Topias näyttökisan ykkönen pitkällä matkalla

Topias oli haka pitkällä matkalla!

Nuorten EM-kisojen näytöt pitkällä matkalla annettiin Kangasalan Kuohenmaassa Valkeakosken Hakan vastatessa järjestelyistä. Sarjavoiton otti Topias Muukkonen H16-sarjassa lähes 1,5 minuutin erolla OK77:n Jesper Donneriin. Jussi Ankelo oli neljäs.

Pitkän matkan kilpailupäivä muuttui eilisen lähes helteisen iltakilpailun jälkeen sateiseksi. Maastopohja oli erittäin raskas, oli kivikkoa ja umpeenkasvaneita hakkuita, joissa oli hidas edetä.

Näyttösarjojen radoilla mitattiin sekä taitoa että fysiikkaa monella tavalla. Kulkukelpoisuus maastossa vaihteli runsaasti.  Epämiellyttävyyden sietokykyä sekä fyysistä sitkeyttä vaadittiin jo pitkällä matkalla. Kartan vihreää väriä kannatti kunnioittaa.

– Alussa piti vähän totuttautua karttaan mutta jo kakkosvälille löysin hyvän reitinvalinnan ja sen jälkeen homma alkoi sujua. Isoin virhe, n. 30 sekuntia, tuli kuudennella rastivälillä kun lähdin väärää tietä väärään suuntaan. Ihan onnistunut suoritus, Topias kertoi .

Jussi Ankelolle   tuli heti ykköselle virhe, mutta sai sen jälkeen  kartan mittakaavasta paremmin kiinni.. Varvauksessa Jussi oli kiinni vielä kakkossijassa, mutta lopun virhe tiputti sijan neljänneksi.

Elsa Ankelo oli neljäs D18-sarjassa.

– Joitain virheitä tuli ja loppupään pitkälle välille tein huonon reitinvalinnan. Loppua kohden suunnistus alkoi sujua paremmin. Suoritukseen nähden neljäs sija oli yllätys, kertoi Elsa kisastaan.

Parhaana 18-sarjalaisena Aleksi Karttila suunnisti yhdeksänneksi. – Muutama ikävä virhe tuli ja fyysisesti meno tuntui hitaalta, mutta sitä se varmasti oli muillakin, totesi Aleksi  maalissa.

Myös Lotte-Line Ekström oli yhdeksäs D16-sarjassa.