| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Reeta Kolkkala valmennuspäälliköksi, Jannina Gustafsson MS Parmaan

Jannina Gustafssonilla ja Reeta Kolkkalalla on syytä iloon yhteistyön alkamisesta niin MS Parmassa kuin maajoukkueen talentit-ryhmässä.

Upean uran huippusuunnistajana tehnyt maailmanmestari ja moninkertainen venlavoittaja Reeta Kolkkala on nyt astunut uusiin saappaisiin siirtyessään valmennuspuolelle MS Parman valmennuspäälliköksi ja maajoukkueessa hänen vastuualueellaan on alle 23-vuotiaiden talenttien ryhmä.

Seuran naisten ryhmä sai merkittävän nuoren vahvistuksen, kun talentteihin kuuluva  Jannina Gustafsson vaihtoi MS Parman sinikeltaisiin SK Uudesta.

Uusia tuulia MS Parmassa

‒ Valmennuspäällikön titteli on minusta ehkä vähän etäinen siihen nähden, mitä haluan tuoda seuraan. Haluan olla luomassa niin nuorille kuin aikuisille edellytyksiä omien tavoitteiden pohjalta. Kaikki ovat yhtä tärkeitä, niin suunnistuselämyksiä kuin mestaruuksia tavoittelevat, MS Parman OTO-valmennuspäällikkönä juuri aloittanut entinen huippusuunnistaja Reeta Kolkkala toteaa.

Peruskoulun luokanopettajana toimiva Kolkkala on syksystä saakka ollut myös Suomen maajoukkuevalmentajana vastuualueenaan alle 23-vuotiaiden Talentit-ryhmä yhdessä Jarmo Tonderin kanssa.

‒ Me olemme lämminhenkinen ja kasvava seura, jonka seurakulttuuri on menestyksekäs ja varma. Tarkoitus on järjestää hyviä, vaihtelevia ja laadukkaita treenejä. Aina niitä on ollutkin, mutta nyt siihen on mahdollisuus saada säännöllisempää rytmiä. Hauskaa urheilun kuitenkin pitää pääasiassa olla. En ole yksin tässä, vaan seurassa on hyvin organisoituja suunnistuskouluja, vastuuvalmentajat niin nuorissa kuin ryhmä 2020:ssa, Kolkkala pohdiskelee.

JANNI ON VAHVA KILPAILIJA

Seuran naisten ryhmä vahvistui, kun Talentit-ryhmään kuuluva Jannina Gustafsson siirtyi SK Uudesta edustamaan MS Parmaa. Vuodesta 2010 saakka Antti Örnin valmennettavalla on junioreista kymmenkunta SM-mitalia, niistä kuusi kultaa ja nuorten MM-kisoissa 2014 hän oli keskimatkan yhdeksäs ja sprintin yhdestoista.

‒ Tulevaisuuden tavoitteenani olla Suomen paras ja toivottavasti samalla myös maailman. MS Parmassa houkutteli kova naistentiimi, ja sekin on plussaa, että nyt elinkumppanini Sami Hämäläinen on samassa seurassa. Muutto syksyllä Turkuun puolsi osaltaan päätöstä edustaa paikallista seuraa. Odotan sparrausta kohti kisoja ja kovia viestejä. Lisäksi tiedän, että MS Parmalla on hyvä seurahenki, ja on ilo kuulua jatkossa siihen joukkoon, Gustafsson kertoo.

Vahvana kilpailijana tunnettu Gustafsson suoriutuu parhaiten juuri tiukimmissa paikoissa, mutta halajaa samalla parannusta metsäjuoksuun etenkin alamäissä ja kivikoisissa maastoissa.

"Öö, motto mulla vaihtelee mielentilan mukaan olkoot vaikka": ''Jotkut onnistuvat elämässään koska kohtalo on niin määrännyt, mut useimmat onnistuvat, koska he ovat itse niin päättäneet''

‒ Jannin tulo seuraan on upea asia. Naisilla on hyvä ja taitava ryhmä ja Janni tuo siihen mukanaan taitoa, innostusta ja iloisuutta. Tulevaisuutta ajatellen seurassamme on nuoria naissuunnistajia nousemassa naisten sarjaan lähivuosina, joten Janni on hyvä tsemppari myös heille, Kolkkala toteaa.

NAISISSA JOUKKUEPAIKKA PITÄÄ ANSAITA

Myös naisten manageri Veltti Hanhela katsoo tulevaisuuteen. Jannina vahvistaa nuorten, menestyneiden naisten ryhmää. Maija, Tuulia, Tiia, Nastia saavat hyvän kirittäjän. Toisaalta on edelleen kokeneempien kaikissa kovissa liemissä keitettyjen rouvien ryhmä sekä nuoret naiset, etunenässä viime vuoden 20-sarjan SM-hopeamitalistit takaavat, ettei kenelläkään ole itsestään selvää paikkaa mihinkään viestijoukkueeseen.

Edelleenkin tavoitteet ovat henkilökohtaisissa kisoissa ja toiveissa on saada tulevina vuosina 1-2 naisten ryhmäläistä edustamaan Suomea MM-kisoissa.

Kaikkea tätä on edesauttamassa maailmanmestari ja moninkertainen Venla-voittaja Reeta Kolkkala, jolla varmaan on annettavaa naisille matkalla vastaaviin saavutuksiin. MS Parman naisista tullaan kuulemaan monenlaista hyvää tulevina kausina, Hanhela vakuuttaa.

MIEHISSÄ NUORTEN SISÄÄNAJO

Miesten puolella tulevaan kauteen lähdetään vahvasti Team 2020 ajatuksissa. Päätimme hyvissä ajoin, että emme etsi aktiivisesti vahvistuksia miesten ryhmään, vaan satsaamme ns. koko rahalla nykyisen nuoren ryhmämme kehittämiseen. Tämä panostus näkyy myös tulevan kauden leirityksessä, joka on laadittu ensisijaisesti juuri nuorten kilpailuohjelmaa silmällä pitäen. Projekti Team 2020 on tarkoitus huipentaa menestykseen Rovaniemen Jukolassa, mutta vähintään yhtä tärkeää on tukea nuoria urheilijoita matkan varrella kohti henkilökohtaisia tavoitteita, kuten esim. nuorten MM-kotikisoja 2017 Tampereella, miesten manageri Samuli Salmenoja sanoo.

Viiden vuoden projekti tulee näkymään jatkossa entistä vahvemmin myös joukkuevalinnoissa, sillä nuorten "kouluttaminen" ja sisäänajo ykkösjoukkueisiin aloitetaan näkyvästi jo tulevalla kaudella. Sijatavoitteet tärkeimmissä viesteissä tulevat kuitenkin pysymään ennallaan, sillä "veteraaniosastokin" on vielä hyvin voimissaan.

  • Jamo