| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

SM-hopea ja plaketteja

Hiihtosuunnistuksen SM-kilpailut jatkuivat lauantaina Joutsan liikuntahallin lähimaastoissa. Järjestävä seura Itä-Päijänteen Rasti juhli 50-vuotista taivaltaan.

Wille Laitamäki on ottanut kauden aikana ison loikan kohti maailman kärkeä. SSL/TIMO MIKKOLA.

MS Parman pieni, mutta menestyksekäs nuori ryhmä on napsinut palkintopallisijoituksia  ja näin kävi nytkin.

Lotte-Line Ekström jatkoi mitaliputkeaan sprintin SM-hopealla. Suunta 2000:n Oili Holopainen oli neljätoista sekuntia nopeampi.

Joutsan liikuntahallin ympäristö on suosittua ulkoilumaastoa. Kuntolatuverkosto, moottorikelkkareitti ja alueen tiestö antoivat pohjan vauhdikkaille luistelubaanoille. Kun lisäksi maastoon oli ajettu kolmetoista kilometriä kapeita moottorikelkkauria,niina oli hyvät edellytykset SM-tason kisalle. Maasto oli varsin tasaista paikoin kumpuilevaa.

Tyttöjen kilpailu oli koko matkan sekuntitaistelua. Ekström oli kärjen tuntumassa muutaman sekunnin erolla kunnes kävi sekunnin johdossa kutosrastilla.

− Suunnistus sujui hyvin ja hiihtokin kulki. Menetin sekuntteja, kun kaaduin kerran ja viimeisellä rastilla vielä sukset sotkeutui toisen kilpailijan suksien kanssa. Ei nekään kuitenkaan voittoa ratkaisseet, Ekström anlysoi.

Lotte-Line Ekströmille SM-hopeaa. SSL/TIMO MIKKOLA

Elisa Pirilä sijoittui seitsemänneksi. Hiihtovauhti oli hitusen kärkeä hitaampaa ja puolimatkassa tuli pari huonompaa rastiväliä.

Miesten kisa oli tiukkaa sekuntitaistelua. Kahdeksan kärki mahtui minuutin sisään. Niklas Ekström  oli viides ja SM-plaketilla. Hän jäi voittajalle maailmanmestari Ville-Petteri Saarelalle 21 sekuntia.

− Perustekemisellä mentiin. Suorituskyky lähtenyt taas selvästi nousuun SM-viestin jälkeen. En tehnyt varsinaisia virheitä, mutta jollain reinvalinnalla ehkä vähän jäin, Ekström totesi.

Wille Laitamäki on kauden mittaan tehnyt isoja harppauksia kohti miesten kärkeä.  Maailmancupin kisat olivat nousujohteisia ja finaalissa Norjassa tuli jo palkintopallisijoituksia. Myös SM-tasolla kehitys on näkynyt.

Myös kuudenneksi sijoittunut Wille Laitamäki oli nyt  SM-plaketilla. Kulku oli hyvä. Suunnistuksellisesti ei tullut virheitä, mutta en vaan löytänyt aina ihan optimireittejä, Laitamäki sanoi.

Miehillä kuin tytöilläkin olisi ollut hyvät mahdollisuudet menestyä myös suunnuntain sprinttiviesteissä, mutta hiihdon SM-kisojen vapaan yhteislähdön pitkä matka Pyhäjärvellä kiinnosti enemmän.

Kauden päättävä pitkän matkan SM-kisa on maaliskuun lopulla Lapin Lumirastien yhteydessä.