| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Punainen väri valttia Oravatonnissa

Lotte-Line Ekström oli D16-sarjan kakkonen.

35. Oravatonni oli samalla Timo Kokkens Kokon 50-vuotisjuhlakilpailu, jossa hän tuttuun tapaan hoiti tulospalvelua ja oli myös ratamestari. Juhlan kunniaksi oli kaikille tarjolla voisilmäpullia, kahvia tai mehua.

Todella kaunis sää suosi tapahtumaa Veijo Viitasalon kotitilalla, jossa tilaa riitti niin parkkeeraukseen kuin pitkälle maalisuoralle mahdollistaen myös turvavälit. Kun samassa yhteydessä kisattiin myös Lukkariviesti, oli lähdöt tasoitettu n. neljän tunnin ajalle. Maastossa riitti vilinää ja ajoittain myös maalisuoralla.

Perinteisestä kannustuskisasta oli luovuttu turvallisuuden parantamiseksi.

Tampereen Pyrinnön punanutut olivat murskaavan ylivoimaisia Oravatonnin seurakilpailussa. Vuoden tauon jälkeen voitto kirjattiin  kautta aikojen suurimmalla piste-erolla.  Pyrinnön pistemäärä oli 140, kun kakkoseksi tullut viime vuoden voittaja Lynx Kirkkonummelta sai kokoon 60 pistettä. Pronssitilalle sijoittui Helsingin Suunnistajat 46 pisteellä. MS Parman saalis oli 27 pistettä ja sijoitus 12.

Iina Päärni oli 13-sarjassa viides.

Oravatonnin pääsarjat H16 ja D16 olivat jälleen gps-seurannassa antaen tietoa tulevien huippusuunnistajien nykyisestä taitotasosta. Molemmista sarjoista löytyikin  voittajat käytännössä lähes virheettömillä suorituksella.

Poikien sarjaa hallitsi Espoon Akilleksen Pyry Riissanen alusta loppuun saakka puhtaalla suunnistuksella.  Topias Muukkosella ei ollut paras päivä. Mahtoikohan aamupäivän työrupeama Lukkari-viestin vaihtopaikkakuvaajana vaikutta kisan keskittymiseen. Hheti ykköselle tuli minuutin virhe. Kun jatkossakin tuli  virheittä lisää, eteni kärki jo lähes kolme minuuttia edellä puolimatkassa. Loppu tuli kuitenkin päivän kovinta vauhtia ja Topias nousi  kakkoseksi.

Tytöissä yhtä ylivoimainen voittaja oli Lynxin Salla Isoherranen. Lotte-Line Ekströmillä oli epävarmuutta alkumatkasta ja kuudennella rastilla ero ylivoimaiseen voittajaan oli jo kolme minuuttia. Myös Lotte intoutui lopussa vauhdikkaaseen tarkkaan suunnistukseen ja vahva loppukiri nosti tytön kakkoseksi.

Tyttöjen 13-sarjassa MS Parman pistepussia kartuttivat viidenneksi sijoittunut Iina Päärni ja yhdeksäntenä ollut Saana-Mari Ekström.
Poikien 9-sarjassa Elmo Salmenoja oli kolmas ja tyttöjen 9-sarjassa Siiri Paukkunen viides. Viiden joukkoon mahtuivat myös Erik Brysch H18:ssa ja Emma Kapanen tukireitillä.