| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Suunnistuksen Viestiliiga herää eloon

Jukolan Viesti on luonnollisesti mukana käynnistyvässä Viestiliigassa

Muutamia vuosia ruususen unta nukkunut suunnistuksen Viestiliiga herää todellisuuteen, kun viestisuunnistus halutaan nostaa takaisin arvostetuksi kilpailumuodoksi.

Suunnistusvalmentajat ry. on organisoinut tulevalle kaudelle seitsemän osakilpailun sarjan. Liigan myötä viestisuunnistuskalenteri laajenee koko suunnistuskauden mittaiseksi. Ensimmäinen osakilpailu on 6.4. käytävä Kevätyönviesti ja viimeinen 29.9. suunnistettava Viestiliigan finaali.

Käytännössä tämä tarkoittaa seurojen edustusryhmille vuosisuunnitelman rukkausta, mikäli ei olisi ollut ns. sisäpiirin tietoa tulossa olevasta uudistuksesta. Näin kuitenkin tietoa oli tarjolla jo joulukuussa.

Sinänsä mukana olevat viestit ovat suurimmaksi osaksi  jo nykyään huippuseurojen ohjelmassa. Toisaalta, kun kaikki seitsemän osakilpailua tuovat pisteitä kokonaispottiin, niin jonkinlaisella kokoonpanolla kannattaa aina osallistua, mikäli houkuttelevat palkinnot kiinnostaa. Tämä vähentänee taktikoinnin mahdollisuutta ja taannee kaikille kisoille tasokkaan osanoton.

– Lakeuden viestiä lukuun ottamatta tapahtumat ovat sellaisia, mihin  muutenkin olisimme menneet, joten pysymme suunnitelmassamme. Miesten ryhmällemme  menestyminen viestiliigassa ei ole mikään tavoite. Tiomila- ja Jukolamenestys mielessä jatketaan kohti vuotta 2020, kertoi manageri Samuli Salmenoja.

– Naisillakaan ei muuta suunnitelmia, mutta kiva lisä kesään. Mahdollisesti osallistutaan kaikkiin kisoihin ja napataan voitto kotiin, Veltti Hanhela kuittaa ilman perusteluja. Eihän niitä oikeastaan edes tarvita, kun ryhmä on liikenteessä jo usean vuoden kokemuksella ja on koko ajan mennyt eteenpäin. Tulevaisuutta varmistamassa on vielä sopivasti nuorta ja uuttakin voimaa.

Tältä näyttää osakilpailukalenteri:

6.4. Kevätyönviesti (Turun Suunnistajat)
22.4. Finnspring-viesti (Espoon Akilles, Leppävaaran Sisu)
16.-17.6. Lahti-Hollola JUKOLA (Lahden suunnistajat -37 ja Hollolan Urheilijat -46)
14.7. Lakeudenviesti (Kauhavan Wisa)
27.7. Tampere sprinttiviesti (Koovee)
15.9. SM-viesti (Ounasvaaran Hiihtoseura)
29.9. Viestiliigan FINAALI (Turun Suunnistajat, Nuorisoviestin yhteydessä)

  • Jamo

Kestävyysurheilun juttu