| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Swedish Leaguen WRE-finaaleissa mitattiin tasoa ja ihasteltiin kisajärjestelyjä

Akseli suunnisti hyvin maailman kärkimiesten joukossa

MS Parmasta oli mukana juhlistamassa satavuotiasta Ruotsin suunnistusta pieni ja tehokas ryhmä. Ryhmä oli tyytyväinen matkaan ja koki saaneensa sen, mitä lähtivät hakemaan. Keskarilla kilpaillut Henrik Väisänen totesi, että pakko oli lähteä, kun näin lähellä järjestetään huippukisat ja jatkoi: ”että kyllä ne oman seudun kalliot on jo koluttu.” Huoltajana toiminut Risto Ruohola ihasteli kisajärjestelyjä: ”Kaikki on kyllä vimpan päälle, urheilijat saavat hyvää kokemusta isojen kisojen tunnelmasta, oli myös hieno katsojana seurata kisoja, kun urheilijat esiteltiin ja he lähtivät reitille lähtökorokkeelta”

Harmi, että oma Huippuliigamme näivettyi. Ruotsin vastaava Swedish League näyttää olevan naapurimaassa kovassa arvossa ja kaikki maan huiput sitä kiertävät. Siellä menestymistä arvostetaan.

Perjantain sprintissä Akseli osoitti vauhdin jo riittävän maailman ihan ehdottomaan kärkeen. Sija viisi ja vain 36 sekuntia häviötä Martin Regborniin ja Gustav Bergmaniin tyydytti nuorta suunnistajaa. Naisten vastaavassa pääsarjassa Anastasia teki hieman virhettä ollen maalissa 11. Sarjan voitti huippusprintteri Karolin Ohlsson. Aaro Ruoholan startin esti aamun mallitreenissä Farstassa loukkaantunut nilkka.

Lauantain keskarilla Anastasia oli 13. ja Anni Heikkonen saman sarjan 47. Voitto jäi Ruotsiin, kun Lina Strand löysi Nackan Fisksäträn metsään sijoitetut rastit nopeiten. M21- sarjassa Akseli oli 11. samalla ajalla Pyrinnön Runessonin kanssa. Samaan nippuun suunnisti myös Suomen Aleksi Niemi. ”En tehnyt juurikaan virhettä, mutta kyllä Gustav vaan näköjään puskee raivolla kovaa”- totesi Ruohola maalissa. Pääsarjoihin valittiin molempiin sarjoihin 80 eniten WRE-pisteitä kerännyttä suunnistajaa.

H21-2-sarjassa Aaro Ruohola oli 30. ja Henrik Väisänen 34.

Anastasia suunnistamassa sprintin maaliin