| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Miehet yhdeksäs , naiset kolmastoista Tiomilassa

Tiomila viestit käynnistyi nuorten 16-sarjalaisille tarkoitetulla viestillä. Voiton vei Turun Suunnistajat vahvan tsekkiankkurin ratkaistessa pelin.

MS Parma on matkassa todella nuorella kokoonpanolla ja selvisi urakastaan ihan hyvin.

Junnut maalissa olivat sijalla 96. Lassilla aloitus ilman suuria virheitä, mutta tossu ei oikein ollut syönnillään.

Toisella osuudella Anna ja Lotta suunnistivat porukassa. Matkaan sattui muutamia virheitä, mutta sija pysyi suunnilleen samana.

Elmo lähti putkiosuudelle rauhassa, mutta lisäsi vauhtia ja eteni suunnilleen kärjen vauhtia tuoden viestin vaihtoon jo lähellä sijaa 100. Laura eteni rauhassa ilman suuria ongelmia ja nosti joukkueen hienosti sijalle 96/280.

MIEHET METSÄÄN VALOISASSA

Miehillä juostiin valoisassa kolme lyhyttä keskimatkatyyppistä osuutta. Melkoista rytinää, kun 317 joukkuetta lähti matkaan. Haussa oli lähtöpaikkoja puolen yön jälkeen starttaavalle pitkälle perinteiselle pitkälle yöllä eli "långa nattenille".

Eero ja mehu päivää paistatellessa

Eerolla hallittu aloitus, lopussa vähän alkoi jalat krampata, mutta hienosti vaihtoon 45  kärjen jälkeen sijalla 20.

Ossi kakkosessa yllättyi kovasta vauhdista alussa eikä oikein päässyt mukaan rytmiin. Alussa tuli sen lisäksi huono reitinvalinta ja sija valui alaspäin. Pikkuhiljaa juoni löytyi ja sijat paranivat kohti loppua. Vaihdossa sija 101. vaajaat 7 minuuttia kärjestä.

– Alku meni suunnitelman mukaan ja rastit tuli otettua varmasti. Puolenvälin jälkeen tuntui, että ei ole parasta kulkua. Lopussa tuli harmittavasti minuutin virhe ja TP ja Koovee pääsi karkaamaan, Niklas totesi. Vaidossa sija 33, 3,5 minuuttia kärjestä.

Kakkosessa Aarolta perusveto ilman isompia ongelmia. Samuli matkaan  sadan joukossa. Manageri toi kakkosen hallitusti tauolle.👍

Aapolle hyvää letkaa tarjolla👍 Aapo yritti alussa tykittää kiinni Ravinenin 37sek etumatkaa, mutta se oli liikaa. Sen jälkeen yksin ja hitaammissa letkoissa eroa tuli lisää, mutta sijat nousi 20 pykälää. Jalka olisi ollut parempaan letkaan hyvä.

3. osuudella Tomás kuittasi Nikin minuutin virheen tekemällä tykkisuorituksen.Tomás lähti kuin tykin suusta ja selkiä alkoi tulla vastaan heti alussa. hän tuli vaihtoon sijalla 15 ja lähtöpaikka pitkälle yölle on miltei täydellinen. Pari minuuttia perään lähtee Kinneberg ja Topi  Syrjäläinen. Luisilla muuten pitkän yön paras letka mm. Joakim Svensk.

Riemua palkintopallilla.

– Kisani oli varsin hyvä. Yritin mennä täydellä vauhdilla alusta alkaen, koska tiesin, että olimme hieman jäljessä. Otin oman reittivalintani ykköselle, koska se tuntui turvallisemmalta ottaa hallinta, enkä halunnut tuhota kilpailua heti alussa. Saatoin hieman epäröidä ja menettää pari sekuntia ollessani täysin yksin, mutta kun pääsin rastille, olin taas ryhmässä. Sen jälkeen sain itseluottamusta ja onnistuin hyvin suorittamaan oman suunnistukseni ohittsen joukkueita. Tunsin oloni fyysisesti erittäin vahvaksi, mikä auttoi jatkamaan kovaa menoa näin lyhyessä ja nopeassa kilpailussa. Mutta minulle tärkeintä oli, että minulla oli hauskaa metsässä, että minut toivottivat iloiset joukkuetoverit ja valmentajat tervetulleiksi lopussa ja ymmärsin, että ponnistus oli tärkeää joukkueen lopputuloksen kannalta, Tomás tarinoi.

