yllätys. Yhden hajontarastin leima oli väärä,  mikä tarkoitti hylkäystä.

Koossa oli todella vahva, hyvin harjoitellut joukkue, jolta kokemusta ei puuttunut.  Kun ryhmässä on kuusi nuorten MM- ja EM-kisasuunnistajaa ja loputkin  liiton valmennusryhmiin kuuluvia  ja/tai SM-mitalisteja, ei voinut olla muuta tavoitetta kuin voitto. Lisäksi oli viitisen kovan luokan suunnistajaa estynyt osallistumasta, mikä vaikutti ainakin 2-3 joukkueiden kokoonpanoihin ja syystä kolmonen oli vajaa jo lähtiessä.

Viesti käynnistyi aamuyöstä kolmella pimeällä osuudella jatkui pitkälle aamuun ennenkuin tulokset ovat selvillä.

1-joukkue sai juosta viestin loppuun saakka, mutta joutui viivyttelemään vaihdossa yhteensä puolisen tuntia ennenkuin sai jatkaa.

Tulospalvelusta selviää kuitenkin, että joukkueen nuoret juoksivatt kolme osuuden pohja-aikaa, yhden kakkossijan  ja kolmosijan, sekä kaksi muuta kymppisakissa. Laskemalla osuuksien yksityisakat yhteen, taistelu olisi käyty sijoista 1-2 ja kolmanneksi sijoittunut olisi ollut 10 minuuttia jäljessä.

Nuori kakkosjoukkue paukutteli tasaisesti menemään osuus osuudelta ja Noora Neuvonen ankkuroi joukkueen sijalle 57 96 joukkueen joukossa. Osuusajoissa kahdenkymmenen sakkiin ylsi kaksi suunnistajaa.

Kolmosjoukkue lähti matkan vajaana, mutta täydentyi paikan päällä ja selvitti kuitenkin yhdeksän osuutta ollen silloin sijalla 62. Ankkuri ei enää matkaan lähtenyt.

– Juniorit juoksivat hyvällä huumorilla loppuun. Valitettavaa tuo virhe, mutta urheilu on! Iloa ja surua, jännitystä ja välillä dramatiikkaa. Kaikki ei mene aina putkeen niinkuin palavereissa on läpikäÿty, Jyrki Ankelo joukkueen taustoista pohdiskeli.

Nuorimpien joukkue HD14:ssa oli hienosti sijalla 22 Lassi Ekströmin ankkuroimana.