| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Sanna Paukkunen ja Carlit Tölkkö Walledor Oringenin voittajia 2023

Sanna Paukkunen nappasi Carlit Tölkkö Walledorin kultatuoliin Oringen-voittotunnelmissa.

Neljäs päivä Oringenillä oli toistaiseksi MS Parman paras, kun kaksi eliittisarjalaista veti kymppikärkeen. Hyvässä vireessä ollut Venla Lehtonen D18-eliitissä nappasi kuudennen tilan. Eeva-Liina Ojanaho voitti selvästi, mutta kakkosijaan eroa jäi vain minuutin verran.

Ossi Rasmus Priksin kisat eivät ole menneet putkeen, mutta kymmenes sija neljännessä osakisassa piristi tunnelmaa. Myös Elsa Ankelo juoksi parhaan kisansa oltuaan naisten eliitissä seitsemästoista.

Sanna Paukkunen jatkoi sarjakärjessä voitollaan ja eroa kakkoseen ennen finaalia oli 3.34. Carlit Tölkön vitossija pudotti pojan ennen finaalia kakkoseksi 1.18 kärjestä. Sami Aalto johtaa H45 Motionia minuutti kahdeksalla  sekunnilla.

Finaalipäivänä oli jännitystä ilmassa. Ensimmäisenä ratkesi H13-sarjan voitto. Carlit Tölkkö Walledor teki tarkkaa työtä hyvällä vauhdilla. Osakilpailuvoitto kasvatti pojan voittomarginaalin neljään ja puoleen minuuttiin. Suunnistus oli koko viikon tasaisen varmaa suorittamista.

Carlit kultaseppeleineen.

Sanna Paukkunen pisti pelin jännäksi, kun fiinaaliin tuli viikon ainoa isompi virhe. Sekään ei estänyt Oringenin upeaa voittoa.

–  Tavoite oli juosta sellaista vauhtia, ettei isoja virheitä ole mahdollista tehdä. Onnistuin tavoitteessa kisat 1-4. Viimeisessä kisassa joen yliuinnin jälkeen ajatus harhaili hetken ja juoksin pitkään vääriä soita pitkin tehden 3 minuutin virheen. Sitten piti nostaa kunnolla vauhtia, ettei takaa- ajajat saisi kiinni. Oli kyllä hienoa olla taas kunnossa jalkavaivojen jälkeen ja onnistua!

Venla Lehtonen hoiti itsensä lopputuloksissa takaisin sijalle kymmenen. Kaksi ensimmäistä osakilpailua oli vielä tuntuman hakemista, eikä sprintti mennyt putkeen.

Jussi Ankelo oli viikon kahdeksastoista. Myös Jussilla oli kahdessa eka kisassa ongelmia ja ero ero kärkeen kasvoi 21 minuuttiin. Huippusuoritus sprintissä loi pohjan kahteen viimeiseen osakilpailuun, jotka menivät alkua selvästi paremmin.

Sami Aallon loppusijoitus oli kakkonen vähän toista minuuttia voittajasta..