| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sianojalle sprintin SM-pronssi

Maija Sianoja sprinttasi SM-pronssille Hollolassa.

MS Parman Maija Sianoja onnistui oikealla hetkellä ja saavutti  pronssia SM-sprintissä  Hollolan Salpakankaalla lauantaina. Essi Rantanen oli hopealla D15-sarjassa kuten myös Eero Heinonen H17-sarjassa ja Sanna Paukkkunen D35:ssa.  Aaro Julkusen saavutti pronssia H16-sarjassa.

Naisten sarjan mestaruuden vei Keuruun Sari Anttonen niukalla sekunnin erolla Pohjantähden Sofia Haajaseen. Toiseksi viimeisellä rastivälillä pronssiin kiinni noussut Sianoja jäi voittajasta 25 sekuntia.

– Olen kyllä tyytyväinen, kun tähän sprinttiin kuitenkin tuli satsattua etenkin alkukaudesta enemmänkin. Työ tuotti nyt tulosta, vaikka valmistautuminen ei ehkä ihan optimaalisin töiden takia ollutkaan. Taidollisesti kisa oli vaativampi, kuin etukäteen odotin, mutta  rata oli hyvä ja sain pään pidettyä mukana lähes koko ajan.  Muutama pieni virhe tuli ja joissakin reitinvalinnoissa olis saattanut löytyä parempikin, mutta kokonaisuutena hallittu suoritus. Fyysisesti karsinnassa oli kevyempää, mutta ihan ok kulku finaalissakin, ja sain taas hyvin kiristettyä lopussa viimeisetkin voimat, vaikka matka alkoikin jo painamaan, Sianoja kertoi.

Karsintalohkonsa selvästi voittanut viime vuoden Suomenmestari Essi Rantanen kärsi finaalissa polven kiputilasta ja joutui taipumaan vauhdissa jääden hopealle.

Essille hopeaa, Aarolle pronssia, Eerolle hopeaa!

– Karsinta meni hyvin, ei tullu virheitä ja juoksukin kulki ihan hyvin. Säästelin vähän kuitenkin finaalia varten. Verryttelyssä polvi sattui vähän, kun se on kesän kolmiloikka-harjotusten ja kisojen johdosta sattunut välillä, mutta karsinnassa en tuntenut kipua.

– Finaalin verrytelyssä polvi sattui vähän tärähtäessä mutta kisan alku meni oireitta. Radan puolessa välissä polvi alkoi taas oireilla haitaten juoksemista ja aloin jäädä tasaisesti kärkivauhdista. Finaali oli paljon hankalampi kuin karsinta ja jouduin pysähtelemään aika monta kertaa lukemaan karttaa.  Tuli myös muutama huonompi reitinvalinta, Rantanen totesi.

– Kauden paras sprintti oikeaan paikkaan, tein yhden huonon reitinvalinnan, s-mutkan (+5s) muuten ei juuri mitään virheitä. Välillä kovalla riskilläkin vain valitsin toisen reiteistä, että ei tarvitsisi pysähtyä. Silmä näki onneksi valinnat oikein. Tuntuu voitolta, koska Olli Ojanaho on omassa sarjassaan, kuitenkin kymppirastilla  johdin vielä koko kisaa, tosi tyytyväinen Heinonen purki tuntojaan.

Aaro Julkunen puolestaan oli tyytyväinen ongelmiensa jälkeiseen mitaliinsa, kun oli tehnyt vielä aika paljon pieniä virheitä.. Liika kilpaileminen kostautui kesällä ja oli ollutpakko levätä.

Palkintopallille pääsivät myös SM-plaketistit Aaro Ruohola (9.), Akseli Ruohola (4.), Rasmus Ekström (6.), Anni Valtonen (7.), Anu Ekström (4.)  ja Tuomo Peltola (6.).

- Jamo -

Kuvia

Kisasivut