| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Oravatonnia nautiskeltiin auringossa

Lotte-Line analysoi suoritustaan isä-Thomaksen kanssa heti tuoreeltaan.

Elsa Ankelo suunnisti D16-sarjan neljänneksi.

XXXI Oravatonni sai uuden voittajan.  Espoon Suunta oli latautunut ottamaan kiertopalkinnon haltuunsa tuomalla kisaan selvästi eniten nuoria suunnistajia ja  oli lopulta täysin ylivoimainen ennen Tampereen Pyrintöä. Loppupisteet olivat Espoon Suunta 139 ja Pyrintö 99. Seuraavina olivat Lynx, Helsingin Suunnistajat, Hiidenkiertäjät ja OK Trian vielä ennen MS Parmaa, jota ihan kärkisijat tällä kertaa karttoivat.

Inkeri Karttila (576) startissa.

Kisaväki sai nautiskella aurinkoisesta säästä avonaiseen mäntykangasmetsään rakennetussa kisakeskuksessa. Tunnelma maalipaikalla oli kaiken aikaa tiivis ja erinomainen, kun kaikkia maaliintulijoita kannustettiin tasapuolisesti oravatonnihengen mukaisesti.

Aina iloisen Johanna Helanderin vauhdikasta menoa kohti viimeistä rastia.

FIN5:ssa jo erinomaiseksi koettu maasto koetteli suunnistajien taitoja laaja-alaisesti. Tarjolla oli reitinvalintataitoa vaatineita pitkiäkin rastivälejä ja välillä oli vaihtoehtona röpelikköisempi suora veto vastaan iso tiekierto. Painoarvo oli rastivälillä isoakaan rastipistettä kaihtamatta. Ratamestarit Matti Koivisto ja Timo Kokko keräsivät suunnistusväeltä pelkkiä superlatiiveja.

- Tämä on suunnistusta parhaimmillaan, totesin sen viime vuonna Finillä. Erinomainen maasto. Kunto ei ole nyt kummoinen ja putosin kartalta usealla rastivälillä ja yhdellä välillä olin tovin kyllä totaalisen hukassa, kertoi kokenut valmentajaguru Janne Salmi maalihaastattelussa.

Maaliin on kiire ja kaikki punavalkoinen kiinnostaa. Toimittaja sai  seurata aitiopaikalta, miten korkealla kumpareella sijainnut yleisörasti oli välillä tosi ruuhkainen viimeiselle rastille pyrkivistä suunnistajista, kun tavoiterasti oli maalin vieressä pikku supassa n. 60 metrin päässä.

Gps-seuratussa kisan pääsarjassa D16:ssa vasta 14-vuotias MS Parman Elsa Ankelo teki hienon juoksun ja oli neljäs. Heti ykköstä pummasin ja parissa kohtaa tuli kaareltua ja koukittua ylimääräistä. Radan loppuosa sujui tosi hyvin, iloitsi Elsa.

Oskari Lepistö poikien vastaavassa sarjassa aloitti vauhdikkaasti, mutta jatkossa  tuli koukittua neljällä rastilla oikein urakalla. Loppusijoitus oli viidestoista.

Poikien 11-sarjassa Jussi Ankelo oli kolmas, tyttöjen 13-sarjassa Ilona Ruohola toinen ja Janne Heinonen 9-vuotiaiden rastireitillä kolmas. Sarjavoittajia olivat MS Parman Eija Koskivaara ja Henrik Väisänen.

Miehissä MS Parman Samuli Salmenojan vauhti riitti kuudenteen tilaan Metsänkävijöiden Jussi Sunan voittaessa. Naisissa kaksoisvoitto meni Angelniemelle ja MS Parman Anni Heikkonen oli kolmas.

Paikan päällä ilmoittautuneiden sadan kuntosuunnistajan myötä järjestäjien tavoite 1200 osanottajasta ylittyi mukavasti.