| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sprinttiviesteistä SM-kultaa miehille ja D20-tytöille

Henrik Väisänen nappasi ensimäisen pääsarjan SM-kullan. SALLA VANHATALO

Hiihtosuunnistuksen SM-viikonloppu jatkui sunnuntaina Kouvolan Suunnistajien järjestämänä Valkealan urheilukeskuksessa. SM-sprinttiviestissä pääsarjat hiihtivät kahden suunnistajan joukkuein kuusi osuutta.

Miesten sähäkässä sprinttiviestissä nähtiin muutamia harmittavia yllätyksiä, kun muutamalla joukkueella jäi epähuomiossa rasti leimaamatta. Tämä tasoitti tietä hyvin suunnistaneelle MS Parman ykkösjoukkueelle.

Lopulta voittoon nousi MS Parman joukkue Henrik Väisänen ja Niklas Ekström. Hopeaa otti Sonkajärven Pahkan Erno-Kalle Riissanen ja Aapo Viippola 1.14 erolla voittajaan. Pronssia hiihtosuunnisti SK Uusi.

Kakkosjoukkueen viestiin valmistautunut Henrik Väisänen oli hieman yllättynyt valinnastaan ykköseen. Koko kauden opiskeluihin keskittynyt Wille Laitamäki huomasi, ettei kisavauhti ilman riittävää harjoittelua löydy ja katsoi kakkosjoukkueen paikan olevan hänelle riittävä. Ratkaisu osoittautui oikeaksi.

- Tekeminen oli tänään nousujohteista. Diesel-kone käynnistyy näin pakkasella hitaammin, ja kolmannella vedolla se oli jo tasaisempaa kamppailua nuorempien kilpakumppanien kanssa. Suunnistus oli tänään hallittua, ja selvästi parempaa kuin eilen sprintissä. Ykkösjoukkueen paikka tuli hieman yllättäen, mutta mukava se on nyt juhlia ensimmäistä uran pääsarjan SM-kultaa, iloitsi Henrik Väisänen.

- Lähdin todella kovaa kahdelle ensimmäiselle osuudelle, ja viimeisellä lenkillä tuntui jo vähän hyytymistä. Muutama pieni virhe minulla tuli, mutta pääosin se oli oikein hyvää suunnistusta. Vire tuntuu vielä kantavan hyvin, ja mukava lähteä Kouvolan lakut kainalossa kotimatkalle, myhäili mestarijoukkueen Niklas Ekström.

Lotte-Line Ekström ja Amanda Yli-Futka hallitsivat D20 -sarjan viestiä ylivoimaisesti. Kun saman aikasesti ja samoilla radoilla liikkeellä oli naisten pääsarja, niin avausosuudesta saakka tytöt olivat naisia edellä. Maalissa eroa naisten voittajaan Suunta Jyväskylään oli vajaat kaksi ja puoliminuuttia. Tyttöjen viestissä kakkonen Kyrösrasti jäi lähes yhdeksän minuuttia.

Miesten kakkosjoukkue Laitamäki ja Peeter Pihl oli lopulta viides 1,5 minuuttia pronssista.