| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Tikhonova kymmenes MC-avauksessa

Viimeisenä karsinnasta finaaliin päässyt MS Parman Anastasia Tikhonova sijoittui kymmenenneksi keskimatkalla Turkin Kemerissä lauantaina. Tappiota voiton vieneelle Ruotsin Tove Alexandersssonille tuli 2.35. Ruotsalaiset ja sveitsiläiset veivät kuusi kärkitilaa ennen Suomen Venla Niemeä.

Viestit Tikhonovan kovasta kevätkunnosta osoittautuivat todeksi. Viisi ensimmäistä rastiväliä hän veteli kolmospaikalla. Seuraavalla pidemmällä reitinvalintavälillä tuli kuitenkin minuuttia takkiin ero alussa selvästi johtaneeseen Helena Janssoniin kasvoi 1,5 minuuttiin. Toinen isompi virhe osui rastille 17., jossa takapakkia tuli 40 sekuntia.  Lopun seitsemän rastiväliä Tikhonova veteli lopussa voittoon nousseen Alexanderssonin vauhtia.

MS Parman Maija Sianoja ja Tuulia Viberg jäivät karsintaan, missä Sianoja oli 35. ja Viberg 57. Sianojalle karsinta oli myös ensimmäinen MC-startti. Vibergin karsinta kaatui jo kakkosen megapummiin, minkä myötä ero kärkeen venyi 13 minuuttiin.

– Lähdössä ei jännittänyt yhtään ja onnistuin lähtemään kisaan rennoin mielin. Suunnistus ei kuitenkaan lähtenyt heti sujumaan ja fiilis oli alussa hätäinen ja malttamaton. Huonon alun jälkeen sain suunnistuksen suht hyvin kasaan, mutta alun koukkailut maksoi a-finaali paikan (30 parasta a-finaaliin). Fyysisesti jo parempaa kuin eilen ja tiukat penkat oli varmasti kaikille tuskasia. Myös kivikkoiseen alamäkeen juoksu yllättävän haastavaa, etenkin kolmoselle laskeuduttaessa, Sianoja kertoi.

B-finaalissa Sianoja oli kolmas 59 sekunnin päässä kaksoisvoiton ottaneista Suomen Marjo Liikasesta ja Marika Teinistä. – Ekalle tuli nytkin parin minuutin pörrääminen, mutta sitten sain homman kulkemaan peremmin. Fysiikka parempi kuin eilen, tosin mäkeäkin oli vähemmän. Näitten kahden kisan jälkeen voi kyllä todeta, että suunnistuskisan alkua ja sen toteutusta  pitää harjoitella ihan ajatustasolla, että sen saa toimimaan ja rauhallisen fiilikseen pysymään päällä myös sen jälkeen, kun saa kartan kouraan.

Myös Viberg törmäsi ykköseen, missä 3,5 minuutin virhe toi varovaisuutta tekemiseen. Loppupuolella normaalisuunnistusrytmi löytyi yhtä minuutin virhettä lukuunottamatta. Sija oli 18. 7 minuuttia kärjestä.

Sunnuntain sprinttiviestissä kaikki msparma-tytöt ovat mukana seuraavissa joukkueissa: Tikhova aloittaa venäjän ykkösjoukkueen, Sianoja on ankkuri Suomen kakkosjoukkueessa ja Viberg ankkurina Suomen kolmosjoukkueessa saaden kumppaneikseen kaks maailmanmestaria Ikosen ja Lakasen. Kisa alkaa klo 9.

5 Russia team 1: Anastasiya Tikhonova, Alexey Sidorov, Mikhail Perelygin, Galina Vinogradova

17 Finland team 2: Marika Teini , Otto Simosas, Aaro Asikainen, Maija Sianoja

21 Finland team 3: Sofia Haajanen, Jani Lakanen, Pasi Ikonen, Tuulia Viberg 

- JAMO -

Seurantasivu