| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Ruohola vauhdissa

Akseli Ruohola oli hyvässä iskussa näyttökisassa.

Kilpailukausi pääsi lopultakin alkamaan poikkeusjärjestelyin. Vain pääsarjat olivat mukana, kun annettiin näyttöjä tuleviin EM- ja MM-kisoihin sprinttimatkalla. Erikoisuutena oli vielä, että sama rata juostiin uudestaan kolmen tunnin odotuksen jälkeen ja sillä välillä kilpailijat saivat vapaasti tutustua kilpailualueeseen Keravalla.

Mukana oli käytännössä kaikki kärkisuunnistajat nauttimassa lämpimästä kevätsäästä kaupungin kaduilla, poluilla ja puistoissa. Rajoitetun osanoton vuoksi kaikki halukkaat eivät päässeet mukaan, mutta onneksi kuitenkin muutamille nuorten sarjojen lupaaville suunnistajille löytyi starttilistalta tilaa.

Tästä hyötyi mm. Turun Suunnistajien Touko Seppä, joka alkupään lähtijänä täräytti tauluun ajan, jonka lopulta vain päivän voittaja Pyrinnön Aleksi Niemi pystyi alittamaan ja hänkin vain kolmella sekunnilla. Kakkostila huippujuniorille.

Akseli Ruohola tarttui vahvalla otteella EM-kisapaikkaan sijoittumalla neljänneksi 22 sekuntia voittajalle Tampereen Aleksi Niemelle jääneenä 3,5 kilometrin matkalla. Juoksuvoiman vakuudeksi vielä Ruohola oli nopein, kun sama rata juostiin uudestaan.

‒ Alku oli vähän varovaista menemistä ja tein pari pientä virhettä. Olisi pitänyt vain lähteä aggressiivisemmin liikkeelle. Lopussa pääsin sitten pitämään vähän enemmän vauhtia ja tulinkin sen hyvin, Ruohola totesi tyytyväisenä.

Harmillisen takaiskun koki Arto Talvinen, joka kulki kärkivauhtia koko kisan ajan ja rutisti maaliin 11 sekuntia Niemeäkin nopeampana. Tyytyväisyys kuitenkin haihtui, kun nimi poistui loppuvaiheessa  tuloslistalta. Rastivalvoja oli havainnut Talvisen käyneen kielletyllä alueella ja tuloksena oli hylkäys.

‒ Viimeisellä pitkällä välillä nuolin vähän liian sisäkurvista parkkipaikalla. Itse en tuota suorituksen aikana huomannut, Talvinen harmitteli. Iltapäivän uusintajuoksussa Talvinen osoitti vauhtia edelleen löytyvän sijoittuttuaan kuudenneksi.

Eero Heinonen sai ruutuaikaa, kun oli jättää rastin 11 väliin, mutta palasi huomattuaan takaisin leimaamaan. Ajanhukka oli puolisen minuuttia ja sijoitus valui tuon myötä 14 sijaa alaspäin ollen 31.

Hyvän juoksun teki Oskari Lepistö jäätyään vain 1.07 Niemestä.

Naisten sarjan yllätysvoittaja oli Suunta-Jyväskylän Veera Klemettinen ja hän oli nopein myös uusintajuoksussa.  Maija Sianojalla juoksuvire ei ollut vielä parhaimmillaan. ‒ Jalkavaivaani hoidettiin pari viikkoa sitten ja sen jälkeen olen juossut  aika maltillisesti, eikä juoksuvire ole vielä palautunut toivotulle tasolle. Tämä näkyi epävarmuutena taidollisessa suorittamisessa. Tästä toivon mukaan suunta on vain ylöspäin, Sianoja kertoi.

Matkalla tuli myös kompuroitua, missä olkapääkin otti kontaktia tantereeseen, mutta onneksi pintanaarmuilla selvittiin. Sianoja jäi voittajasta 28 sekuntia ja oli yhdeksäs. Uusintajuoksussa Klemettinen oli 16 sekuntia Sianojaa nopeampi.

Elsa Ankelo menetti pelin heti kakkosvälillä hukattuaan itsensä kartalta. Kun uusintajuoksu antoi lähes kolme minuuttia paremman ajan , niin juoksuvoimaa löytyi kuitenkin mukavasti.

Tulokset:

M21E 3,5 km: 1) Aleksi Niemi TP 12.24, 4) Akseli Ruohola MSParma 12.46, 21) Oskari Lepistö MSParma 13.31, 31) Eero Heinonen MSParma 13.48, 39) Tuukka Mäkinen MSParma 14.00, 49) Aaro Ruohola MSParma 14.36

W21E 3,1 km: 1) Veera Klemettinen S-JKL 13.20, 9) Maija Sianoja MSParma 13.48, 61) Elsa Ankelo MSParma 16.23.

M21E 3,5 km: 1) Akseli Ruohola MSParma 11.29, 6) Arto Talvinen MSParma 11.58 , 20) Eero Heinonen MSParma 12.20, 29) Tuukka Mäkinen MSParma 12.41, 31) Oskari Lepistö MSParma 12.45, 52) Aaro Ruohola MSParma 13.38).

W21E 3,1 km: 1) Veera Klemettinen S-JKL 12.27, 1) Alexandra Enlund PIF 12.27, 11) Maija Sianoja MSParma 12.43), 28) Elsa Ankelo MSParma 13.33.