| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Pekka Lapila Vallimailin voittoon, FIN5 talkooväelle kiitoksia

Peksin lentoa vimpalta maaliin!

Järjestyksessään 31. Vallimaili suunnistettiin Mynämäen Saarnavuorilla sunnuntaina Perinneyhdistyksen Heikki Anderssonin ja Vesa-Matti Euran vastatessa järjestelyistä. Parin kilometrin lenkin ja seitsemän rastia selvitti nopeimmin Pekka Lapila yltäen täsmälleen tavoiteaikaan 12.00.

Kun tuosta napattiin vielä ikähyvitystä pois 1.50, loppuaika oli maaginen 10.10. Lapila otti samalla ensimmäisen kiinnityksen Vallimailin uuteen kiertopalkintoon. 30 vuotta kiertänyt kiertopalkinto on saanut vuosittain jalustaansa voittajien nimet, niiden joukossa kuusi eri voittajaa, jotka ovat saavuttaneet urallaan joko aikuisten tai nuorten MM-kisoissa mitaleja omissa lajeissaan. Se siirtyy nyt arvopaikalle MS-52:n palkintokaappiin. Lapilalle voitto oli kolmas, edelliset ovat vuosilta 1990 ja 1996.

– Ei mennyt ihan nappiin, kakkosella ajauduin vähän oikealle rinteeseen, siinä menetin puoli minuuttia, Lapila totesi. Kakkossijan vei hyvän vedon tehnyt kokenut Markku Keskitalo, joka tasoituksen jälkeen oli 46 sekuntia perässä.

Sen jälkeen olikin jo tiukempaa. Päivän kolmanneksi nopein Eero Heinonen oli kolmas ja veteraani Olli Viljanen neljäs. Viime vuoden voittaja Matti Koivisto jäi viidenneksi. Kakkosella tuli vähän harhausta ja reitinvalinta viimeiselle rastille mäen korkeimman paikan kautta oli hitaampi. Pohjat lyhyellä maalivälillä ei parantanut sijoitusta.

Nopein D-sarjalainen kahden edellisen vuoden tapaan oli Anni Valtonen, jolle tuli nyt seitsemäs tila.

Olosuhteet kisan aikana oli erinomaiset. Pieniä yllätyksiäkin tuli mukaan kisan aikana. Joku kilpailijoista oli onnistunut polkaisemaan maa-ampiaisen pesää aivan nelosrastilla. Vaikka takana oli jo monia pakkasöitä, lämmin pisti sutinaa pesän ympäristöön niin paljon, ettei leimasimen luo ollut helppo päästä.

Vallimailin jälkeen väki siirtyi 11 kilometriä jatkamaan MS Parman monitoimipäivää Valpperiin, osa juostenkin.

FIN5 TALKOOVÄKI VALPPERIN URHEILUTALOLLA

FIN5 suunnistusviikko 2015

FIN5 järjestelytoimikunta oli kutsunut talkooväkensä muistelemaan viime kesän helleviikkoa FIN5 suunnistusviikon järjestelyissä ja nauttimaan paikallisen yrittäjän loihtimista ruokapöydän antimista. Remontoitu Valpperin Urheilutalo täyttyi ääriään myöten MS Parman monitoimipäivän jatkuessa sunnuntai-iltapäivällä.

Kilpailun johtaja Reima Rantanen kiitti vuolaasti hyvähenkistä ahkeraa talkooväkeä jaksamisesta ja eritoten vielä, kun siihen osui kesän ainoa helleviikko. Talkootyö on urheiluseuratyössä sen tärkein kulmakivi. Sillä luodaan se taloudellinen pohja, millä laajaa ja tuloksekasta nuorisotyötä voidaan pyörittää. Suunnistus ei ole yleisölaji rahan ansaitsemismielessä, siksi pyrimme järjestämään tasokkaita kilpailutapahtumia, Rantanen totesi.

MS Parman emoseuroilla on nyt edessään kolmen arvokilpailun järjestelyputki kuuden vuoden aikana, 2017 FinnSpring, 2019 SM-viestit ja päätavoite 2021 Jukola. Kilpailujen johtaja Petri Paukkunen toivotti talkooväen lämpimästi mukaan niitä toteuttamaan. Erilaisia ja eripituisia tehtävärupeamia on niin paljon, että taatusti kaikille löytyy sopivaa tekemistä.

Iltapäivän viihteellisestä osasta vastasi ammattitaidolla Valpperin oma poika, vuoden tangofinalisti Jere Vilkkinen.

 

Jamo

vallimaili2015_tulokset

Kuvia

Reittihärveli

Väliajat

Vallimailin voittajat