| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sprintcupia Vakkasuomessa

Anni Aho nyt MS Parman edustusasussa.

Sprinttisuunnistajilla oli tiivis sunnuntaipäivä kun aamulla juostiin TSC3 Uudessakaupungissa ja TSC4 iltapäivän hämärtyessä Laitilassa. Väliin mahtui vielä olympiavalmentaja Pasi Ikosen vetämä sprinttiseminaari Viikaisten koululla U:gissa.

Varhain sunnuntaiaamuna oli vastassa sumuinen Uusikaupunki.   Nimekäs osanottojoukko tarjosi seuraajille kansainvälisen tason vauhtia Viikaisten koulun lähimaastoissa.
Urbaanista sprintistä poiketen radoista melkoinen osa kulki metsäsaarekkeissa tarjoten karkeita reitinvalintoja. Vaikeutta lisäsivät alueen suurten rakennuskompleksien monimutkaiset muodot.

Lauantainen voimakas säänmuutos vesikelille sulatti lumia metsäalueilta ja teki alueen polustosta muhkuraisen liukkaita. Suunnistajan nastarijalkine antoi kuitenkin sopivasti pitävyyttä vauhdikkaaseenkin juoksemiseen.
Miehissä Paimion Rastin ranskalaisvahvistus Frédérich Tranchand kukisti sekunnilla seurakaverinsa Fredric Portinin edeten kumpikin maailmanluokan vauhtia.
Naisissa MS Parman maajoukkuesuunnistaja Tuulia Viberg oli nopein. MS Parmasta sarjavoittajia olivat Aaro Julkunen, Jussi Ankelo ja Kerttu Tuomisto.

LAITILASSA URBAANI SPRINTTI

Sprinttisuunnistajien sunnuntaipäivä jatkui seminaarin jälkeen Laitilassa. Parin tunnin palauttava seminaaripohdiskelu luentosalissa ei tuonut juurikaan muutoksia tuloksiin, sillä pääsarjojen kärkikolmikot olivat samoja, kuin aamulla Uudessakaupungissa.
Torin ja valtatien välinen urbaani monimuotoinen alue tarjosi erinomaisen miljöön sprintille. Kadut ja kujat olivat sään jäljiltä tosin erityisen liukkaita ja viimeiseltä rastilta torin yli maaliin oli peilikirkasta jäätä.
Aamulla sekunnin Tranchandille hävinnyt Paimion Fredric Portin oli nyt ylivoimainen Markku Elon jakaessa kakossijan Tranchandin kanssa. Myös naisissa kärkikolmikko oli täsmälleen aamun kaltainen. MS Parman Tuulia Viberg oli ykkönen ennen Emily Kemppiä ja Sanni Kivelää.
H18-sarjassa MS Parman kärkikaksikko Aaro Julkunen ja Akseli Ruohola kävivät tiukan keskinäisen kisan. D18 sarjassa MS Parman Essi Rantanen oli toinen.

  • Jamo

Kisasivuilta löytyy kaikki oleelliset herkut

Kuvia Laitilasta