| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Pihlille SM-kulta erikoispitkiltä

Peeter Pihl, H35 erikoispitkän SM-kulta. TEPPO SALMIAN ARKISTOSTA

SM-erikoispitkä 2023 suunnistettiin Kouvolan Valkealassa. Maasto oli tyypillistä pohjois-kymenlaaksolaista talousmetsää kohtalaisin korkeuseroin. Metsäautotieverkosto ja alueen metsälammet tarjoasivat ratamestarille mahdollisuuden suunnitella hyviä reitinvalintavälejä.

Peeter Pihl hallitsi viime vuoden tapaa H35-sarjan erikoispitkän matkan kisaa. Vuosi sitten voittonmarginaali oli pari minuuttia mutta nyt Pihl oli täysin ylivpoimainen.

Väliaikalähdöllä toteutettu kisa antoi antoi Pihlille täyden rauhan suunnistaa yksin muiden häiritsemättä. Rapiat päälle 20 kilometrin matkalla kakkonen Angelniemen Pekka Hyvönen taipui yli yksitoista minuuttia. 21 rastivälistä Pihl juoksi pohjat seitsemällätoista.

Kilpailumaastosta löytyi vanhoja kuusikoita, mäntykankaita, nuorempia kasvatusmetsiä sekä taimikoita ja hakkuuaukeita. Pääosin maastopohja piti olla hyväkulkuista.

Ihan samaa mieltä Pihl ei ollut kuitenkaan, vaikka mestaruus maistuikin suorituksen jälkeen.

‒ Ei siinä ollut oikeastaan mitään mukavaa. Tunne oli tuskaista, epämukavaa ja paikoin jopa epämiellyttävää. Toisaalta tein homman ehkä itselle vaikeaksi juoksemalla pitkiäkin rastivälejä liian suoraan. Nelikymppisillä oli sama rata ja hävisin koko ajan sen voittajalle Pasi Ikoselle pitkillä väleillä omilla reitinvalinnoillani, Pihl harmitteli.

SM-plaketille ylsivät Petri Paukkunen H40:ssa sijalla viisi ja Timo Peltola H75:ssa sijalla kuusi. Paukkusen meno oli tasaista. Koko kisan ajan sijoitus oli vitosen tienoilla. Peltola oli huonoimmillaan sijalla kymmenen, mutta hyvä loppu nosti viimeisen 10 minuutin aikana lopullisesti kuudenneksi.