| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Talviselle ja Mäkipäälle voitot Tuuloksessa

MS Parman H18-sarjalainen Arto Talvinen on edelleen kahden lajin nuori mies, joka menestyy sekä kesällä että talvella. Tuuloksen kaksipäiväisissä hiihtosunnistuksissa hän otti kärkitilat niin keskimatkalla kuin pitkällä matkalla ollen kokonaiskisassa 2.20 Pohjankyrön Aki Saarta nopeampi.

Talvisen suoritus hipoi täydellisyyttä. – Nyt keskimatkalla oli jo melko hyvää tekemistä; muutamassa kohtaa jäi hyvä oiko käyttämättä ja pari kertaa meinasin kääntyy väärälle uralle.

Sunnuntain kisassa vain yksi väärälle uralle kääntyminen vei 30 sekuntia ylimääräistä. Nyt suoritukset ovat parantuneet kisa kisalta siihen malliin et ensi SM-viikonloppuun odotan jo täysin puhtaita suorituksia. Tosi kiva oli vetää urilla, joilla ei ollut vielä ketään hiihtänyt, Talvinen alkupään  lähtijänä totesi.

Miesten pääsarjassa MS Parman Eero-Matti Vainio alkaa vähitellen päästä vauhtiin. Lauantain keskimatkalla kärkipaikka meni  alkumatkan kolmen minuutin virheeseen eikä loppukaan sujunut ihan parhaiten.

Sunnuntain pitkältä matkalta löytyi parempi suunnistusrytmi. Lähdin rauhassa liikeelle ja alkumatka sujuikin ihan hyvin. Seiskalle tein vähän ehkä huonomman reitinvalinnan ja sen päälle pienen virheen vielä lopussa, joihon kului aikaa pari minuuttia. Mutta kokonaisuutena kisa oli hyvä, Vainio totesi.  Päivän kolmas tila ja minuutin tappio Pielis-Rastin Simo Turuselle takasivat yhteistulosten neljännen tilan.

Myös Olli Mäkipää, H70, nousi kokonaiskilpailun voittoon pitkän matkan hyvällä suorituksella. Jo keskimatkalla voito oli haarukassa, mutta kahden minuutin johtoasema tärvääntyi lopussa megapummiin.

Mukana oli myös joukko MS Parman nuorisoa hakemassa lajituntumaa. Hiihtosuunnistus on jotain ihan muuta kuin vapaan kilpahiihto leveillä baanoilla. Sen moninaisissa tekniikoissa onkin vielä opettelemista varsinkin, kun rinnuksilla on vielä tuo kartanlukua helpottava mutta hiihtoa ehkä haittaava lintulauta. Kaiken pitää kuitenkin mennä sujuvasti.

Yhteistulokset

Kisasivut

- Jamo -