| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Tuulia palasi rasteille Kukkosuunnistuksessa

Tuulia Viberg teki paluun rasteille.

Tuulia Viberg käyskenteli palauttavaa hymyssä suin Leimäen kisakeskuksen läheisellä asfalttitiellä jo siviileissä ja kartta kourassa. Takana oli ensimmäinen kisa numerolappu rinnassa 1,5 vuoteen.

Sitkeä polvivaiva on vaivannut pitkään ja monenlaista hoitoa on tullut ajan oloon kokeiltua, asiantuntijan mukaan leikkauskaan ei välttämättä toisi apua. Korvaavaa harjoittelua ja lihashuoltoa on päässyt tekemään, mutta varsinaista juoksuharjoittelua on vasta vähän takana.

Hinku rasteille on ollut kova ja nyt kokeilu onnistui. Vauhti Hiisin Päivi Aution kanssa oli alussa samaa luokkaa ja pitkällä välillä Autio oli puoli minuutia nopeampi. Lopun vaativalla alueella Viberg kasvatti eroa ja  voittomarginaalin kahteen minuuttiin.

Rata näytti todella hyvältä ja samaa mieltä oli Tuulia. Kolme rastia ensin tiukkaa ja sitten peräti kahden kilsan väli läpi maastoon. Tarjolla oli useita suoria parempia ja heikompia vaihtoehtoja, mutta Tuulia valitsi juoksupohjaltaan helpomman pitkän tiekierron ja se oli hyvä. Lopun keskimatkaosio parhaalla alueella oli vaativa.

Menestyksekkään maajoukkueuransa jo päättänyt maajoukkueen päävalmentaja Fredric Portin oli toistamiseen peräkkäin miesten ykkönen.

Aarne Isosaari oli kakkonen 14-sarjassa.

Akseli Ruoholan sprinttisatsaus päättyi MM-kisoihin ja nyt oli aika palata maastomatkoille totuttelemaan ja kisaamaan. Vauhti oli Portinin kanssa suunnilleen samaa. Minuutin virhe nelosella ja myös pitkän välin toteutuksessa tuli minuutti takkiin, mikä mikä toi kakkostilan.

MS Parmasta sarjavoittoihin ylsivät lisäksi Hannu Vannas, H75, Mirkka Maisila, D40, ja Outi Sareila, D45.

Perinteisesti juhannusviikon torstain tapahtuma oli nyt siirretty kuukaudella eteenpäin turvallisuussyistä. Osanottajia oli lopulta yli 200, joten ihan aiempien vuosien määrään ei päästy.

Kilpailu juostiin Laitilan Leimäen maastossa yhtenäisellä metsäalueella, jota rikkoivat lähinnä vain muutamat metsätiet. Maasto oli pääosin hyväkulkuista, paikoin pienipiirteistä ja vain kohtuullisesti korkeuseroja sisältävää avokalliomaastoa. Vähän risukkoa ja tiheikköäkin löytyi.

Jukka Suomisen erinomaisilla radoilla oli keskimatkalle ominaisesti paljon rasteja. Rytmitystä löytyi ja monien yllätykseksi pisimmillä radoilla oli hieno parin kilometrin reitinvalintaväli.