| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Talvinen nuorten MM-näyttökilpailun neljäs

Arto Talvinen oli nuorten MM-näyttökisan nelonen Sauvossa.

Lähestyvää nuorten MM-suunnistusta varten huippujunioreilla oli näyttökilpailu, kun samalla myös suunnistuksen Huippuliiga jatkui FinnSpringin yhteydessä Sauvossa. MS Parman vasta 18-vuotias Arto Talvinen nosti osakkeitaan kisalipun suuntaan sijoittumalla neljänneksi H20-eliittisarjassa.

− Sijoitus tyydyttää, mutta suoritukseeni olen pettynyt. Kolmosella jäin etsimään rastia vähän liian aikaisin, pari ohiajoa ja parikolme huonoa reitinvalintaa vei yhteensä 2,5 minuuttia ylimääräistä. Puhtaalla suorituksella kakkossijaa olisi ollut tarjolla, mutta Miikka Kirmulan ykkösvauhtiin en olisi pystynyt, aina kriittinen Talvinen totesi.

Kunnon pitkän matkan kilpailut tarjosivat riittävästi haasteita sekä fyysisesti että taidollisesti niin huipuille kuin myös elämäntapasuunnistajille. Miesten pääsarjassa voiton vei  Kooveen Topi Anjala raskaalla 16,9 kilometrin radalla. MS Parman parhaina Lasse Suonpää oli 22:s ja Sami Hämäläinen 30:s.

Naisten 11,1 kilometrillä Asikkalan Minna Kauppi oli jälleen selvä ykkönen. MS Parman Tuulia Viberg kolmastoista lyöden niukasti 11 sekunnilla seuraavana olleen valmentajansa Outi Sareilan.

Muilla MS Parman pääsarjalaisilla eliitin kynnys jäi ylittämättä tai sitten tietoisena valintana oli lyhyempi matka lauantaina ja keskittyminen sunnuntain täysvauhtiseen viestiin. H21AL:ssä Peeter Pihl Pihl oli ykkönen ja Juha Peltola kakkonen. H21A1:ssä Yury Tambasau haki  taas suomalaiseen avokalliosuunnistukseen rytmiä, mikä reitin loppuosalla alkoi jo löytyä, sija 8. Samantapaisesti eteni D21A:ssa juossut Susanna Tervo ja oli kuudes.

MS Parman junnuista Akseli Ruohola, H15, oli hyvässä vauhdissa pitäen kärkipaikkaa alusta loppuun saakka. Essi Rantanen, D14, viivähti nelosella pari ylimääräistä minuuttia, mutta aivan huikea loppurutistus  takasi hänelle ykköspaikan 47 sekunnin marginaalilla. Niklas Ekström nappasi voitton H12-sarjassa.