| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Ruohola sprintin näyttökisan kotimaan kärki

Akselilla kulkee myös sprintti, siitä kärkipaikka näyttökisassa.

400 suunnistajaa antoi näyttöjä sprinttitaidoistaan kauden arvokisoja silmällä pitäen uuden Rauman alueella kanavan molemmilla puolilla.  Varjossa 25 asteen lämpötila oli asfalteilla vielä jotain muuta ja piti paikat notkeana sprinttailuun.

Akseli Ruohola sijoittui kisassa kolmanneksi sveitsiläinen Philipp Von Arxin ja uusseelantilaisen Tim Robertsonin jälkeen ja antoi täten parhaan kotimaisen näytön.

– Hallittu suoritus kaikin puolin. Maltoin ottaa aikaa suunnistamiselle sellaisissa kohdissa, mitkä vaati tarkkuutta ja pystyin hoitamaan nekin kohdat sitten sujuvasti. Yhdelle rastille otin huonon reitin, kun en nähnyt, että autokatoksen läpi pääsee suoraan. Siinä hävisin aika monta sekuntia. Juoksu kulki hyvin ja olen kyllä tyytyväinen suoritukseen. Kiva huomata, että sprinttikin sujuu. Hieno kisa!

Arto Talvinen oli kotimaisista sprinttaajista kuudenneksi paras ja jäi Akselille 23 sekuntia. – Suoritus ei ollut hyvä, mutta ei nyt mikään katastrofi. Juoksu tuntui tosi huonolta alkuverkasta lähtien. Ei ollut mitään tavoitteita, niin ei voi oikein olla pettynyt, mutta ei tyytyväinenkään. Huomenna on mulle viikonlopun pääkisa, Arto totesi.

Melkoisen yllätyksen teki Antti Vainio, joka kolmen kilometrin väliajoissa meni selvään johtoon ja oli lopulta Ruoholastakin vain kolme sekuntia perässä. Lyhyellä loppulenkillä tuli kuitenkin harmittava virhe.

– Ehkä olin vähän jo silmät sumeina ja katsoin, että rastiympyrän reunalta pääsee läpi, mutta ei päässyt, jouduin kiertämään koko rakennuksen. 15 sekkaa siinä meni. Pitkällä välillä jäin reitinvalinalla myös 15 sekkaa. Huomenna en juokse viestiä, vaan menen Hämeenlinnaan pitkän matkan kisaan hakemaan menestystä,  Talvisesta seuraavaksi sijoittunut Vainio kuittasi.

Elsa Ankelo oli 18-vuotiden näyttökisassa kolmas.

Naisista parhaan tuloksen teki Tiia Istolahti sijoittuen yhdenneksitoista 36 sekuntia Merja Rantasesta. Alku oli vähän nihkeämpää, mutta pitkän välin jälkeen kulki kärjen kanssa samaa vauhtia.

– Suunnistus oli sujuvaa, vain pari pysähdystä piti tehdä ja luulen, että otin pääosin hyvät reitinvalinnat. Fyysisesti ei ollut paras päivä, Tiia kertoi.

SIANOJA HYLÄTTIIN

Maija Sianoja oli kisan kolmanneksi nopein, mutta yleisörastilta leima ei tarttunut ja tuloksena oli hylkäys. Emit-tagin leimausvarmuus ei ollut odotettua luokkaa. Naisten sarjassakin 18 hylkäystä tuntuu oudolta, 14% lähtijöistä. Miehissä niitä oli 15, kymmenisen prosenttia lähtijöistä.

Allekirjoittanut istuskeli kuvaamassa kanaalin reunalla ollut yleisörastia. Leimaajista iso joukko palasi tekemään uuden leimauksen ja parhaassa tapauksessa kaksikin kertaa, kun merkkiä ei tullut. Ei voi olla kyse pelkästään leimaajan taitamattomuudesta, vaan mitä suuremmalla todennäköisyydellä leimauslaitteiston toimimattomuudesta. Näin ei pitäisi olla tämän tason kilpailussa!

18-tyttöissä Elsa Ankelo juoksi hyvin ja  sijoittui kolmanneksi. 16-pojissa juossut Jussi Ankelo alkupään lähtijänä piti kärkipaikkaa pitkään, kunnes kunnes kuuma ryhmä alkoi tulla maaliin. Heistäkin vain yhdeksän ohitti Jussin ja poika oli kymmenes.