Luisilla kulkupäivä. Alussa Joakim Svenskin vetämä letka teki virheitä ja letkaan liittyi Kinneberg ja Topi Syrjäläinen. Vauhti oli kovaa, mutta Luis piti hyvän aseman letkassa siirtyen lopussa koko letkan kärkipäähän. Luis naureskeli, että oli normipäivä konttorilla!

Ruoholan Aaro harmitteli pientä virhettä ja vauhdin puutetta. Suoritus oli kuitenkin tilanteeseen hyvä. Vielä ollaan hyvillä sijoilla ja nousuvaraa on.

Kristo Heinmannilla oli myös kulku päällä. Hän ohitti kuusi joukkuetta ja vaihtoi sijalla 12. Samalla hän juoksi minuutilla kärkeä kiinni.

Arto Talvinen teki sen mitä odotettiinkin. Kärjen kanssa samaa vauhtia ja ensimmäistä kertaa joukkue nousi kymppisakkiin yhdeksänneksi. – Ei suurempia virheitä. Jokin huonompi reitinvalinta ehkä. Kokonaisuutena hieno joukkuesuoritus ja ensikertalaisiakin oli joukkueessa, niin hienot onnistumiset myös heiltä.

Yksi ensikertalaista oli Oskari Lepistö, jolle oli uskottu kahdeksan kilometrin putkiosuus. Poika jatkoi siitä, mihin FinnSpringissä jäi ja säilytti easemat sijalla kymmenen.

– Lähdin 30s HS:n Arttu Syrjäläisen perään ja sain ykköselle kiinni. Tavoitteena oli pysyä Artun letkassa vaihtoon asti. Välillä teki tiukkaa mutta fyysinen vire oli riittävän hyvä. Lopussa tuli iso virhe ja letka kasvoi, mutta vaihdossa sijaan 10. olin tyytyväinen.

Jonas Hubacek teki tykkijuoksun ja oli vaihdossa peräti viidentenä.  –Minulla oli hyvä lähtöasema muiden nopeiden juoksijoiden kanssa. Alussa reittivalintani eivät olleet täydellisiä, mutta 20 minuutin jälkeen aloin olla varmempi päivän noustessa. Vauhtini oli parempaa kuin muilla ja lopulta pystyin tiputtamaan muut kyydistä  ja nostamaan 5 sijaa.

Akseli Ruohola oli ankkuriosuudella mukana kovahtisessa letkassa. Puolimatkassa hän oli jäänyt minuutin letkassa, mutta pitkän onnistunut reitinvalinta palautti hänet letkaan mukaan. Pari kilometrä ennen maalia hän oli vielä mukana taistelemassa sijasta viisi. Tällä kerralla ei tossu ollut riittävästi syönnillä ja ero letkaan alkoi vähitellen kasvaa. Tämä tarkoitti pitkästä aikaa sijoitusta kymppisakkiin eli yhdeksänneksi.

Tessa hyvän yöosuuden jälkeen!

NAISET 2 OSUUTTA YÖTÄ

Anna Karlova pysyi näköetäisyydessä kärkeen viimeiselle kilometrille asti, jolloin hän törmäsi puuhun ja otsalamppu irtosi. Hän ei saanut sitä kunnolla paikalleen ja karttaa oli vaikea lukea. Sen takia eroa tuli lopussa minuutin verran. Hieno suoritus ja tästä on hyvä jatkaa!

