| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Suunnistuskoulu alkaa huhtikuussa

suunnistuskouluIlmoittautuminen
Ilmoittautuminen suunnistuskouluun tehdään Lyyti-järjestelmän kautta. Ilmoittautumislinkki tulee tähän maaliskuussa 2021. Kaikkien suunnistuskoululaisten tulee ilmoittautua linkin kautta. Harjoituksista poissaoloista ei tarvitse ilmoittaa erikseen. Mikäli kuitenkin päätät lopettaa suunnistuskoulun, ilmoitathan asiasta Tuulialle (tuulia.s.viberg@gmail.com).

Kalenteri
Suunnistuskoulu alkaa 15.4. alkaen viikoittaisten suunnistusharjoituksien merkeissä. Jokaisella kerralla saat suunnistusopetusta harjoituksen teeman mukaisesti.

Tietoa suunnistuskoulusta
Suunnistuskoulu sopii luonnosta, liikunnasta ja seikkailuista pitäville! Se on suunnattu 7-15-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Voit olla ensikertalainen tai kokenut rastien kiertäjä. Suunnistuskoulussa opit liikkumaan luonnossa, karttamerkkejä sekä suunnistustaidon perusteita. Lisäksi rasteilta saat kavereita, elämyksiä luonnossa sekä mukavia suunnistustehtäviä. Mukaan harjoituksiin tarvitset säänmukaisen ulkoliikuntaan soveltuvan vaatetuksen ja juomapullon. Kompassia et tarvitse, mutta jos sinulla on se jo, voit ottaa sen mukaan.

Ryhmät
Jokaisella kerralla opettelemme perusasioita suunnistuksesta leikkien ja pelien kautta. Lisäksi jokaisella kerralla käymme maastossa suunnistamassa lyhyen radan. Toivomme, että nuorten huoltajat ovat myös mukana etsimässä rasteja. Jakaudumme jokaisella kerralla pienryhmiin. Ryhmiä ovat: oravat (uudet suunnistajat ja vähän suunnistaneet), puskajussit (9–12-vuotiaat) ja palttoot (13–18-vuotiaat). Ryhmien toiminta perustuu KiHun julkaisemaan suunnistajan polkuun.

Toimintamaksu 2021
Toimintamaksu tarkentuu keväällä. Kevätkausi x € / lapsi ja syyskausi x € / lapsi. Kaksi kokeilukertaa ovat ilmaisia. Seuran toimintamaksu ei kata suunnistuskoulua. Maksut eivät sisällä vakuutusta. Jos tarvitset vakuutuksen, voit hankkia sen esimerkiksi Suomisport-palvelusta.

MS Parmaan liittyminen
Sinun ei tarvitse olla MS Parman jäsen osallistuaksesi suunnistuskouluun. Seuran jäsenenä saat kuitenkin hyviä palveluja. Jäsenmaksu sisältää muun muassa:

  •  talvikaudella saliharjoituksia ja yhteisvaelluksia
  •  omatoimisia suunnistusharjoituksia (kartat keskustelupalstalla)
  •  nuorten leiripäiviin ja tapahtumiin osallistumisen
  •  palvelumaksusta riippuen maksuton osallistumisoikeus Satarasteille ja/tai Mynärasteille

MS Parma on kahden eri seuran yhteinen edustusseura. Jokainen MS Parman suunnistaja on Liedon Parman tai Mynämäen Suunnistajat -52:n jäsen. Ohje Liedon Parmaan liittymiseen (tästä). Ohje Mynämäen Suunnistajat -52:seen liittymiseen (tästä).

Tiedottaminen
Tiedottaminen tapahtuu MS Parman sivujen kautta. Lisäksi suunnistuskouluun osallistujille lähetetään tiedotteita ajankohtaisista asioista sähköpostitse.

Varusteet
Varustevarastosta löydät seuran väreissä suunnistusvarusteita (tästä). Varustetilaus tehdään kootusti alkuvuoden aikana, seuraa MS Parman sivuja. Lisätietoja varusteita saat Samilta (sami.hamalainen@msparma.fi).

Kilpaileminen
Parhaimmillaan kilpaileminen innostaa lasta ja nuorta liikkumaan sekä urheilemaan. Kilpaileminen on kuin leikin jatke, kun se toteutuu lasten omien motiiviensa innoittamana. Kilpailuissa on mahdollista kokeilla omia rajoja, kokea huikeita tunne-elämyksiä turvallisissa ympäristöissä sekä saada uusia suunnistuskavereita. Kilpaileminen kannattaa aloittaa lähialueen nuorille suunnatuista kilpailuista – Kompassicupista. Suunnistuskoulussa harjoittelemme myös kilpailuissa toimimista. Kompassicupissa et tarvitse lisenssiä. Näissä kilpailuissa on myös saattajasarja (S), joka tarkoittaa sitä, että lapsi voi ottaa vanhemman tai ohjaajan mukaan radalle. Kaikki Suomessa järjestettävät suunnistuskilpailut löydät Irma-järjestelmästä.  Lähialueella järjestettäviä kansallisia kilpailuja ovat: Viking Line -rastit, FinnSpring, Kukkosuunnistus, Oravatonni sekä Nuorisoviesti. Ohjeet kilpailuihin ilmoittautumiseen ja kilpailuissa toimimiseen löydät osoitteesta x.

Ohjeet koronatartuntojen välttämiseksi
Suunnistuskouluun ei saa tulla, jos et tunne itseäsi täysin terveeksi. Oireisena, kuten yskä, kurkkukipu, kuume, jne. jää kotiin. Metsässä on tilaa ohittaa ilman kontakteja. Älä koske rastilippuun. Muista hyvä käsihygienia. Ota autoon tai reppuun käsidesiä. Pese kädet huolella ennen harjoitusta ja harjoituksen jälkeen. Juo aina vain omasta juomapullosta. Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta ja tiedotamme harjoituksien peruutuksista.