| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sianoja 15. sprintissä

Maija kiri viidenneksitoista sprintissä. SSL

Tuomas Heikkilä voitti sprinttisuunnistuksen euroopanmestaruuskilpailuissa Italian Veronassa pronssia. Edelle ehtivät ainoastaan maailmancupin kärkipaikoilla olevat Sveitsin Matthias Kyburz ja Norjan Kasper Harlem Fosser. Kultamitaliin kertyi eroa vaivaiset neljä sekuntia. Neljännen sijan ja pronssin erotti ainoastaan sekunti. Mitalikamppailu meni odotetusti sekuntitaisteluksi.

Tiukka sprinttikilpailu Veronan vilkkailla kaduilla vaati tällä kertaa äärimmäistä juoksuvoimaa ja kykyä jaksaa puristaa aivan maaliviivalle asti.

Venla Harju suunnisti päivän parhaana suomalaisnaisena sijalle 11. Eroa kärkeen kertyi 52 sekuntia, mutta kuuden joukkoon alle 10.

Naisten EM-voittoon suunnisti Sara Hagström, joka otti vihdoin henkilökohtaisen arvokisamitalin, jota ruotsalainen oli jo ehtinyt jahdata. Maannainen Tove Alexandersson jätettiin päivän kilpailussa toiseksi ja pronssille suunnisti Sveitsin Simona Aebersold.

Maija Sianojan vauhti ei alkumatkasta riittänyt kärkinaisille, mutta loppu hyvin.

– Vauhtia olisi tänään tarvittu enemmän. Vire tuntui kyllä ihan hyvältä, mutta väliaikojen valossa alku oli kyllä hidas. Loppu tuli suhteessa paremmin. Rata oli kyllä aika simppeli, mutta ehkä muutamalla välillä olisin voinut valita vähän lyhyemmän reitin, viidenneksitoista sijoittunut Sianoja totesi.

Akseli Ruohola veti karsinnan loistavasti oltuaan kolmas vain 10 sekuntia kärkimirhestä Tuomas Heikkilästä.  Finaalissa ei hyvää suunnistusrytmiä tahtonut löytyä, kun alusta saakka takkiin tuli rastiväli kerrallaan. Yhdet pohjat sentään tuli plakkariin. Sijoitus oli 34. vajaat minuutti keulasta.

Eero Heinonen, Jurgen Jonas, Jonas Hubacek jaPortugalin pojat jäivät karsintaan.

Huomisessa sekaviestissä tulessa MS Parmasta on vain Jurgen Jonas. Portugalin pojille ei ollut kahta naissuunnistajaa.