| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Ruohola ja Talvinen sprinttikatsastuksissa

Tessa Salmia testasi vauhtiaan naisten eliitissä.

Kaksipäiväiset sprintin MC- ja MM-katsastukset alkoivat vapunaattona  Espoon Matinkylässä ja jatkuvat vapunpäivänä Herttoniemenrannassa. Espoossa juostiin kaksi normaalia sprinttikisaa, jonka tulosten perusteella karsiutui joukko jatkoon.

MS Parmasta jatkoon selvisivät Akseli Ruohola ja Arto Talvinen.

– Hallittuja vetoja molemmat. Aamupäivällä oli vähän sujuvampaa kuin iltapäivällä ja iltapäivällä tuli otettua pari huonoa reitinvalintaa. Jotenkin oli enemmän kiireen tuntu päällä iltäpäivällä, ehkä johtui siitä että juoksuvire oli herkempi. Kuitenkin ihan tyytyväinen olen omiin suorituksiin tänään. Huomenna jatkuu, totesi Ruohola, joka oli aamupäivällä kakkonen ja iltapäivällä seitsemäs.

– Iltapäivästä jäi parempi fiilis, kun fyysisesti tuntui paljon hyökkäävämmältä. Toki molemmissa starteissa jotain pieniä virheitä tuli, mutta pääosin aika tasaista tekemistä. Aamupäivän 15 s virhe kutosella oli ainoa isompi, kuittasi Talvinen, joka oli aamupäivän seitsemäs ja iltapäivän yhdeksäs.

Ruohola oli yhteisajoissa kuudes ja Talvinen kahdeksas.

Muissa sarjoissa Elias Lehtonen oli toinen (H18) ja Venla Lehtonen (D16) kolmas.

KISAT JATKUI SUNNUNTAINA

Sprintin MM- ja MC-näyttökilpailuja jatkettiin lauantaisen Espoon tuplasprintin jälkeen Helsingissä. Vapun aamun ratatestin nopein oli Helsingin Suunnistajien Tuomas Heikkilä. MS Parman Akseli Ruohola oli toinen kaksi sekuntia Heikkilästä ja Arto Talvinen viides 13 sekuntia kärjestä.

Knock- out sprintti menossa. PETTERI KÄHÄRI

Aamupäivän sprinttitesti juostiin Eläintarhan kentällä minuutin väliaikalähdöllä. Testi simuloi sprinttisuunnistussuoritusta kiihdytyksineen, jarrutuksineen ja suunnan muutoksineen.

Iltapäivän knock-out sprintti koostui kahdesta osiosta, joissa kummassakin oli kaksi  erää. Erien radat olivat samat ja ajat näin ollen vertailukelpoisia keskenään. Miehissä ykköserän kärki piti selkeästi kakkoserää nopeampaa vauhtia. Voittoon tuuletti Akseli Ruohola sekunnin ennen Miika Kirmulaa.

 Miesten toisessa osiossa selvästi kovempaa vauhtia pidettiin kakkoserässä. Ykköseksi rutisti Otto Kaario, minkä lisäksi sekunnin välein maaliin tulleet Arto Talvinen, Touko Seppä ja Juho Ylinen alittivat niukasti ykköserän voittaneen Miika Kirmulan ajan.

Talvisen erässä oli sähinää! PETTERI KÄHÄRI

– Juoksuvire oli aamulla kohdillaan ja tuloksena toinen sija. Vahva juoksuvire jatkui vielä iltapäivällä ja olin knock-out erissä sijoilla 1 ja 2. Pystyin noudattaa taktiikkaani tässä kisassa ja se tuotti tulosta. Kokonaisuudessaan onnistunut viikonloppu mun osalta ja oon tyytyväinen suorituksiini. Oli hallittua tekemistä ja kiva nähdä, että kuntokin alkaa olla kohdillaan, Akseli totesi.

– Ihan ok fyysisesti, mutta nuo KO-erät ovat mulle hiukan turhan lyhyitä. Ekassa erässä alussa jo tuli sen verran iso virhe, ettei ollut asiaa finaaliin. Vähän mollivoittoinen kokonaisfiilis jäi tästä päivästä, pohdiskeli Arto. Liekkö siihen kuitenkaan syytä, kun jäkimmäisessä startissa Arton aika oli toiseksi nopein!