| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Paljon hyvää Impivaarassa

Vielä on valoisaa Peeterin valmistautuessa yö-osuudelle.

Samuli Salmenojan ajatus voitontavoittelusta ei ollut lainkaan tuulesta temmattu. Jäätiin voittajasta vain 8 minuuttia. Nyt mahdollisuudet sulivat pitkän yön ykkösrastilla. Lampun outo käyttäytyminen häiritsi Henrik Väisäsen keskittymistä jo pitkällä ykkösvälillä ja rastinotto meni sitten lopulta totaalisesti pieleen. Siinä meni aikaa.

– Tasaisella alueella kiinniottaminen oli vaikeaa. Takaa tullut letka sai kiinni ja oli varminta luottaa siihen jatkossa lampun kanssa tuskaillessa, harmitteli Väisänen.

Joukkueena MS Parma oli kolmanneksi nopein 11-osuuksisessa Impivaaran Viestissä . Voiton vei KooVee:n ja Ikaalisten Nousevan Voiman ns. yhdistelmäjoukkue ennen Paimion Rastia.

Ainutkertaiseksi tapahtumaksi suunniteltu kisaformaatti onnistui yllättävänkin hyvin tasoituksineen onnistuen säilyttämään jännitystä sijoitusten suhteen  aivan maaliin saakka. Monipuoliset ja paikoin erittäinkin vaativat radat tekivät sen, että tavoiteajasta voittajakin jäi toista tuntia. Kaikille joukkueille tuli virheitä.

Voittajajoukkue käytti mahdollisuutta yhdistää kaksi seuraa, jolloin se oli jo ennakolta selvä suosikki. Sen miehet olivat Nousevasta-Voimasta ja naiset Koovee:stä. Ratkaisevaksi muodostui Eetu Savolaisen ylivoima pitkällä 16 kilometrin yö-osuudella, kun hän kukisti muut yli 10 minuutilla.

Tessalla tiejuoksua 2-osuudella!

Kun kahdelle viimeiselle osuudelle riitti vielä riittävän tasokasta vauhtia Mikko Knuuttilan ja Evely Kaasikun toimesta, venyi voitto-marginaaali Paimioon yli viiteen minuuttiin. Paimiolla oli haasteita alkuosuuksilla, mutta tasokas loppu nosti sen parrasvaloihin.

Kun joukkueet lähtivät maastoon tasoitusten mukaan 84 minuutin aikana, tilanteen seuraaminen tuotti aluksi vaikeuksia. Kolmen osuuden aikana kovimmat joukkueet alkoivat tulla iskuetäisyydelle. MS Parman Akseli Ruoholan aloitus ei mennyt aivan nappiin, kun Piffenin Fredric Portin oli 10 minuuttia nopeampi.

Toisella osuudella 18-vuotiaan Tessa Salmian varma suunnistus nosti joukkueen kuudenneksi. Joukkueen tykki oli kokenut Peeter Pihl, joka nosti MS Parman jo kakkoseksi yö-osuutensa nopeimpana. ‒ Juoksu kulki hyvin. Koko matkan sai tehdä omaa työtä ja mennä yksin. Jonkun valon näin pilkahtavan sivulla, ja näin Piffenin Sören Nymalmin tulevan kävellen vastaan kramppi jalassa, mutta ei se häirinnyt. Hakkuukuvauksissa oli vähän outoa, mutta pärjäsin senkin kanssa, Pihl totesi tyytyväisenä.

Varsin ratkaisevaksi lopputuloksen kannalta muodostui pitkän yöosuuden ykkösrasti, mikä aiheutti yksin matkaan päässeelle Henrik Väisäselle ajanhukkaa 12 minuuttia ennenkuin lippu löytyi. Tappiota osuuden nopeimmalle tuli 23 minuuttia ja sijoitus valui kuudenneksi.

Samuli osuuden viimeisellä rastilla

Jatkossa Sanna Paukkunen, Eero Lapila ja 18-vuotias Aleksi Karttila vahvalla juoksullaan nostivat sijoitusta pykälän kerrallaan ja taas kakkoseksi. Noora Koskinen, Samuli Rousku ja Oskari Lepistö suunnistivat ilman isoja virheitä, mutta vauhdit eivät ihan riittäneet kärjen mukana. Kun Maija Sianoja pääsi ankkuriosuudelle, ero kärkeen oli jo vajaat 16 minuuttia ja joukkueen sijoitus viisi.

Kovassa kunnossa olevan Sianojan vauhti oli kuitenkin muihin ankkureihin verrattuna ylivertaista ja rastit löytyi virheittä. Osuusajoissa hän löi toiseksi nopeimman Essun Maria Määttäsen yli kuudella minuutilla ja ero voittajaankin kaventui kahdeksan minuuttia.

‒ Kyllähän voiton tavoittelun sai tällä kokoonpanolla unohtaa tuon pummin jälkeen. Näitä vaan sattuu joskus. Joukkueessa oli paljon nuoria ja he onnistuivat tekemään tähän paikkaan hyvän harjoituksen aidoissa olosuhteissa. Erikoismaininta Lapilan Eerolle pitkän yö-osuuden onnistuneesta vedosta Rohkeita omia ratkaisuja ja  vauhtia riitti vaihtoon saakka,  manageri  Salmenoja kiitteli joukkueen panosta.

  • Jamo

Kuvia avustajilta