| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

SM-keskimatkalla kahden mitalin päivä

Venla Lehtonen jatkoi mitaliketjuaan nyt hopealla TEPPO SALMIA

Suunnistuksen SM-keskimatka kilpailtiin Hyvinkäällä aurinkoisessa syyskelissä yli 2 200 suunnistajan voimin. Hyvinkään Rasti tarjoili suunnistajille upean vaativaa suunnistusta Usmin maineikkaassa ja jyrkkäpiirteisessä mäkimaastossa. Mm. kahdesti on Jukola juostu Usmissa.

Tästä ei maasto paljoa parane. Hyvin sovitetut keskimatkan radat tarjosivat  reitinvalintaa ja toisaalta rytmikästä rastinottoa. Lyhyilläkin väleillä tehtiin minuuttien pummeja ja yksikin sellainen tiputti suunnistajan armotta mitalitaisteluista.

Jo karsinta paljasti, että taitoa ja tarkkuutta tarvitaan. Jotain ongelmia oli kun, kun poisjääntejä oli yllättävän paljon. Myös karsintakynnys osoittautui joillekin liian korkeaksi.

Pääsarjoissa positiivisinta oli Maija Sianojan hieno paluu kilpailijaksi ja heti SM-plaketille sijalle viisi. – Hyvä suunnistus suoritus. Maltoin hidastaa, jos siihen tuli tarvetta. Viikko sitten SM-pitkillä kulku oli vielä kovin nahkeaa. Fyysinen virekin näköjään paranee mukavasti kisa kisalta, Sianoja totesi.

D45-sarjan mitalikolmikko, Sanna Paukkunen keskellä. TEPPO SALMIA

Myös Enni Jalava oli hyvin mitallivauhdissa, mutta parin minuutin koukku lyhyellä rastivälillä pilasi kilpailun. Nyt suoritus riitti sijaan yksitoista.Miehissä karsintakynnyksen ylittivät vain Jonas Jonas Hubacek, joka oli seitsemästoista ja Tuukka Mäkinen, joka oli 31:s.

Kultaa vuoli kovakuntoinen Sanna Paukkunen D45 sarjassa, kun viikko sitten saaliina oli pitkän matkan kulta.

– Hieno maasto ja rata, tosin lyhyt omaan makuun. Yhtä rastia lukuunottamatta sujui oikein hyvin, agressiivisesti edeten. Vitosrastille tein kunnon pummin: luin siinä käyrät huolimattomasti. Polkujuoksukisailu uppoaa, kyllä kulkee. Suosittelen!

Mitalista mitaliin kulkeva Venla Lehtonen D16 otti nytkin hopeaa. – Pieniä koukkuja tuli vaikeassa maastossa, mutta kokonaisuutena meni hyvin, Venla kuittasi.

Maija Sianoja jälleen rasteilla. TEPPO SALMIA

Kakskymppisten poikien ryhmästä vain Wille Laitamäki sijalla yhdeksän ylsi plaketille. Myös kakskymppiset tyttökolmikkoa odotettiin hyville sijoille, mutta vain Tessa Salmia sijalla seitsemän oli plaketilla.

– En vielä torstaina tiennyt pystynkö starttaamaan näissä SM:issä. Parin viikon raju sairastelu tuntui kropassa. Keskarin finaalissa törmäsin puuhun ja löin pään, paljoa muistikuvia ei kisasta ole. Suht safety veto kai, vähän virheitä ja kroppa aivan sippi maalissa. Lähtökohtiin nähden pitää olla tyytyväinen, mutta silti ärsyttää.

18-pojilla ainakin kolmella oli saumat palkintosijoille, mutta nyt niistä jäätiin paitsi.Timo Peltolan neljäs sija toi plaketin.