| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sareila ylivoimainen V-S Rastipäivillä

Outi Sareilan vauhti ja taito oli muille ylivertaista.

Varsinais-Suomen Rastipäivät käynnistyivät helteisen sään vallitessa Paimiossa. Suunnistajilla oli purtavanaan varsin miellyttävä paimiolainen avokalliomaasto, mikä salli hyvän vauhdinpidon.

Sarjavoittajia olivat Reima Rantanen(H50), Oskari Lepistö(H12TR), Niklas Ekström(H10RR), Outi Sareila(D21A), Anni Valtonen(D16) ja Essi Rantanen(D14)

 

Outi Sareila ylivoimainen Rastipäivillä

 

Kovassa helteessä suunnistetuilla kaksipäiväisillä Varsinais-Suomen Rastipäivillä jyvät erottuivat akanoista 700 suunnistajan joukosta. Paimion erinomaiset maastot ja sinne sijoitetut erityisen vaativat ja monipuoliset radat tekivät tehtävänsä.

Naisten pääsarjassa MS Parman Outi Sareila oli molempina päivinä selvä ykkönen. Keskimatkalla seurakaveri Katja Mjösund pääsi vielä kolmen minuutin päähän, mutta sunnuntaina pitkällä matkalla ero kakkoseksi tulleeseen Sveitsin maajoukkuesuunnistajaan Sarina Jenzeriin kasvoi yli 12 minuuttiin.

− Fiilis oli hyvä ja suunnistus sujui, kun sai tehdä töitä koko ajan. Lähdin ahneesti alkupätkän ja lopun juoksin minkä jaksoin. Nautiskelin vaan kartasta ja radasta, joissa oli hienot elementit keskimatkan kilpailuksi, tarkkaa suunnistusta mutta myös nopeampia pätkiä, totesi Sareila, jonka virheet lauantaina jäivät alle minuuttiin.

− Pakotin itseni lähtemään rentoa juoksuvauhtia ja koitin säästää voimia etsimällä juoksu-uria, jotta jaksaisin loppuun asti juosta etenevää tahtia. Loppupuolella alkoivat tämä 27 asteen helle ja juostut kilometrit pimentää päätä, ja varmistelin rasteille, mistä kyllä koitui pientä ajanhukkaa lähes joka välillä, Sareila analysoi sunnuntaina.

Viiskymppisissä MS Parman Reima Rantanen vei voiton parilla minuutilla ennen Jyskeen Jyrki Lammilaa.

Junioreissa tyypillistä oli, että voitot tulivat useiden minuuttien erolla kakkoseen. MS Parmasta Anni Valtonen voitti sarjansa 19 minuutilla, Essi Rantanen 7 minuutilla, Niklas Ekström 7 minuutilla ja Oskari Lepistö 3 minuutilla, mikä omalta osaltaan kertoo ratojen vaikeudesta. Harvat onnistuivat.

Kuvia helteiseltä keskimatkalta

Kisasivut