| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sianoja menestyi maailmancupin finaalissa

Maija Sianoja paras suomalainen maailmancupin finaaleissa.

Maija Sianojan Kiinan turnee on sujunut suomalaisittain varsin mainiosti. Viikkoa aiemmin PWT:llä tuli pari kolmossijaa Venäjän Galina Vinogranovan voittaessa. Muutaman välipäivän jälkeen oli kolme kisaa maailmancupin finaalissa, keskimatka, sprinttiviesti ja sprintti. Kaikissa näissä Sianoja kuittasi parhaat suomalaissuoritukset.

Lauantain keskimatkalla  alussa oli hankaluuksia, mutta loppuun löytyi hyvää suorittamista ja tuloslistalta Sianoja löytyy sijalta kahdeksan.

– Alussa meno oli todella tökkivää, ja olin hämmentynyt kaikesta. Loppu meni huomattavasti paremmin. Fyysisesti tunne ei ollut hyvä, ja kuumuus sekä kosteus tuntuivat rankalta. Suoritukseen nähden sijoitus oli hyvä, kertoi Sianoja.

Maaston outous ja kartan isosti yleistetty kuvaustapa yllättivät. Alkuun pikkupolkujen löytymisessä oli ongelmia ja myös rastiympyröissä tuli ihmettelyä.

– Virhettä ja epäröintiä siis monessa kohtaa, loppu kuitenkin sujui paremmin, ehkä tajusin kuinka pitää suunnistaa tai sitten vain aloin ymmärtää karttaa paremmin. Suoritukseen nähden ihan kelpo sija

Sunnuntain viestissä Sianojaan luotettiin ankkurina. Suoritus oli tosi onnistunut. Kaasujalan säätelykin pelasi ja vauhtia riitti aivan maaliin saakka. Maijan selkää saivat katsella niin Julia Jakob kuin Karolin Ohlsson. Samalla Suomi sijoittui neljänneksi varmistaen maailmancupissa kolmannen sijan maakilpailussa.

– Näin kisan lopussa edessä hopea- ja pronssijoukkueiden selät, mutta olisi kyllä tarvittu jonkinlaisia supervoimia saada ne vielä kiinni. Kokonaisuutena meni hyvin, ainoastaan yksi pieni virhe tuli heti varvauksen jälkeen. Minulla taisi olla jossain vaiheessa myös hieman nopeampi hajonta, analysoi Sianoja suoritustaan.

Kiinan Shuangyan Yao otti sensaatiomaisen osakilpailuvoiton sprintissä. Yao on kymmenisen vuotta kiertänyt suunnistuksen maailmancupeja ja aiempaa menestystä on ollut myös radalla.

TV-kommentaattori Janne Salmen mukaan tarjolla oli kautta aikojen vaativin sprinttikilpailu ja se myös näkyi virheiden määrässä. Niitä tuli paljon aivan maailmanhuipuillekin.

Sianoja mahtui kärkikymmenikköön, mutta eväät olisivat oleet parempaankin. Vauhtia riitti ihan loppuun saakka, sillä rastilta 20 maaliin sujui kärjen vauhtia.

– Kisa ei lähtenyt ihan sujumaan, parempaa sijaa kyllä hain. Ei tämä mikään katastrofi ollut, mutta pystyn parempaan. Loppu jäi harmittamaan. Yhdellä rastivälillä en huomannut, että metsän läpi olisi päässytkin. Heti sen jälkeen tein pari muutakin pientä koukkua, kertoi Sianoja.

PWT jatkuu Sianojan osalta vielä tulevassa viikonvaihteessa.

Akseli Ruohola oli  paras suomalaismiehistä edeltävässä viikonvaihteessa ja maailmancupin finaaleissa paras juoksu tuli viestissä kolmosjoukkueen toisella osuudella. Muuten pakkiin jäi kosolti kokemusta.

Sprintissä Kiinan Li ZhuoYe johti kisaa selvästi pitkin matkaa, mutta joutui lopun juoksuvoittoisella osuudella taipumaan Belgian Michelsille ja Ranskan Rautierielle niukasti jääden kolmanneksi.

- Jamo

- Kisasivut