| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Pohjakosketus Kangasala-Jukolassa

Artem Popov oli kärjessä heti lähdön jälkeen.

MS Parman erinomaisen hyvä alku ei kannattanut joukkuetta loppuun saakka, vaan suoranainen romahdus tuli keskiosuuksilla. 36. sija oli vaatimaton tavoitteisiin nähden.

Vuoden 2019 Jukolan viestin voittoon suunnisti ruotsalainen Stora Tuna OK. Kangasalan kesäyössä käytiin vaiherikas kilpailu, jossa kärjen tilanne vaihteli läpi yön ja lopulliset ratkaisut tapahtuivat vasta viimeisellä osuudella.

Stora Tunan voitto ratkesi tasaisen joukkuesuorituksen jälkeen. Lopullisesti voiton ratkaisi ankkuri Emil Svensk, joka karkasi osuuden alkuvaiheessa kilpakumppaneiltaan. Eroa toiseksi tulleeseen norjalaiseen IL Tyrvingiin kertyi maalissa 1:58. Kolmantena maalissa leimasi Tampereen Pyrintö 18 sekuntia IL Tyrvingin jälkeen.

Artem Popov läksi lähtölaukaukauksen kajahdettua kuin tykin suusta ja ohittaessaan kuvaajaryhmän hän oli jo noussut piikkipaikalle. Alun pitkällä hajonnalla tuli minuutti takkiin, mikä ero pysytteli pitkään samana.  1,5 kilometriä ennen maalia Popov oli noussut kärkiletkaan takaisin. Juoksuvoimaisena hän rynni vaihtopuomille kuudentena vain 10 sekuntia kärjesn takana.

Arto Talviselta taas huippujuoksu!

Arto Talvinen teki kakkososuudella odottun tarkkaa työtä. Eka hajonnan pikkuvirheen jälkeen suunnistus sujui, kunnes piti noukkia kerran viereinen hajonta ensin. Välillä oli yksinäistä kärjen taakaa-ajoa eron pysyessä vaan koko ajan samana. Lopussa hän onnistui tiputtamaan peesiin taakaa tulleen neljän joukkueen porukan ja vaihtoi edelleen kuudentena.

MS PARMA SUKELSI

Kolmannella osuudella alkoi MS Parman painajainen. Takuuvarmalla yömiehellä Yury Tambasaulla oli ongelmia loukkaantuneen varpaansa kanssa. Keskittyminen oli kadoksissa, tuli huonoja reitinvalintoja ja virheitä. Heti ekalle pitkällä välillä oikeanpuoleinen valinta oli hidas selvästi vasemmanpuoleisemmalle hajonnalle ja väliaika sen kertoi, 3,5 minuuttia kärkeen.

Tovin sujui paremmin, mutta virheen jälkeen reitinvalinnan muutos kesken välin ja sitten sitten iso ylimääräinen kaarros. Kun ei suju, niin ei suju. Vaihdossa ero kärkeen oli venahtanut 22 minuuttiin ja sijoituksena 58 ja mies ensiapuun.

Ongelmat jatkuivat Eero Heinosen osuudella. Ei ollut tietenkään paras paikka lähteä osuudelle, kun piti odotella vaihdossa ennakoimattoman kauan. En tiedä, takareidessä oli vähän kramppia, mutta ei tämä siihen kaatunut. Tänään oli kiinni suunnistuksesta, ei vaan kulkenut, pariin megapummiin homma kaatui, ei voi mitään, 17 minuuttia kärjestä lisää jäänyt Heinonen harmitteli.

Huiipujuoksun tehnyt Wille Laitamäen on pakko puhaltaa osuuden jälkeen. Aleks Hiidenhovi ehti samaan kuvaan.

Antti Vainio selvisi seuraavasta osuudesta paremmin, mutta virheitä hänkin oli tehnyt. ‒ Vähän liikaa yritystä, ykkösellä heti minuutin koukku, ysillä toinen ja seuraavalla vielä isompi kahden muun joukkueen kanssa. Loppuun tuli vielä ihme kaarros tokavikalle, viimeisen kolmen rastin pitkän hajonnan hyvin selvittänyt Vainio kuittasi. 6 minuuttia lisää takaa-ajettavaa ja sija 65.

Jonas Hubácek juoksi tilanteen huomioon ottaen hyvin toiseksi viimeisen osuuden ja nosti joukkuetta neljätoista pykälää sijalle 51. Muutamia pikku virheitä tuli rastinotoissa ja tappiota vajaat 4 minuuttia.

Akseli Ruohola ankkurina oli odotetun hyvä ja pystyi maailmanluokan vauhtiin. Viidentoista sijan nosto oli kova suoritus. Kaiken lisäksi mies oli paras suomalainen ankkuri, KR:n Miikka Kirmulakin jäi vähän taakse.

– Vähän aikaa piti kerätä fiilistä suoritukseen, mutta kyllä se sieltä löytyi. Nautin kyllä joka metristä. Oli jotenkin simppeliä suunnistusta. Parannettavaa toki jäi aika paljon. Juoksukulku hyvä. En meinannut lainkaan pysyä pystyssä maastossa, Ruohola sanaili

Joukkueen sijoitus oli heikoin vuosiin. Seuran kakkonen juoksi hyvin parantaen vuodentakaisesta 26 sijaa 64:ksi. Sama trendi jatkui myös seuran kolmos- ja nelosjoukkueilla.

Erkoishuomion ansaitsee neljännen osuuden selvästi nopein msparmalainen, niin kuka? Kolmosjoukkueen 17-vuotias Wille Lautamäki tykitteli osuuden 31. parhaan osuusajan. Henri Kalve jäi 2,5 , Aleks Hiidenhovi 7 ja Eero Heinonen 12 minuuttia.

Raimo "Raipe" Helminen juoksi kakkososuuden Aamulehden hyväntekeväisyysjoukkueessa.

Lukkari-Jukolan ryhmänvetäjät juoksivat omalla joukkueella kilpailun johtaja Petri Paukkusen johdolla. Lähtöpaikkansa oli viimeisessä rivissä nelisensataa metriä eturivin takana. Kapealla tiellä ei juuri ollut ohitusmahdollisuuksia, mutta metsässä kokeneen aloittajan tossu alkoi laulaa. Jo 3,5 kilometrin kohdalla hän oli ohittanut vajaat 1900 joukkuetta ja tuli vaihtoon sijalla 121. Joukkue oli maalissa 272.

Nousiaisten Alku ponnahti kolmesataa sijaa ylöspäin sijalle 746. Elämys-joukkue vaan jaksaa ja selvitti jälleen Jukolan läpi.  Näyttäis siltä että kolme osuutta vain oli yhteislähdössä.Joukkue käytti aikaa nyt 28 tuntia saaden viimeisen kunniakkaan hyväksytyn suorituksen.

Kolme MS Parman joukkuetta jäivät ilman tulosta.