| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Topias yllätti isänsä Lapland O-Weekillä

Topias yllätti Tunturipalon keskimatkalla.

Kolmannen osakilpailun todellinen yllättäjä oli 15-vuotias Topias Muukkonen, joka sijoittui 165 osanottajan joukossa A-radalla yhdeksänneksi vain pari minuuttia voittajalle Tuomas Tervolle jääneenä.

A-radalla oli 12 MS Parman suunnistajaa, joista Topiaksen edelle ehti vain viidenneksi sijoittunut Eero Heinonen 44 sekuntia nopeampana. Samalla hän kirjasi tililleen seiskavälillä rastivälipohjat.

Tullessaan seuraan poika haastattelussa kertoi yhdeksi tavoitteekseen isä-Petterin voittamisen iltarasteilla. Nyt se toteutui paljon komeammissa ympyröissä, kun isä oli minuutin hitaampi ja sijalla yksitoista.

Raskaan pitkän matkan jälkeen Lapland O-Weekin kolmas osakilpailu oli keskimatka, mutta helpolla ei päässyt silläkään. Helsingin Suunnistajien Olli Ojanaho otti jo kolmannen voittonsa, vaikka ihan virheittä ei hänkään selvinnyt.

Tunturipalon rinteet tarjosivat fyysisen ja nopean keskimatkan näyttämön. Isometsän nousua suunnistaessa alaspäin alkoivat rastit olla todella haastavia.

Akseli Ruohola löysi hyvän suunnistusrytmin ja teki toistaiseksi viikon parhaan juoksunsa. ‒ Ainoa virhe tuli, kun kasille juoksin ohi murkkupesästä, siinä menetin puoli minuuttia. Muuten hyvää tekemistä. Yllättävän hyvin irtosi jaloista vielä. Jälleen oli priimaa suunnistusta, Ruohola kehui.

Analyysin paikka keskimatkan jälkeen.

Myös Eero Heinonen onnistui A-radalla sijoittuen viidenneksi 165 suunnistajan joukossa. Miehen lähiajan päätähtäin on Kalevan kisoissa ja sen 3000 metrin estejuoksussa, jolla hän viime viikon keskiviikkona juoksi ennätyksensä. O-Week on hänelle hyvä harjoitteluviikko.

– Olin etukäteen päättänyt juosta vain keskimatkat ja pikamatkan reippaammin ja pitkät matkat kevyemmin. Nilkkojen kanssa on ollut ongelmaa kivikoissa. Kahdessa ensimmäisessä kisassa oli paljon kivikkoa. Tänään maasto oli parempi ja suunnistin puhtaasti. Siitä tuli hyvä suoritus. Kohti Kalevan kisoja mennään, Heinonen huikkasi. Puolentoista minuutin tappio Tuomas Tervolle ei harmittanut.