| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Rastipäiviltä kaksi kokonaisvoittoa

Ellsa Ankelo pääsi kiinni valmennusstipendiin.

Helteinen sää rasitti suunnistajia Vakka-Rastin 50v-juhlakilpailua päätöspäivänä. Kutsussa ilmoitettiin tarjolla olevan pitkät matkat ja niitä todella saatiin. Miehillä se tarkoitti 14 kilometriä ja 28 rastia ja naisilla 10,4 kilometriä.

Miehillä päästiin nippanappa 6 minuutin kilometrivauhtiin ja  saatiin uusi päivävoittaja Angelniemen Tuomo Mäkelä, joka löi Pasi Ikosen 20 sekunnilla ja nousi samalla Rastipäivien kakkoseksi Ikosen voittaessa.

Jussi Suna taipui kolmoseksi. Jussi Ankelolle 14 kilometriä on 1,5 kertainen matka normaaliin arvokilpailuun verrattuna. – En tehnyt mitään isompia virheitä. Eka kymppi sujui mielestäni ihan hyvää vauhtia, mutta viimeiset neljä kilometriä oli tosi raskasta, lopputuloksissa viidenneksi yltänyt Ankelo totesi.

Hiihtosuunnistajien MM-ryhmän leiriltä suoraan palannut Niklas Ekström oli pitkällä matkalla MS Parman nuorista miehistä paras ja hän selvitti radan vajaat kaksi minuuttia nopeammin kuin Ankelo ollen päivän neljäs rapiat päälle kolme minuuttia Mäkelästä.

Ankelo, Kinni ja Viberg stipendeineeen palkintopallilla.

Naisilla oli raskaampaa ja kilometrivauhti painui kahdeksaan minuuttiin. Kampailu voitosta käytiin Saila Kinnin ja Elsa Ankelon välillä, eikä Tuulia Vibergkään ollut täysin vailla mahdollissuuksia.

– Eihän se hyvin mennyt, tuli aivan liikaa pieniä virheitä. En nähnyt milloin kaksi minuuttia jälkeen lähtenyt Saila meni ohi, mutta väliajoissa olin puolimatkassa jo neljä minuuttia perässä. Kuusi peräkkäistä rastivälipohja-aikaa kutisti aikaeron jo minuuttiin pari kilometriä ennen maalia, kun Sailalla oli tullut virheitä., Ankelo totesi.

No maalissa tuo aika-ero oli edelleen Kinnin hyväksi tasan minuutti. Ysirastille saakka Viberg piti paremmalla alulla kakkospaikkaa hallussaan. Lopussa Ankelon vauhti oli parempaa ja Viberg oli päivän kolmas ja myös Rastipäivien kolmas.

– Polven kunto askarrutti edelleen ja eilisen jälkeen mietin, että kannaataako tänään ollenkaan startata, kun matkakin on pitkä. Päätin kuitenkin lähteä ja erityistä tuntemusta ei nyt ole kisan jälkeenkään. Huominen sitten kertoo missä mennään, Viberg pohdiskeli.

Lauri Aalto jatkoi voittoputkeaan H18-sarjassa. Lotta Lamppu jäi pitkällä matkalla 16 sekunttia piikistä, mutta avauskisan voitto riitti takaamaan 1,5 minuutin kokonaisvoiton. Elisa Pirilän kokonaisvoitto irtosi 7 minuutin marginaalilla.

Lauri Aalto nappasi voiton.

H45:ssa Vesa Äyräs oli kakkonen ja viiskymppisissä Pekka Lapila myös kakkonen. D50:ssa Tiina Lamppu oli kolmas.

Sarjavoiton nappasi myös vain sunnuntaina kisannut Oiva Salonen poikien rastireitillä.