| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Tiomila 2024 Nynäshamnissa päivitetty 2.5. klo 22.22

Viestien startissa on aina pöhinää! Topias

Vuoden 2024 kilpailu järjestetään Tukholman eteläpuolella Nynäshamnissa, josta löytyy erinomaisen monipuolinen ja laaja suunnistusmaasto. Tarjolla on tyypillistä erämaamaastoa, jossa   mäkiä ja korkeita kallioita, joiden lomassa on suometsää ja pikku soita. Polkuja on koko alueella ja eritoten lähellä areena-aluetta. Tiheikköjä on mausteeksi ja kivikkoista maastopohjaa hidastamassa menoa.

MS Parma lähtee mukaan yhdellä nuorten, yhdellä naisjoukkueella sekä kahdella miesjoukkueella. Joukkueita on nuoret mukaanluettuna yhteensä lähes 900 ja kilpailijoita yli 6000; miehiä 317, naisia 275 ja nuoria 280 joukkuettta.

Ensimmäisenä matkaan pääsevät nuret klo 15.30. HD16 viestissä MS Parma on joukkueella Lassi Ekström, Laura Lamppu, Lotta Lamppu, Elmo Salmenoja ja Anna Kapanen.

Uutta on, että miesten viestissä suunnistetaan ensin kolme valoisaa osuutta alkaen klo 18.30 lauantaina. Sen jälkeen viesti katkaistaan ja sitä jatketaan klo 00.30 yöosuuksilla takaa-ajona. Arvioitu maaliintuloaika on sunnuntaiaamuna klo 9.30, kun kymmenen osuutta on takana.

NAISILLA YÖTÄ JA PÄIVÄÄ

Naisilla muutokset ovat isompia. Viestiin on lisätty kuudes osuus ja mukana on myös ensimmäistä kertaa kaksi yöosuutta. Tämä asettaa joukkueiden valmennuksen uuden pohdinnan eteen, kun varsinkin suomessa naiset harrastavat vähän yösuunnistusta.

Vastuu joukkueiden valinnoista on nelikolla Jyrki Ankelo, Jukka Kapanen, Samuli Salmenoja ja Thomas Ekström. Tehtävä ole mikään helppo muuttuneessa tilanteessa.

Naiset starttaavat maastoon lauantai-iltana klo 22.15 ja kahden osuuden jälkeen viesti katkaistaan. Loput neljä osuutta juostaan takaa-ajona alkaen aamulla klo 8.00. Voittajajoukkuetta odotetaan maaliin klo 10.30.

MS Parman naiset sijoittuivat vuosi sitten 20:nneksi. Nyt tuosta joukkueesta on mukana kolme suunnistajaa. Naisten joukkueen juoksujärjestys on pysynyt muuttumattomana:

Tšekin maajoukkueeseen kuuluva, nuorten MM-kisojen pronssimitalisti Anna Karlova aloittaa, kakkososuudella varma yösuunnistaja Tessa Salmia jatkaa. Kolmannen osuuden pitkän "putkipätkän" suunnistaa hyvän juoksukapasiteetin omaava Elsa Ankelo.

Neljännellä ja viidennellä juoksevat kokeneet ja taitavat viestinaiset Sanna Paukkunen ja Alexandra Enlund ja ankkurina joukkueen ässä Maija Sianoja, joka pystyy tasapäisesti kilpailemaan kenen kanssa tahansa maailmassa.  Varalla on Sonja Julkunen.

Toisen joukkueen mukaan saamiseksi materiaali oli vähän ohut ja siitä luovuttiin.
Miesten ykkösjoukkue oli vuosi sitten kolmastoista.

MIEHILLÄ ENSIN VALOISAA TAKAA-AJOON PITKÄLLÄ YÖLLÄ JA MAALIIN AAMUTUIMAAN

Nyt joukkueelta puuttuu viisi potentiaalista suunnistajaa jalkavaivojen ja henkilökohtaisten syiden takia. Varallekin kuitenkin riitti vielä kaksi suunnistajaa.

Avausosuudella joukkue luottaa kovakuntoiseen Eero Heinoseen ja kaksi seuravaa valoisaa lyhyttä osuutta ovat Niklas Ekströmin ja Tomás Liman vastuulla.

14,4 kilometriä pitkälle yön putkiosuudelle on asettaa Espanjan maajoukkuemies Luis Nogueira, joka FinnSpringissä näytti kykynsä. Kolmella seuraavalla osuudella ovat yösuunnistajina meritoituneet Aaro Ruohola, Kristo Heinmann ja Arto Talvinen.

Kahdeksan kilometrin aamuhämärän putkiosuuden hoitaa Oskari Lepistö. Lopussa tarvitaan vauhtia ja taitoa. Tsekkivahvistus Jonas Hubacék on jo tuttu yhdeksännellä osuudella ja ankurin vastuu on Akseli Ruoholalla.

Kakkosjoukkueessa suunnistavat Lauri Aalto, Ossi Rasmus Priks, Samuli Salmenoja, Aapo Viipola, Aaro Julkunen, Peeter Pihl, Samuli Rousku, Aleksi Karttila, Wille Laitamäki ja Matias Lautamäki.

Tiomilaa voi suomenkielisellä selostuksella seurata IOFTV:n kautta. Lähetykset alkavat jo klo 15 lauantaina nuorten viestillä. Streami ruosinkielisellä selostuksella löytyy kisasivuilta.