| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Tambasaulla lupaavat MM-kisat

Yury Tambasau menestyi parhaiten MS Parman suunnistajista suunnistuksen MM-kisoissa Sveitsissä. Pitkällä matkalla ja viestin avausosuudella hän jätti taakseen mm. kaikki suomalaissuunnistajat.

Pitkällä matkalla hän oli yhdestoista ja viestin avausosuudelta hän tuli 1.02 johtaneen Sveitsin Hertnerin jälkeen.

- Yritin tehdä parhaani pitkän matkan kisassa. Se ei ollut helppoa, mutta onnistuin mielestäni hyvin. Minulla on vielä joitakin heikkouksia, mitä pitää kehittää, Tambasau kertoi.

- Oli virhe juosta keskimatkan kilpailu. Kisassa tuhlasin vain energiaa, koska en keskittynyt kisaan tarpeeksi. Toisaalta, kilpailussa tehdyt virheet olivat osaltaan hyvää valmistautumista pitkään matkaan, kun pääsin paremmin sinuiksi maastotyypin kanssa, Tambasau analysoi.

- Pitkän matkan kilpailu sujui  hyvin. Fyysisesti oli hyvä päivä ja suunnistus sujui virheettä. Pitkällä välillä sain jo Portinin näkyviin, mutta en vain pystynyt juoksemaan häntä kiinni, no tällaista on suunnistus. Lopussa hieman hyydyin .

Parempaankin oli mahdollisuuksia, sillä Yury oli jo näköyhteys 3 min edellä lähteneeseen Portiniin, mutta lopussa tuli väsymyksen myötä pieniä virheitä. Niiden myötä Yury ei saanut Portinia yksin puurtaen kiinni, vaan Portin oli Fraserin kanssa viimeisillä kilometreillä pari minuuttia nopeampi.

- Tulos luo uskoa tulevaisuuteen ja nyt alan tähtäämään ensi vuoden MM-kisoihin Vuokattiin. Sain myös valtavasti positiivista energiaa Edgars Bertuksin onnistumisista ja tuollaiset positiiviset yllätykset luovat osaltaan uskoa omaan tekemiseen, Tambasau vakuutti.

Myös viestin avausosuudella Tambasau oli hyvässä vauhdissa. Pikku virhe hajontarastilla 12 tuotti pienen eron ihan kärkeen, mutta fyysisesti mies oli iskussa.

Viime vuoden sprintin MM-vitonen Anastasia Tikhonova oli nyt parhaimmillaaan viestin avausosuudella, jossa hän veteli ihan kärjen tuntumassa  vaihtaen sijalla 7. Venäjän joukkue oli viestin neljäs pudoten mitaleilta vasta ihan lopussa.

Nyt sprintissä tuli isompi virhe heti ykkösellä ja toinen vielä rastilla neljätoista, eikä Anastasia päässyt normaaliin tasoonsa.

Pitkän matkan finaali häneltä kariutui  yhteen isoon virheeseen radan loppuosalla rastilla 13. Lyhyt 150 metrin väli peitteisessä rinteessä olleessa ojasyherikössä karkasi käsistä 6 minuutin pummin myötä. Loppusijoitus välille 13-15 oli täysin haarukassa.

Mukana olivat myös Stepan Kodeda, Peeter Pihl ja Liis Johanson, mutta tällä kertaa ilman mainittavaa menestystä.

Pihlille osui odotetulla pitkällä matkalla fyysisesti heikko päivä, kone ei käynnistynyt. Hyvä viestiavaus murentui jo kakkosella nilkan vääntymiseen ja loppu oli taistelua tuskaa vastaan.

MM-tuloksia

- Jamo -