TURKU SPRINT 2012

Pettymyksiä suunnistus-sprintin näyttökilpailussa

Maija Sianoja leimaa viimeisellä rastilla ja oli kahdestoista

Kauden arvokilpailuihin satsaavat suunnistajat juhlivat vappua Turku Sprint 2012:ssa, mikä oli samalla lähestyvien nuorten ja aikuisten  EM- ja MM-kisojen näyttökilpailu.

Kisakeskus sijaitsi Puropellon koululla ja laadukkaitten ratojen maasto koostui sairaala-alueesta eri-ikäisine ja -kokoisine rakennuksineen sekä 30-60-luvuilla rakennetuista kerros- ja puutaloalueista, sekä hyväkulkuisista, osin jyrkkäreunaisista metsäalueista.

Miesten pääsarjan vei sprinttiin erikoistunut Angelniemen Tuomo Mäkelä ollen yllättävän ylivoimainen. Naisten ykkönen Tampereen Venla Niemi on jo maajoukkueen vakiokalustoa ja löi Pohjantähden Marika Teinin sekunnilla.

H16-sarjan voittaja Eero Heinonen tuulettaa pallilla uusi palkintokenkä kädessään. Vieressä 16-tyttöjen ykkönen OK Orientin Outi Hasu.

MS Parman Antti Vainion kova sprinttisatsaus  päättyi kisassa loukkaantumiseen. Tullessaan nelosrastin jälkeen alas jyrkältä penkereeltä hän löi polvensa kiveen sen verran pahasti ja matkanteko loppui siihen.

–Harmittaa todella, yritin jatkaa uskoen, että jalka turtuu, mutta oli pakko lopettaa ja siirtyä huoltoautolla kisakeskukseen.  Tiomila on viikonvaihteessa ja  nyt on  epävarmaa, uskallanko startata lainkaan , totesi Vainio.

Naisissa EM-paikkaa tähynnyt Laura Lammila ei ollut sprintissä parhaimmillaan. Hän oli vasta kahdeskymmenes parin isomman virheen myötä. Seurakaveri Maija Sianojan juoksi paremmin kahdenneksitoista  vain 38 sekuntia voittajasta.

Nuorten MM-kisoihin tähtäävä MS Parman Sami Hämäläinen toipuu jalkavammastaan ja seurasi kilpailua vielä sivusta.

D20-sarjan voitti Anttolan Henna-Riikka Haikonen. MS Parman Tuulia Viberg johti kisaa vielä rastilla 11, mutta sen jälkeen pariin virheeseen meni lähes minuutti ja hän jäi viidenneksi 35 sekunnin päähän voittajasta.

Myös 18-sarjoissa oli EM-näytöstä kysymys ja MS Parman Arto Talvinen sijoittui neljänneksi.

Iloinen MS Parma-kaksikko Eero Heinonen ja Aaro Ruohola valtasi poikien 16-sarjan kärkitilat.

Eka vuottaan D14-sarjassa suunnistava Essi Rantanen haki hyvää harjoitusta rohkeasti D16-sarjassa ja oli neljäs.

Tulokset:H21: 1) Tuomo Mäkelä Angelniemen Ankkuri 14:49, 28) Lasse Suonpää MS Parma 16:53, 37) Samuli Salmenoja MS Parma 17:55.H20: 1) Mikko Huhtinen Turun Suunnistajat 14:11, 19) Markku Elo Laitilan Jyske 17:04H18: 1) Arttu Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat 14:15, 4) Arto Talvinen MS Parma 14:33, 9) Olli Huhtinen Turun Suunnistajat 15:59

H16: 1) Eero Heinonen MS Parma 15:19, 2) Aaro Ruohola MS Parma 16:11,  10) Riku Nissi Maarian Mahti 33:19

H14: 1) Teemu Eerola Tampereen Pyrintö 16:16, 3) Akseli Ruohola MS Parma 19:45, 45) Aleksi Hellman MS Parma 27:29.

H12: 1) Vesa Nokka Rasti 88 9:38, 8. Oskari Lepistö MS Parma 22:47.

D21: 1) Venla Niemi Tampereen Pyrintö 15:29, 12) Maija Sianoja MS Parma 16:07, 20) Laura Lammila MS Parma 17:27, 27) Susanna Tervo MS Parma 18:38

D20: 1) Henna-Riikka Haikonen Anttolan Urheilijat 15:08, 5) Tuulia Viberg MS Parma 15:43.

D18: 1) Sara Karvonen Lynx 15:03, 17) Essi Hakala MS Parma 20:13

D16: 1) Outi Hasu OK Orient 15:03, 4) Essi Rantanen MS Parma 16:44.

D12: 1) Lotta Eerola Tampereen Pyrintö 10:49, 8. Anni-Martta Viili MS Parma 28:36.