Tessa lähti parikymmentä sekuntia edellisen naisen jälkeen ja joutui laittamaan kaiken peliin heti koolle juostessa. Onnistuneen reitinvalinnan johdosta letkan pää tuli näkyviin ja homma rauhottui.

– Yhdessä HiKin kanssa napattiin sijoja . Väärälle hajonnalle tulo ja leimaus vähän pelästytti, mutta loppurata meni hyvin yhdessä Pyrinnön Enni Jalavan kanssa. Elsalle todella hyvä lähtöpaikka pitkälle putkelle!

Elsalta oli osuus 10 kilometriä ja putki. Oli kolmosella kärjen pummatessa päästä kärkiletkaan, mutta ei ihan, vaan jäi hitaammin etenevään letkaan. Ero kärkeen kasvoi, lopulta takaa tullut letka sai kiinni ja sijasta neljä kamppaili lähes 20 joukkuetta. Elsa ei ollut puhepäällä maalissa.

– Rehellesti tänään suoritus oli ihan taisteluvoitto. Harvemmin on osunut noin huonoa fyysistä päivää viestiin. Onneksi pystyi pysymään letkassa joten kuten, eikä ero repsahtanut liian suureksi.

Tuli pitkän letkan mukana alle 2 minuuttia 4. sijasta.

Sanna oli sanomansa mukaan nyt lopultakin viimeistä kertaa mukana ison viestin ykkösjoukkueessa, mutta oli mukana, kun paikkaa tarjottiin. – Virhe kolmoselle, jolloin näin viimeisen kerran letkan hännän. Sen jälkeen koko matka yksin ihan hyvin. Isot korkeuserot vaativat fysiikkaa ja taitoa. Loppujen lopuksi ero kärkeen kasvoi vain minuutilla, kun kärjessä pummattiin rankasti.

Alexandralla perusvarma viestisuunnistus. Lähes virheetön suoritus, pysyttiin pelissä mukana, jalalla tuli toki hiukan jäämistä, kuitenkin vain pari minuuttia. Sijoitus vaihdossa oli 19.

Maija Sianojalle iskuetäisyydelle jäi kuusi joukkuetta ja ne hän myöskin poimi loppusijoituksen oltua 13.

– Pari rastia menin alussa yksin, mutta kolmosella kohtasin OK Linnen Pia Young Vikin ja Järlan Ohlssonin. Sitten mentiin pitkään yhdessä ja matkalla vastaan tulivat myös KR:n Niittynen ja Jyväskylän Klemettinen. Mentiin yhdessä viimeisen pitkän välin alkuun asti. Siinä päätin ottaa oikealta tietä kiertävän valinnan ja muut lähtivät luovimaan vähän suorempaa pienempiä polkuja pitkin. Oma valintani oli hyvä ja pääsin siinä vähän karkuun ryhmästä. Fyysisesti oli ihan hyvä päivä ja porukassa eteneminen tuntui helpolta. Muutamassa kohdin tuli pieniä turhia kaarroksia rastinotoissa, mutta ei mitään isompaa. Hajontaa taisi olla vain kahdella ensimmäisellä rastilla, mikä vähän yllätti.

Hyvä tasapainoinen viestisuoritus koko joukkueelta ja sijakin taisi olla paras pitkään aikaan. Miesten kakkonen oli maalissa seitsemäskymmenes tasaisella hyvällä vedolla.

– Olen erittäin tyytyväinen joukkueen kokonaissuoritukseen: osuuksien juoksijat pystyivät selviytymään koko viestin ajan melko pienillä virheillä, mikä takasi hienon loppusijan, tosin vieläkin parempaan olisi ollut mahdollisuuksia kaiken osuessa kohdalleen; mutta siis joka tapauksessa kaikki juoksijat tekivät parhaansa ja olivat iloisia menestyksestä, Jukka analysoi.

Whatsapp-kuvien upottaminen tekstin joukkoon on ollut tosi ongelmallista. KOkeilin monia temppuja, mutta huonolla menestyksellä. Sorry! Kuvapankista kuitenkin löytyy!!!