| Harjoituspaketit | Mynärastit | Satarastit | Harjoituspäiväkirja | IRMA     |      Liedon Parma | MS-52 |

MS Parma

huippusuunnistusseura Mynämäeltä ja Liedosta

Oravatonni Pyrinnölle

Se on menoa, eikä meininkiä! Lassi Ekström.

Tampereen Pyrintö vei Oravatonni-kiertopalkinnon jälleen kaappiinsa.  Vaikka loppupeleissä Lynxin 16-tytöt keräsivät hyvän pistepotin, mutta se ei aivan riittänyt Pyrinnön kukistamiseen. Marginaaliksi jäi kuusi pistettä.

Kolmanneksi tuli Helsingin Suunnistajat 22 pistettä Pyrinnöstä. MS Parma taipui aiempiin vuosiin nähden melkoisesti  kolmanneksitoista.

Sää suosi hyvin onnistunutta tapahtumaa. Ensimmäisten lähtöjen aikaan tuli hienoinen tihkusadekuuro, mutta se ei tahtia haitannut. Viimeisille maaliintulijoille ja palkintojen jaon aikaan paistoi jo aurinko.
Tasokas kuulutus piti paikalla olijat kaiken aikaa ajan tasalla ja sai hehkutuksellaan seurat kilpailemaan parhaan kannustajan palkinnosta. Sen sai Espoon Suunta.

Gps-liiviä kantaneet 16-sarjalaiset tarjosivat mielenkiintoisia hetkiä seurantateltassa. Lyhyet rastivälit vaativat tarkkuutta ja pitkillä väleillä oli tarjolla runsaasti reitinvalintaa. Reitit kärkisuunnistajienkin osalta poikkesivat reilusti toisistaan. Toisen väliaikarastin ympärillä sai tovin luukuttaa oikein täysillä. Ratamestari Timo Kokko oli onnistunut ratojen rytmityksessä.

Aleksi Karttila palkintopallilla, viides.

Tytöistä nopein oli Ounasvaaran Eeva-Liisa Ojanaho, joka kukisti 10 sekunnilla Lynxin Salla Isoherrasen.

16- tyttöjen sarjassa jännitys voiton suhteen säilyi aivan loppuun saakka. Ounasvaaraan Eeva-Liina Ojanaho siirtyi johtoon hyvällä reitinvalinallaan pitkällä kolmosvälillä ja säilytti sen maaliin saakka.

Takaa nousi Lynxin Salla Isoherranen kolmanneksi viimeisellä rastilla jo  sekunnin päähän, mutta Eeva-Liinan loppuveto toi voiton 10 sekunnin marginaalilla. Kolmas oli Lynxin Suvi Heikkilä 43 sekuntia voittajasta.

Myös 16-poikien ykkönen TuS:in Touko Seppä nousi kärkeen pitkällä kolmosvälillä, eikä sen jälkeen paikastaan luopunut. 6,8 kilometrin matka taittui 5.42:n kilometrivauhdilla, mikä antaa kuvan maaston nopeakulkuisuudesta.

Kakkospaikan piti kolmosesta saakka tasaisesti suunnistanut Trianin Kristian Salo. Aikaero Toukoon kasvoi tasaisesti ollen maalissa 1.52. Kolmas oli Kuopion Suunnistajien Aaro Ojala kolmisen minuuttia kärjestä.

Tuulia Viberg naisten kärki Oravatonnissa. Kuva: TeppoS

MS Parmasta kymppikärkeen sijoittuivat Aleksi Karttila (5.), Wille Laitamäki, Samuli Rousku, Tessa Salmia (4.), Lotte-Line Ekström kovatasoisissa 16-sarjoissa.

Junnuista kymppikärkeen mahtuivat Janne Heinonen ja Inkeri Karttila. D50:ssa kaksoisvoiton ottivat Anu Ekström ja Eija Koskivaara.

Miesten pääsarjan vei nimiinsä Paimion Rastin Fredric Portin ja naisissa oli nopein MS Parman Tuulia Viberg ennen Paimion Inga Dambea.